Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2016 01:11, 23 lut 2016

Do góry
Pszczółka uruchomiła u siebie pierwszy mebel w ogrodzie.. czyli stół i krzesło....
U mnie pierwszy był wychodek Długo stał

Kamienny ogród patykiem malowany 00:58, 23 lut 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)

Jaki czad
Jak zrobiłaś to zdjęcie?
Proszę o instrukcję, pokażę dzieciom w szkole na zajęciach
Kamienny ogród patykiem malowany 00:46, 23 lut 2016

Do góry
Niestety...zdjęcie z netu jest przekłamane w kolorkach...jest bardziej fioletowa niż niebieska....w sumie nie widzę specjalnej różnicy pomiędzy "Buzz" a "Blue Chipp"

Znalazłam jedną fotkę mojej "Buzz"

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 00:43, 23 lut 2016

Do góry
bacowa napisał(a)
Uuuuu . a myślałam że koleżanka coś podpowie .

No nie smuć się już, napiszę, co ja bym zrobiła
Część nasion trojeści bym namoczyła na kilka godzin, potem do ziemi i w ciepełko. Część od razu do doniczki i wystawiłabym ją do ogródka, bo czytam, że jeśli jesienią się ich nie wysieje, to potem trzeba stratyfikować.
Jasieńca wysiałabym na początku marca do doniczki. Jakie ma nasionka: duże czy małe? Jeśli maleńkie, nie przykrywałabym ziemią, żeby je obserwować, czy pęcznieją i jak się zachowują.
Ogród z pergolą 00:41, 23 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Nie przejdzie pomysł z serbami tam z tylu, eM tam tnie drewno i musi tam mieć to miejsce, dlatego chciałam mu tam bluszcza wrzucic bo miejsca nie zajmuje.
oglądam dalej

To w takim razie koło studni dwa serby zostaną. Zanim urosną, wciśniesz tam Gracki pomiędzy. Miskanty z tego, co czytam na forum, powinno się jakoś co 3 lata wykopać, podzielić, nawieźć i wsadzić część, bo się rozrastają, a potem sobie nie poradzisz. Zanim serby urosną, gracki zrobią ładne tło, a potem zostaną serby. Czyli mamy:
Serby przy płocie - powinno się zmieścić 6 sztuk

2 serby przy studni, tam, gdzie gracki
2 serby do zagospodarowania gdzie indziej

Na rabacie Polinki ta sama zasada: Zanim urosną serby, tło powinny robić trawy. Może któraś z dziewczyn ma nadmiar i się podzieli?

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:33, 23 lut 2016

Do góry
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Choć przyznam, że tak naprawdę wolałabym cichutko wślizgnąć się tutaj niepostrzeżenie
Na Ogrodowisku jestem od ponad 3 lat, najczęściej oglądając i podziwiając Wasze wspaniałe ogrody. Od pewnego czasu przymierzałam się do założenia własnego wątku - bo wtedy łatwiej dyskutować i wymieniać się doświadczeniami... ale po pierwsze wciąż brakowało czasu (wcale nie mam go teraz więcej) a po drugie im więcej oglądałam ogrodów na Ogrodowisku tym więcej widziałam niedoskonałości w moim małym ogródku. To trochę jak w mojej ulubionej z dzieciństwa książce „Mały Książe”. Dopóki widział swą jedną różę wydawała mu się najpiękniejsza, a gdy zobaczył ogród pełen róż….
No ale nie czas na rozczulanie się nad sobą i swoim ogrodem Nie ukrywam, że liczę na Waszą pomoc, uwagi a nawet krytykę . Trochę wiosny na powitanie (krokusowo - z ubiegłego roku)
Kamienny ogród patykiem malowany 00:02, 23 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

O matko, co ja tu czytam kochana ...
Nie było mnie jakiś czas u Ciebie, a tu zgrzyty jakieś?
Musze się cofnąć w wolnym czasie i zobaczyć, bo nie kumam. Wpadłam do Ciebie, bo dziś zobaczyłąm dwa razy zmianę awatarka. Sprawdzam, co się dzieje
Sylwia, opowiem ci taką historyjkę:
U Reni Ren133 bardzo długo trwało projektowanie jednej rabaty. Oj, długo i nudno już było i z oporami, wszyscy myśleli, ze juz się nic nie wymyśli, więc stanęło na tym, co wymyślono. Na to przyszła Danusia, powiedziała: oklepane, powtarzane wiele razy, trzeba wysilić się na coś nowego, oryginalnego. Poddała pomysł, dziewczyny chwyciły, zainspirowały się nowym spojrzeniem na ogród, powstał nietuzinkowy projekt, którego ja byłam niemal zwykłym podglądaczem.
Ale wyciągnęłam wniosek:
Liczy się świeże spojrzenie i niepowtarzalność. Ty to potrafisz. A dziewczyny są co najwyżej od tego, żeby ci pomóc dobrać gatunki co do wymagań glebowych. Choć też niekoniecznie, bo wszystko można znaleźć w necie.
Natomiast unikatowość twoich działań powoduje, ze czekam wiosny, abyś mogła iść działać i wstawiać następne fotki z realizacji marzeń. A ja bedę podziwiać. A ja z ukrycia, to się tym nie martw. Dziś pomagałam jednej dziewczynie zaprojektować trudną rabatę. I nie miałam czasu nawet na mój wątek. Nie pisałam u nikogo z braku czasu. nie da się być wszędzie, bo wtedy jest po łebkach. Wolę jeden konkretny wpis, niż kilka typu: byłam i macham

Ja na moim wątku nie dbam o to, by było wszystko wymuskane, jak z katalogu. Wstawiam zdjęcia, bo sama się uczę i uczą się inni z tych poruszanych tematów.

