Widziałam twoje wspomnienia z lata i wiossny, podoba mi sie mikołajek nadmorski na tle hortek. Jak sie go rozmnaża - sam sie wysiewa czy sie go jakos dzieli ? A ranniki piekne - takie =energetyczne w kolorze, ja ich nie mam ale za to mam przebiśniegi...i jednego iryska juz Pozdrawiam wiosennie!
Jak kto woli , ja tam anty procentowy, więc przy herbatce pracuję, ale jak w zeszłym roku pikowałem 80 doniczek to nawet ballady na koniec nie pomagały
Ale masz cudne kalie.. ja miałam jedną odmianę i zapomniałam schować na zimę, wczoraj zobaczyłam, że została na zewnątrz Eukomis mi strajkowała, Twoje dorodne. A Rubens cudowny.. i to po 2 latach
Piękne foteczki. Przy dzisiejszym słoneczku za oknem i przy tych foteczkach aż chce się żyć
Hej-wpadam z rewizytą. Ale się ogrzałam przy zdjęciach z Twojego ogrodu Po pierwsze fajnie, że udało Wam się przetrwać trudności z wykonawcą, a następnie wykonać tyle mrówczej pracy w ogrodzie. Masz piękne rozplenice, a hortensje też wyszukałam na fotkach-ale nie wiem, która to która
Zaglądam w poszukiwaniu wiosny..
Krokusy bez dosadzania się mnożą i to w postępie geometrycznym. Po kilku latach ilość pozostaje ta sama, trzeba by podzielić cebulki. Ja nie rozsadzam bo nie chcę w korzeniach magnolii grzebać Pierwszy rok To rok później I to samo za kilka lat
Moim zdaniem własnie przedogródek to taka część ogrodu, w której nie należy szaleć z nasadzeniami, zwłaszcza, że Ania chyba woli styl "luźny nowoczesny" Mam jeszcze jedną uwagę - teraz Ty i Ania Makao zajmujecie się lewą stroną podjazdu, a co z prawą? Czy człowiek, który otwiera furtkę na posesję Ani, nie powinien widzieć obu tych części - prawej i lewej (bo przecież one razem tworzą cały przedogródek) jako jednej całości? Wydaje mi się, że traktowanie obu tych części osobno, tylko dlatego że dzieli je podjazd, to trochę nie teges Może nie mam racji ale tak to widzę.
uzupełniam rysunek frontu polinki ...te płyty po lewej stronie nie mają jeszcze okreslonego wymiaru tzn ilosci bo wymiar to chyba 100x20 tak naprawdę to zależy jak będzie pasować, jest tam 7m od siatki do podjazdu. 2m zajmą powiedzmy serby, zostaje nam 5m.