Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

Sylvana 00:02, 23 lut 2016

Iwk4 napisał(a)

O matko, co ja tu czytam kochana ...
Nie było mnie jakiś czas u Ciebie, a tu zgrzyty jakieś?
Musze się cofnąć w wolnym czasie i zobaczyć, bo nie kumam. Wpadłam do Ciebie, bo dziś zobaczyłąm dwa razy zmianę awatarka. Sprawdzam, co się dzieje
Sylwia, opowiem ci taką historyjkę:
U Reni Ren133 bardzo długo trwało projektowanie jednej rabaty. Oj, długo i nudno już było i z oporami, wszyscy myśleli, ze juz się nic nie wymyśli, więc stanęło na tym, co wymyślono. Na to przyszła Danusia, powiedziała: oklepane, powtarzane wiele razy, trzeba wysilić się na coś nowego, oryginalnego. Poddała pomysł, dziewczyny chwyciły, zainspirowały się nowym spojrzeniem na ogród, powstał nietuzinkowy projekt, którego ja byłam niemal zwykłym podglądaczem.
Ale wyciągnęłam wniosek:
Liczy się świeże spojrzenie i niepowtarzalność. Ty to potrafisz. A dziewczyny są co najwyżej od tego, żeby ci pomóc dobrać gatunki co do wymagań glebowych. Choć też niekoniecznie, bo wszystko można znaleźć w necie.
Natomiast unikatowość twoich działań powoduje, ze czekam wiosny, abyś mogła iść działać i wstawiać następne fotki z realizacji marzeń. A ja bedę podziwiać. A ja z ukrycia, to się tym nie martw. Dziś pomagałam jednej dziewczynie zaprojektować trudną rabatę. I nie miałam czasu nawet na mój wątek. Nie pisałam u nikogo z braku czasu. nie da się być wszędzie, bo wtedy jest po łebkach. Wolę jeden konkretny wpis, niż kilka typu: byłam i macham

Ja na moim wątku nie dbam o to, by było wszystko wymuskane, jak z katalogu. Wstawiam zdjęcia, bo sama się uczę i uczą się inni z tych poruszanych tematów.

I jeśli się chcesz przekonać, jak odwiedzany jest twój wątek, to zajrzyj tu:

Ciekawe, ile wejść będzie w ciągu tygodnia.
Uśmiechnij się dziewczyno. Nie wyobrażam sobie forum bez twojego talentu

O rety...słów mi brak...zwłaszcza po dyskusji u Ciebie o chodniczku.
Było mi tak głupio, że kilkanaście razy pisałam i kasowałam i znów pisałam przeprosiny, a że bałam się, że znów coś chlapnę to w końcu stanęło na czym stanęło czyli niczym.
Obiecałam kilku osobom pomoc i siedzę nad kartkami i wertuje internet w poszukiwaniu roślin...dlatego do siebie też mało zaglądałam.
Nawet nie wiesz jak mi miło czytać takie słowa, że ktoś mnie docenia...podnosisz moje morale i dziękuję z całego serca....takie słowa dają kopa a tego może mi dzisiaj było trzeba.
Avatarek z mrówką - pasował do mnie ale wszyscy tak go skrytykowali, że zmieniłam na tymczasowy dopóki nie znajdę czegoś odpowiedniego.
Jesteś super babką
Sylvana 00:07, 23 lut 2016

Marga napisał(a)
Witaj Sylwio Piękny ogród tworzysz!
Dzięki Tobie uwierzyłam w siebie i mam zamiar sama sobie zrobić kamienne schody. Dość juz mam czekania na "odpowiedni" nastrój mojego M. Dla mnie Sylwio, jesteś bohaterką

Bohaterką?
Moi sąsiedzi budują dom - cała ekipa budowlana śledziła moje poczynania ze schodami wlepiona w płot.
Któregoś dnia przechodziłam za blisko i jeden z brygady mnie zaczepił....zaczął wychwalać jaka super robota i kobitka (dla nich każda jest git)....i te kamienie takie a pani taka drobna i daje radę...wreszcie chciał mi strzelić komplement i mówi "bo Pani to taka kobieta tur"....wszystko mi opadło do kolan i od tej pory omijam płot łukiem
Sylvana 00:08, 23 lut 2016

Agatek napisał(a)
Ja się uczę jednej sztuki
wszystko z czym mam u M problem, wmawiam mu, że to on wymyślił i jakież to jest genialne
w 99% kupuje to

Zdaje egzamin i u mnie ta sztuka, ale niestety ogrodu to nie tyczy
Sylvana 00:11, 23 lut 2016

Agatek napisał(a)
Sylwuś tylko, że ja tam wsadzam też "tak na chwilę" bo to w zasadzie jedyne uporządkowane miejsce, gdzie nie rośnie trawa jak przygotuję inne miejsca na rabaty to mu pozabieram, nie wszystko ale coś

To się wytłumacz....albo sadź w doniczki jak ja czynię....stoją wszędzie tam gdzie nie ma eMa.
hanka_andrus 00:11, 23 lut 2016

Niechcący wywołałam dyskusję o emusiach. Trudno ich pomijać, jak siedzą przy was na kanapie. Ale oprócz kanap jest robota do zrobienia.
Dzisiejsi panowie, może i wzięliby się do roboty, gdyby nie telewizory i telefony o komputerach już nie wspomnę. A tu kobieta odrywa od meczu, gierki, polityki, i czegoś jeszcze ważnego.
Zapominają, że mają służyć wsparciem męskiego ramienia w doli i niedoli.
Wszak to wspólny wóz i wspólne jarzmo.
Ale cóż, realia są inne dzisiaj niż kiedyś.
Wybacz za zakłócenie spokojności, życzę przynajmniej miłych snów. Dla wszystkich.

Iwk4 00:12, 23 lut 2016

Sylwia, no chyba nie pomyślałaś, ze się obraziłam
No co ty
Mnie wtedy tylko zaskoczyło (sama się z tego śmieję, a e-Mowi broń Boże nie powtórzę o tej kostce, bo mnie z domu wywali z razem z tym komputerem ), że stękałam nad kilkoma płytkami, które i tak za rok wymienię, a tu wyszło, że płytki mogą być, a kostka nie pasuje, hi, hi

Zaglądaj do mnie, ja do Ciebie w wolnej chwili też wpadam i naprawdę czekam na wiosnę w twoim ogrodzie.
Jutro muszę nadrobić u Ciebie.
A jak masz problem z jakąś rabatą, wstaw robocze zdjęcie ... rzuć problem. Najwyżej ci w wyobraźni ogród przerobimy
Miłych snów.

A ja lubiłam twój szkicowany portret. Przyzwyczaiłam się do niego. Pasował do Ciebie, bo kojarzę go z twoimi projektami, rysunkami
Sylvana 00:13, 23 lut 2016

Agatek napisał(a)
Mój się uczy, smykałki do męskich prac raczej nie ma, ale ma chęci i uczy się od taty swojego, we dwóch sporo zrobią, na razie w domku, ale fajni są
za to jak jesteśmy sami jak coś ma się wydarzyć to mojemu M na pewno się wydarzy
ja drżę jak bierze piłę albo siekierę, choć głęboko w niego wierzę

To mu kibicuj jak ma chęci a plaster z opatrunkiem zawsze miej w pogotowiu.
Postaram się jutro do Ciebie zaglądnąć.
Dobrej nocy.
Iwk4 00:18, 23 lut 2016

Sylvana napisał(a)

wreszcie chciał mi strzelić komplement i mówi "bo Pani to taka kobieta tur"....wszystko mi opadło do kolan i od tej pory omijam płot łukiem

Ha,ha
Parsknęłam śmiechem.
U którejś z dziewczyn ostatnio czytałam, jak pisała, ze dom malowała .. i szły dwie kobiety ulicą i patrzyły na nią litościwie i mówiły jedna do drugiej: Zobacz, jaka ona biedna. Pewnie sama mieszka i dlatego wszystko tak musi robić.
W efekcie powiedziała to e-Mowi i przez jakiś czas się udzielał, bo mu głupio było

A prawda jest taka, ze większość mężów dziewczyn z forum ma inne zajęcia, czujemy się samotne, to jest chyba główny powód tego, ze tu tkwimy.

Podejrzewam, ze gdyby mój M nie był tylko weekendowy, ale także w tygodniu był w domu, nie umiałabym dzielić czasu pomiędzy nim, pracą, dziećmi i forum ...
Sylvana 00:18, 23 lut 2016

hanka_andrus napisał(a)
Niechcący wywołałam dyskusję o emusiach. Trudno ich pomijać, jak siedzą przy was na kanapie. Ale oprócz kanap jest robota do zrobienia.
Dzisiejsi panowie, może i wzięliby się do roboty, gdyby nie telewizory i telefony o komputerach już nie wspomnę. A tu kobieta odrywa od meczu, gierki, polityki, i czegoś jeszcze ważnego.
Zapominają, że mają służyć wsparciem męskiego ramienia w doli i niedoli.
Wszak to wspólny wóz i wspólne jarzmo.
Ale cóż, realia są inne dzisiaj niż kiedyś.
Wybacz za zakłócenie spokojności, życzę przynajmniej miłych snów. Dla wszystkich.

Samo życie...czasem trzeba się wygadać tak "po babsku".
Mój dziadek z ogródka nie wychodził, do domu nie można było go zaciągnąć...jak się budziliśmy już go nie było i wiadomo było gdzie jest.
Nie wiem czy zwalać na "pokolenie" czy "charakter"...cieszę się, że dziecku poświęca dużo czasu a to ważniejsze niż ogród.
Dobrej nocy Ci życzę Haniu
Agatek 00:21, 23 lut 2016

Ooo muszę swojego obronić jeszcze przed snem
Hanusiu mój emuś jest super, może pergoli mi nie zrobi (choć kto wie), ale wykańcza domek sam z ojcem, wszelkie papierkowe sprawy załatwi sam, telewizji nie ogląda dużo, na kompie praktycznie nie gra na mecze chodzimy razem
we wszystkim mi bardzo pomaga mam mały skarb, ale cii żeby nie obrósł mi w piórka
może to ja go tak wychowałam, a może taki jest najważniejsze, żeby by taki albo i lepszy
hihi

Sylwia zapraszam jutro do siebie może podsuniesz mi jakąś ciekawą roślinkę
teraz szukam małej odmiany budlei