Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:46, 01 gru 2015

Do góry
Takie rzeczy teraz w pracy robimy

Cztery lata temu zaraziłam koleżanki w pracy techniką decoupage, od tamtej pory co roku przed świętami odbywa się kiermasz z naszymi i dzieci z zajęć plastycznych które prowadzę pracami

Prace moich koleżanek

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:45, 01 gru 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
u mnie tez bylo bialo dzisiaj rano pierwszy raz w tym roku bo szron to sie nie liczy

Temperatura na plusie to śnieg szybko topnieje.
Może chociaż święta będą magicznie białe
Zima 2014

Rododendronowy ogród II. 20:43, 01 gru 2015

Do góry
Admirałki muszą rosnąć w pełnym słońcu, inaczej są zielone. U mnie mają słońce od rana do wieczora i zachwycają.

Moja Schneeperle była kupiona na giełdzie kwiatowej w Tychach i potwierdzam : jest piękna Dalej Soir w Pisarzowicach...to przez tę kupiłam swoją Mojej nie mogę pozwolić na takie rozmiary...

To jak już zaśmiecam swoimi zdjęciami Twój wątek Bogdziu...Święto Azalii 2015, przed szkółką wtedy tam tak wygląda

Buziaki

P.S. Przepraszam, że się tak szarogęsiłam
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:36, 01 gru 2015

Do góry
U Mirelli podpatrzyłem aktualne fotki z Tatr więc musiałem coś wyszperać niestety tylko z archiwum - było się kiedyś młodym i ... nie bogatym nigdy nie byłem

że co że tu też siwawy - bo nie dodałem że młody duchem i marzeniami
Co się stało kwiatom ... 20:27, 01 gru 2015

Do góry
Mirella nie jestem pewien bo zadymka i słaba widoczność ale czy fotka wyżej nie jest w kierunku na Czarny Staw i dalej chyba Żabi Koń

na mojej bez tafli Morskiego Oka ale widok chyba w tym kierunku
po prawej to Przełęcz pod Chłopkiem

w pierwszym rzucie podpadało na Szpiglasową ale Mnicha brak

masz zacięcie dziewczyno
Ja i mój ogródek, a może ogród 20:22, 01 gru 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)
a tak wyglądały w czerwcu tego roku

Co ty robiłaś z tymi jukami, że tak urosły - śpiewałaś im, łaskotałaś po listkach czy jakieś inne tajemnicze metody , bo moje ani dygną cały sezon - może dlatego, że poprzedniej jesieni je przesadziłam?
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:14, 01 gru 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
a ta przed domem tez piekna... tylko zamow jej takie biale ubranko na swieta

Dzisiaj rano sypał gęsty śnieg i już myślałam że ubranka na zimę zostaną. Ale plusowe temperatury zrobiły swoje i znowu szaro-buro w ogrodzie. Czekam na takie widoki
Ranczo Edy 20:06, 01 gru 2015

Do góry
eda napisał(a)
a to ....świąteczne poczynania lekkie

Bardzo fajna choinka A wianek to taki rembrandtowski Ci wyszedł
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 20:04, 01 gru 2015

Do góry
Jeszcze cieplutkie.

Ogród z łezką II 20:01, 01 gru 2015

Do góry
Ostatnio mniej czasu mam, weekendy też zajęte. Teraz w piątek pojedziemy kupić brakujące oświetlenie do ogrodu, część się przepaliła, trochę roślin do dekoracji przybyło. Może znajdę coś na stroik świąteczny, bo nadzieja na wiankowanie sobotnie jest. Trzeba już zacząć okna w Pszczynie myć, weekend jeszcze bez mrozu ma być. Diabli wiedzą jak będzie dalej, jeszcze Zabrze zostanie.
Wieczorem w sobotę trochę u nas śniegiem postraszyło, ale pogoda niedzielna zdecydowanie się z tą odrobiną rozprawiła. Może się na święta śnieg uda w tym roku...

Zdjęć ogrodowych nie mam, inny kwiatuszek zajmuje mnie ostatnimi weekendami

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:53, 01 gru 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Kasiulka wreszcie mogę Ci wkleić zdjęcie ptaszyska .

