Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Priona Tuinen – Ogród Henka Gerritsena i Antona Schlepersa 21:11, 30 sty 2016

Do góry

Priona Tuinen – Ogród Henka Gerritsena i Antona Schlepersa 21:08, 30 sty 2016

Do góry

Priona Tuinen – Ogród Henka Gerritsena i Antona Schlepersa 21:07, 30 sty 2016

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:07, 30 sty 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
No super . I te zdjęcia z promieniami słonka przepiękne . A może żwirkiem zasypać? Efekt naturalny i wiatr nie rozwieje .

Kasiulka, ale kto tyle żwiru do góry wytacha, na pusto się człowiek zmacha wychodząc do góry , a kamyki ciężkie i daleko musi być lekki materiał , nie drogi, żeby żal nie było i naturalny
Jak skończyliśmy ze ścieżką, wzięliśmy się za szałas i ściany zostały wzmocnione, zostało już tylko więźbę zrobićMoże za tydzień jak pogoda pozwoli i może udałoby się zdjąć darń dookoła pod rabatę z krzewami

Priona Tuinen – Ogród Henka Gerritsena i Antona Schlepersa 21:06, 30 sty 2016

Do góry

Priona Tuinen – Ogród Henka Gerritsena i Antona Schlepersa 21:05, 30 sty 2016

Do góry

Moja bajka 21:04, 30 sty 2016

Do góry
Wspomnienie zimy
Priona Tuinen – Ogród Henka Gerritsena i Antona Schlepersa 21:03, 30 sty 2016

Do góry

Priona Tuinen – Ogród Henka Gerritsena i Antona Schlepersa 21:02, 30 sty 2016

Do góry

Malutki pod lasem 20:58, 30 sty 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Już jestem, wcale nie odpoczywam, dom odgruzowywałam, choinka rozebrana w końcu, ozdoby z furtki, klona i balkonu zdjęte, do tego musiałam łazienki wyszorować
Myślę o tym pasku wzdłuż chodnika i tak mi się układa:

Taka wygięta rabata. Te czerwone kropki oznaczają miejsce na drzewa, obwódka z bukszpanów i zawijaski. W zawijaskach mnóstwo tulipanów. I co dalej?

Te dwa drzewa/czerwone kropki to wyglądają, jakby ramkę robiły czemuś, na co warto spoglądać. Będziesz tam miała coś takiego?
Priona Tuinen – Ogród Henka Gerritsena i Antona Schlepersa 20:57, 30 sty 2016

Do góry

Priona Tuinen – Ogród Henka Gerritsena i Antona Schlepersa 20:56, 30 sty 2016

Do góry
Ten niesamowity ogród zrobił na nas ogromne wrażenie przede wszystkim dlatego, że przełamuje wszystkie zasady dotyczące projektowania ogrodów. Zafascynował nas do tego stopnia, że przeczytaliśmy książkę Henka Gerritsena ”Essay on Gardening” dotyczącej filozofii tworzenia ogrodu, podróży do różnych zakątków świata w celu poszukiwania naturalnych siedlisk roślin i nowych nieodkrytych lub niestosowanych dotychczas w ogrodach roślin.

Dla wielu osób, ten ogród może być po prostu zapuszczonym siedliskiem chwastów, nie do pokazania szerszej publiczności, dla nas jest on symbolem najbliższego nam trendu ogrodu naturalnego, ekologicznego, nie walczącego z naturą, ale próbującego ją zrozumieć i podążać drogą przez nią narzuconą.
Myślę, że ideę ogrodu najlepiej oddają pierwsze słowa książki Henka Gerritsena:

„Zawsze mam problem z opisaniem stylu mojego ogrodu jednym zdaniem czy to do gazety czy do ulotki czy dla gościa stojącego przy wejściu i zastanawiającego nad sensem zapłacenia za wstęp.
‘To mój ogród’ – czasami odpowiadam- Chociaż jest to najlepsza z możliwych odpowiedzi, to nie jest odpowiedź oczekiwania przez mojego interlokutora.
‘To jest dziki ogród’ – ale nie wszystko w moim ogrodzie jest dzikie
‘Ogród naturalny’ – co rodzi pytanie, co jest naturalne?
Najczęściej używałem sloganów ‘wymarzona natura’ bądź ‘tradycyjny ogród z zaskakująco dzikimi nasadzeniami’ – Niestety również te hasła wywoływały więcej wątpliwości i pytań niż odpowiedzi. […]
Rob Leopold kiedyś opisał mój ogród jako ‘kontrolowana nieformalność’ – i to jest chyba rzeczywiście dobry opis mojego ogrodu’

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:38, 30 sty 2016

Do góry
...i jeszcze pierwszolipcowe wspominki

Rododendronowy ogród II. 20:32, 30 sty 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Wkleję jedne z pierwszych wiosennych, może zaczaruje?????

Bożenko marzę że i moje takie urosną
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:30, 30 sty 2016

Do góry

Teraz zastanawiamy się z eM czym te stopnie zasypać, może korą, a na jesieni dodatkowo liśćmi? Chciałabym bardzo naturalny efekt uzyskać, boki obsadze trawami od prawej , a floksem szydlastym , barwinkiem i ciort wie jeszcze czym co by się na tą ścieżkę z łąki kwietnej wylewało.......taką mam idealistyczną wizje , ale rzeczywistość będzie taka , że pewnie bażanty i inne , które ten kawałek planety zamieszkują , a za chwile pokażę Wam jakie nory robią rozniosą tą ściółkę według własnych upodobań
Trudno marzenia trzeba spełniać , a życie nas na ziemię i tak sprowadziwięc o odlocie nie ma mowy
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:23, 30 sty 2016

Do góry
Kasieńka to co się dzisiaj u nas działo specjalnie dla Ciebie

Jak rano zobaczyłam po tym ciężkim tygodniu taka piękną pogodę byłam w niebo wzięta
Zaczęłam od oględzin i poszukiwań wiosny co powyżej już zamieściłam
A potem pogoniłam męskie grono , żeby mi stempli pocięli i zataszczyli pod łąkę kwietną, gdzie potem z eMusiem ułożyliśmy zaczątek ścieżki w łące i brzeziniaku udało nam się dojść mniej więcej do połowy i materiał się skończył

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:22, 30 sty 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Dziękuję serdecznie za ranniki! Swoich jeszcze zobaczyć nie mogę, leje jak z cebra i lać będzie w tygodniu, Chyba nie dam rady zjawić się w ogrodzie, ale mi z Bożenką narobiłyście smaka!

Pozdrawiam i życzę kwietnego łanu!
posadziłam je przy ganeczku tak, że codziennie mam namiar na ich wzrost
rozumiem twoją tęsknotę do swoich rabatek

ubiegłoroczna z 17 lutego
Malutki pod lasem 20:14, 30 sty 2016

Do góry
Albo tak, roślinki nie sprecyzowane prócz zielonego kółeczka z bukszpanu i w środku coś na pniu

Edit. Jak tak się tej mojej linii przyglądam to namalowałam ją bardzo proporcjonalnie do rabaty z naprzeciwka. Chodnik w tym bardzo dobrze wygląda
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:09, 30 sty 2016

Do góry
an_tre napisał(a)
Maleńki zwiastun wiosny, wychodzą nieśmiało ranniki

U mnie sa niższe ale za to żólty kolor dobrze widac.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:08, 30 sty 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Jeszcze nic nie kwitnie, krokusy wyłażą

Dobre i to!
Ja jutro sobie pójdę na obchód. Ciekawość mnie zżera
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies