Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

Sylvana 00:25, 23 lut 2016

Iwk4 napisał(a)

Ha,ha
Parsknęłam śmiechem.
U którejś z dziewczyn ostatnio czytałam, jak pisała, ze dom malowała .. i szły dwie kobiety ulicą i patrzyły na nią litościwie i mówiły jedna do drugiej: Zobacz, jaka ona biedna. Pewnie sama mieszka i dlatego wszystko tak musi robić.
W efekcie powiedziała to e-Mowi i przez jakiś czas się udzielał, bo mu głupio było

A prawda jest taka, ze większość mężów dziewczyn z forum ma inne zajęcia, czujemy się samotne, to jest chyba główny powód tego, ze tu tkwimy.

Podejrzewam, ze gdyby mój M nie był tylko weekendowy, ale także w tygodniu był w domu, nie umiałabym dzielić czasu pomiędzy nim, pracą, dziećmi i forum ...

Prawda...zgadzam się....coraz mniej czasu poświęcamy dla siebie i swojego związku. Po pracy jest dziecko....trzeba się pobawić, pogadać, dać kolację, mycie, czytanie, usypianie....i robi się 22 zanim mam czas "dla siebie"....ale to tylko teoria bo jest jeszcze prasowanie itp. itd. Zanim przyjdę pogadać z eMem....już śpi na kanapie....i tak mija tydzień prawie na milcząco....
Sylvana 00:30, 23 lut 2016

Agatek napisał(a)
Ooo muszę swojego obronić jeszcze przed snem
Hanusiu mój emuś jest super, może pergoli mi nie zrobi (choć kto wie), ale wykańcza domek sam z ojcem, wszelkie papierkowe sprawy załatwi sam, telewizji nie ogląda dużo, na kompie praktycznie nie gra na mecze chodzimy razem
we wszystkim mi bardzo pomaga mam mały skarb, ale cii żeby nie obrósł mi w piórka
może to ja go tak wychowałam, a może taki jest najważniejsze, żeby by taki albo i lepszy
hihi

Sylwia zapraszam jutro do siebie może podsuniesz mi jakąś ciekawą roślinkę
teraz szukam małej odmiany budlei

Jak pisałam szczęściara

Ja mam małą budleję "Buzz", ale jest u mnie dopiero od lata.
taka

Swojego zdjęcia chyba nie mam.
Agatek 00:34, 23 lut 2016

Ooo już zapisuję ma ładny konkretny kolor
w necie wyszukałam Blue Chip, ale ona chyba dość blada jest
Sylvana 00:46, 23 lut 2016

Niestety...zdjęcie z netu jest przekłamane w kolorkach...jest bardziej fioletowa niż niebieska....w sumie nie widzę specjalnej różnicy pomiędzy "Buzz" a "Blue Chipp"

Znalazłam jedną fotkę mojej "Buzz"

Marga 00:54, 23 lut 2016

Sylwia, ale mnie nie będziesz łukiem omijać? Co?
Chciałam powiedzieć, że mnie zainspirowałaś swoją siłą (nie fizyczną ) i wolą walki w realizacji wymarzonego ogrodu. Kiedy jedna z dziewczyn napisała sobie motto "kto da radę jak nie ja", dało mi ono takiego power'a, że w niedługim czasie powstał trawnik i mega rabata na 37 metrów długości. Mojemu M to tylko szczęka opadła z wrażenia...
Tej wiosny planuję zmierzyć się z murarką i przyswoić sobie obsługę wkrętarko-wiertarki

Dobrej nocki i pozdrawiam

Agatek, tej wiosny będę polowała na niewielką budleję do donicy o nazwie Blue Chip. Może taka Ci się spodoba?
Edit: Już taką macie poszłam sobie na inkę i nie odświerzyłam strony.
Iwk4 00:58, 23 lut 2016

Sylvana napisał(a)

Jaki czad
Jak zrobiłaś to zdjęcie?
Proszę o instrukcję, pokażę dzieciom w szkole na zajęciach
Sylvana 01:02, 23 lut 2016