Kasiulka - pisałam juz z komóry a teraz tu - jest śliczna! I taka wesolutka - przyda się by wprowadzić więcej koloru do tego mojego lasu
Jesteś kochana - wiesz?
Ogród z pergolą 19:38, 01 gru 2015

Do góry
anna_t napisał(a)
narysowałam plan rabaty trawiastej
ale juz mi sie wydaje że mam za duzo gatunków...

przez srodek rabaty usypana bedzie taka rzeczka z kamieni odprowadzajaca wode z rynny
R - róża okrywowa, niewiem jeszcze jaka. ale nie jestem pewna czy tak bedzie wokół tych schodów, na ta chwile chciałabym ustalic rabatę trawiasta. a skarpa tak jak podpowiada Bożena i Jazzy może podzielę na pół w poziomie palisada aby ułatwić sobie aranżację.

Tak patrzę na ten plan i sobie myślę, że z tymi trawami to sobie jakoś poradzisz ... chociaż faktycznie może należałoby zdecydować się na jakieś 3 odmiany w większej ilości ... no i lawendy tutaj nie widzę ... ale wiesz co mnie najbardziej zastanawia? ... no zabij ale nie wiem o co chodzi z tą rzeczką?
Nasz przydomowy ogródek 19:35, 01 gru 2015

Do góry
Może taki
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:31, 01 gru 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
a ty jaką choinkę będziesz miała ?

Planowałam kupić żywą w donicy ale pewnie na planach się skończy bo trudno jest teraz kupić ładne 2,5m drzewko.
Kupiłam sztuczną w home&you i pewnie to będzie nasza tegoroczna choinka
Napewno ubiorę świerka przed domem. Tak wyglądał w ubiegłym roku Troszkę przysypało
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 19:27, 01 gru 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
O moim rudolfie zapomnialam ciekawe czy w tym roku zostanie dokonczony

fajowy
Ogród w Alei Lipowej... 19:26, 01 gru 2015
Do góry
justi napisał(a)

"Żegnaj lato na rok, stoi jesień za mgłą,
czekamy wszyscy tu, pamiętaj, żeby wrócić znów..."

Tu też piękne zdjęcia i ta horti nocą!Słysze wicie wilków do księżyca
Ogród w Alei Lipowej... 19:25, 01 gru 2015
Do góry
justi napisał(a)
Dzięki
Ale dziś pogoda książkowa. Jakies to lato opóźnione.
Pare fot na pocieszenie:

Przepiekna ta fotka ,wspaniale uchwycona gra światła jak"gra w zielone"-aż odezwała się ze mną tęsknota za latem,choć te upały mnie powalały.
Soczysta ta zieleń na tej fotce,mniam!
Ogród z pergolą 19:24, 01 gru 2015

Do góry
anna_t napisał(a)

dziewczyno przeciez ja mam narazie tylko trawę i zywopłot
myslałam o posadzeniu go potem na granicy przedogródka i reszty ogrodu (czerwona kropka na zdjęciu). przypominam literka A to planowany na wiosne ambrowiec a G grujecznik

A tak się jeszcze zastanawiam nad tą pergolą ... jeśli większość odradza Ci pergolę biegnącą od tarasu do altany ... a mimo wszystko Ty bardzo chcesz mieć ją u siebie bo Ci się podoba (mnie zresztą też) to może daj ją przy altanie albo w kształcie litery L (tam gdzie w rogu zaplanowany jest grujecznik) ... a drzewo możesz posadzić w innym miejscu ... albo, tak jak planuje sobie nawigatorka, nad altaną?
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 19:17, 01 gru 2015

Do góry
ostatnie kwitnace kwiaty w moim ogrodzie

i moja nowa dekoracja swiateczna zrobiona przez meza, teraz musze je ladnie ustawic. Mam ich wiecej niz na zdjeciu
Ogród w Alei Lipowej... 19:10, 01 gru 2015

Do góry
Może nie są idealne, ale na choince wśród innych dekoracji może nie będzie widać. Prysnę je sprayem złotym, a może uda się kupić złoty papier...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies