Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

Iwk4 23:42, 22 lut 2016

Sylvana napisał(a)
Właśnie w tym rzecz, że próbowano i się nie dałam...powstały konflikty...niektórzy przestali do mnie zaglądać...i po co mi to...ja nie jestem z tych kłótliwych....wolę sobie w domowym zaciszu sama układać po swojemu...być może popełnię 10 tysięcy błędów...ale myślę, że jestem na tyle rozwinięta, że się na nich będę uczyć.

O matko, co ja tu czytam kochana ...
Nie było mnie jakiś czas u Ciebie, a tu zgrzyty jakieś?
Musze się cofnąć w wolnym czasie i zobaczyć, bo nie kumam. Wpadłam do Ciebie, bo dziś zobaczyłąm dwa razy zmianę awatarka. Sprawdzam, co się dzieje
Sylwia, opowiem ci taką historyjkę:
U Reni Ren133 bardzo długo trwało projektowanie jednej rabaty. Oj, długo i nudno już było i z oporami, wszyscy myśleli, ze juz się nic nie wymyśli, więc stanęło na tym, co wymyślono. Na to przyszła Danusia, powiedziała: oklepane, powtarzane wiele razy, trzeba wysilić się na coś nowego, oryginalnego. Poddała pomysł, dziewczyny chwyciły, zainspirowały się nowym spojrzeniem na ogród, powstał nietuzinkowy projekt, którego ja byłam niemal zwykłym podglądaczem.
Ale wyciągnęłam wniosek:
Liczy się świeże spojrzenie i niepowtarzalność. Ty to potrafisz. A dziewczyny są co najwyżej od tego, żeby ci pomóc dobrać gatunki co do wymagań glebowych. Choć też niekoniecznie, bo wszystko można znaleźć w necie.
Natomiast unikatowość twoich działań powoduje, ze czekam wiosny, abyś mogła iść działać i wstawiać następne fotki z realizacji marzeń. A ja bedę podziwiać. A ja z ukrycia, to się tym nie martw. Dziś pomagałam jednej dziewczynie zaprojektować trudną rabatę. I nie miałam czasu nawet na mój wątek. Nie pisałam u nikogo z braku czasu. nie da się być wszędzie, bo wtedy jest po łebkach. Wolę jeden konkretny wpis, niż kilka typu: byłam i macham

Ja na moim wątku nie dbam o to, by było wszystko wymuskane, jak z katalogu. Wstawiam zdjęcia, bo sama się uczę i uczą się inni z tych poruszanych tematów.

I jeśli się chcesz przekonać, jak odwiedzany jest twój wątek, to zajrzyj tu:

Ciekawe, ile wejść będzie w ciągu tygodnia.
Uśmiechnij się dziewczyno. Nie wyobrażam sobie forum bez twojego talentu

Marga 23:42, 22 lut 2016

Witaj Sylwio Piękny ogród tworzysz!
Dzięki Tobie uwierzyłam w siebie i mam zamiar sama sobie zrobić kamienne schody. Dość juz mam czekania na "odpowiedni" nastrój mojego M. Dla mnie Sylwio, jesteś bohaterką
Sylvana 23:44, 22 lut 2016

AnnaCh napisał(a)
Ale wtrącaj się, wtrącaj... Po to jestem na tym forum, bo sama niewiele wiem i często oczekuję pomocy. Z drugiej strony czasem się na coś uprę i nie wybije mi się tego z głowy, ale wychodzę z założenia, że ja mam się dobrze czuć w swoim ogrodzie I jak chciałam róże The Fairy, to będę je miała, choć może to głupi pomysł, ale po prostu się w nich zakochałam, a poza tym mam trochę romantyczną duszę

To dobrze, że stawiasz na swoim...jestem za.
Chciałam jeszcze trochę poczytać, trochę pospisywać, trochę spamiętać zanim będę "mądrości z rękawa sypać"....jeszcze pewnie kilka lat i coś napiszę
Agatek 23:46, 22 lut 2016

Ja się uczę jednej sztuki
wszystko z czym mam u M problem, wmawiam mu, że to on wymyślił i jakież to jest genialne
w 99% kupuje to
Sylvana 23:47, 22 lut 2016

Agatek napisał(a)
no u mnie powiedzmy, że pierwszą i na razie jedyną rabatę zrobił mój M
uparł się na hakuro, tawuły i kosodrzewinę i wrzeszczy na mnie jak coś mu dosadzam ale mi tam za zielono

Nie no co Ty nie zmieniaj....niech sobie ma...taki skarb masz pod ręką to się nie kłóć, zrobisz sobie drugą swoją rabatkę
Sylvana 23:48, 22 lut 2016

Agatek napisał(a)

oo to bidnaś
pierwsze co mój M robi po powrocie z pracy to sprawdza pogodę na weekend czy będzie słonecznie bo chce już jechać na działkę
trawkę kosi, pielęgnuje, wyczesuje, nawozi, tuje też, nawet kwiatki mi podlewa i wyjada marchew i pomidory z ogródka

Szczęściara....nie mówię, że mój nie ma zalet....bo kocham go na zabój...ale ogrodnik z niego żaden
Agatek 23:50, 22 lut 2016

Sylwuś tylko, że ja tam wsadzam też "tak na chwilę" bo to w zasadzie jedyne uporządkowane miejsce, gdzie nie rośnie trawa jak przygotuję inne miejsca na rabaty to mu pozabieram, nie wszystko ale coś
Sylvana 23:50, 22 lut 2016

MirellaB napisał(a)
Mój eM uważa, że mamy piękny ogród od samego początku i nic nie trzeba w nim zmieniać

A ja ciągle coś wymyślam, zmieniam i jeszcze to O poszukałam, któremu tyle czasu poświęcam.

Od początku...czyli trawnika
Taaak to O. to zdecydowanie strata czasu...mój ma tak samo
Agatek 23:52, 22 lut 2016

Mój się uczy, smykałki do męskich prac raczej nie ma, ale ma chęci i uczy się od taty swojego, we dwóch sporo zrobią, na razie w domku, ale fajni są
za to jak jesteśmy sami jak coś ma się wydarzyć to mojemu M na pewno się wydarzy
ja drżę jak bierze piłę albo siekierę, choć głęboko w niego wierzę
Agatek 23:59, 22 lut 2016

Zmykam spać
A Was zapraszam jutro do swojego wątku
może coś podpowiecie jak front zaaranżować ładnie, żeby cały sezon coś ładnie kwitło i żeby w razie co przetrwało suszę