Marga napisał(a)
Sylwia, ale mnie nie będziesz łukiem omijać? Co?
Chciałam powiedzieć, że mnie zainspirowałaś swoją siłą (nie fizyczną ) i wolą walki w realizacji wymarzonego ogrodu. Kiedy jedna z dziewczyn napisała sobie motto "kto da radę jak nie ja", dało mi ono takiego power'a, że w niedługim czasie powstał trawnik i mega rabata na 37 metrów długości. Mojemu M to tylko szczęka opadła z wrażenia...
Tej wiosny planuję zmierzyć się z murarką i przyswoić sobie obsługę wkrętarko-wiertarki

Dobrej nocki i pozdrawiam

Agatek, tej wiosny będę polowała na niewielką budleję do donicy o nazwie Blue Chip. Może taka Ci się spodoba?
Edit: Już taką macie poszłam sobie na inkę i nie odświerzyłam strony.

To coś nas już łączy - też pije inkę
A tak poważnie to trzymam kciuki za powodzenie w realizacji zamierzonych celów. Jestem zdania, że wszystkiego można się nauczyć...jeśli Pan Rysio potrafi to dlaczego ja nie?
Ja w tym roku zaczynam od młota pneumatycznego
"Słaba płeć" ?

Pozdrawiam - dobrej nocki
Mala_Mi 01:04, 23 lut 2016

Awatarek z mrówką mi się podobał Nie zdążyłam pochwalić i zniknął.

Euphorbia x martinii 'Ascot Rainbow' strefa 5a-9b - moim zdaniem masz tego.. bo mam też go i tak wygląda. jak zmarznie odbije od korzenia. A przynajmniej powinien.

Każdy zły nastrój mija...

Ogród i bez nasadzeń masz jedyny i niepowtarzalny....

Na początku też dziubałam sama, bo eM uważał tylko trawnik, a rabaty to było coś feee. Teraz do rabat się nie miesza, ale po 9 latach już czasami oddaje mi kawałek trawnika stwierdzając, że trawnik jest bardzo pracochłonny .. a moje rabaty mniej. Ogólnie mamy podział.. moje rabaty, jego trawnik... ja czasami też koszę, a on np mi coś opryska lub pomoże kopać (w glinie wiesz, że to ciężka walka). Ten układ mi pasuje, bo się nie wrąca do tego co sadzę. Idę do ogrodu a on ma święty spokój... by po jakimś czasie też lecieć do ogrodu A tak się ze mnie śmiał i mi dokuczał pierwsze lata.

Ale ja jestem typ co lubi wszytko sam i po swojemu.....
Teraz mam lenia by siedzieć po nocach na forum.. wolę się wyspać Poza tym sezon teraz martwy i wiele ciekawego nie ma.. wiec zaglądam do siebie (jakbym komuś była potrzebna) po kominkach nie latam. Pora ograniczyć trochę forum.. a więcej czasu poświecić na życie realne. Wiec poświęcam wnukom, chodzę na ćwiczenia wiejskie 3 razy w tygodniu, pojechałam na narty po raz kolejny, czytam wreszcie coś innego niż forum... No i tydzień chorowałam Miałam gości.. i luty zleciał.. i dobrze, bo koniec stycznia i luty to już tragicznie działa na moja psychikę. nie lubię tej pory roku. Tak się wyłączyłam, znalazłam inne zajęcia np skatalogowanie moich roślin , że nawet mi do wiosny się nie spieszy, a i łazienkę powoli robimy z eMusiem.. juz nie mogę się doczekać kiedy swoje 4 litery położę w wannie. Od 9 lat nie korzystałam z wanny ...
Sylvana 01:05, 23 lut 2016

Iwk4 napisał(a)

Jaki czad
Jak zrobiłaś to zdjęcie?
Proszę o instrukcję, pokażę dzieciom w szkole na zajęciach

Było słonecznie i tak ładnie się odbijało w wodzie ot i cała tajemnica....a pstrykałam pod słońce prawie zanurzając aparat w wodzie.
Mala_Mi 01:06, 23 lut 2016

Acha.. mam opanowaną obsługę wszystkich narzędzi Dzięki temu nie muszę prosić co pół roku...