I jeśli się chcesz przekonać, jak odwiedzany jest twój wątek, to zajrzyj tu:

Ciekawe, ile wejść będzie w ciągu tygodnia.
Uśmiechnij się dziewczyno. Nie wyobrażam sobie forum bez twojego talentu

O rety...słów mi brak...zwłaszcza po dyskusji u Ciebie o chodniczku.
Było mi tak głupio, że kilkanaście razy pisałam i kasowałam i znów pisałam przeprosiny, a że bałam się, że znów coś chlapnę to w końcu stanęło na czym stanęło czyli niczym.
Obiecałam kilku osobom pomoc i siedzę nad kartkami i wertuje internet w poszukiwaniu roślin...dlatego do siebie też mało zaglądałam.
Nawet nie wiesz jak mi miło czytać takie słowa, że ktoś mnie docenia...podnosisz moje morale i dziękuję z całego serca....takie słowa dają kopa a tego może mi dzisiaj było trzeba.
Avatarek z mrówką - pasował do mnie ale wszyscy tak go skrytykowali, że zmieniłam na tymczasowy dopóki nie znajdę czegoś odpowiedniego.
Jesteś super babką
Kolorowy ogród na piasku 23:42, 22 lut 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
Dobry wieczór
Podglądałam bardzo dłuuuuugo nieoficjalnie, teraz już będzie oficjalnie...
Zdjęcia mogę oglądać w kółko, przepiękny ogród, dla mnie pozostanie zawsze niedoścignionym wzorem
Z braku powierzchni - w sferze marzeń

Dobry wieczór Lucy
Dziękuję za ciepłe słowa, dodają tak wiele energii, chce się natychmiast, już iść i grzebać Byle do wiosny
Mimo mniejszej powierzchni też zrealizujesz swoje marzenia

Na powitanie bukiecik

Kamienny ogród patykiem malowany 23:42, 22 lut 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)
Właśnie w tym rzecz, że próbowano i się nie dałam...powstały konflikty...niektórzy przestali do mnie zaglądać...i po co mi to...ja nie jestem z tych kłótliwych....wolę sobie w domowym zaciszu sama układać po swojemu...być może popełnię 10 tysięcy błędów...ale myślę, że jestem na tyle rozwinięta, że się na nich będę uczyć.

O matko, co ja tu czytam kochana ...
Nie było mnie jakiś czas u Ciebie, a tu zgrzyty jakieś?
Musze się cofnąć w wolnym czasie i zobaczyć, bo nie kumam. Wpadłam do Ciebie, bo dziś zobaczyłąm dwa razy zmianę awatarka. Sprawdzam, co się dzieje
Sylwia, opowiem ci taką historyjkę:
U Reni Ren133 bardzo długo trwało projektowanie jednej rabaty. Oj, długo i nudno już było i z oporami, wszyscy myśleli, ze juz się nic nie wymyśli, więc stanęło na tym, co wymyślono. Na to przyszła Danusia, powiedziała: oklepane, powtarzane wiele razy, trzeba wysilić się na coś nowego, oryginalnego. Poddała pomysł, dziewczyny chwyciły, zainspirowały się nowym spojrzeniem na ogród, powstał nietuzinkowy projekt, którego ja byłam niemal zwykłym podglądaczem.
Ale wyciągnęłam wniosek:
Liczy się świeże spojrzenie i niepowtarzalność. Ty to potrafisz. A dziewczyny są co najwyżej od tego, żeby ci pomóc dobrać gatunki co do wymagań glebowych. Choć też niekoniecznie, bo wszystko można znaleźć w necie.
Natomiast unikatowość twoich działań powoduje, ze czekam wiosny, abyś mogła iść działać i wstawiać następne fotki z realizacji marzeń. A ja bedę podziwiać. A ja z ukrycia, to się tym nie martw. Dziś pomagałam jednej dziewczynie zaprojektować trudną rabatę. I nie miałam czasu nawet na mój wątek. Nie pisałam u nikogo z braku czasu. nie da się być wszędzie, bo wtedy jest po łebkach. Wolę jeden konkretny wpis, niż kilka typu: byłam i macham

Ja na moim wątku nie dbam o to, by było wszystko wymuskane, jak z katalogu. Wstawiam zdjęcia, bo sama się uczę i uczą się inni z tych poruszanych tematów.

I jeśli się chcesz przekonać, jak odwiedzany jest twój wątek, to zajrzyj tu:

Ciekawe, ile wejść będzie w ciągu tygodnia.
Uśmiechnij się dziewczyno. Nie wyobrażam sobie forum bez twojego talentu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies