Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Droga do spełnienia 10:13, 27 lis 2015

Do góry
Kawa napisał(a)
przymroziło troszeczkę pobieliło troszeczkę...

Ślicznie. W przyszłym tyg wysyłam nasiona werbeny
O....! 10:10, 27 lis 2015

Do góry
Z gratulacjami na 500 stronkę będę chyba pierwsza???...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:06, 27 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
No dobra ruszylam sie i jest
Bedzieb tanio,latwo i niebanalnie

nawet szopke będziesz robić sama?
normalnie szacun babo
Pogubiłam się po drodze... 10:04, 27 lis 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)
O tak to się będzie prezentować

hihihi tez mam w planach taką gwiazdę ale weny mi brak jakoś jescze sie jednak okaże że nei zrobię

za to Twoja jest przesliczna
Ogródek z futrzakami i kamieniami 09:56, 27 lis 2015

Do góry
Ewik napisał(a)
I nasza Taira

O rany! Ale słodki sierściuch Masz czesania.

Migawki listopadowe obejrzałam i jestem mega zszokowana obgryzioną różą Kindzi. Trudno uwierzyć, że to nornica. Ja mam ogród w polu i nornic u mnie sporo, na szczęście nie mam takich strat.
Mały ogród Kasi 09:55, 27 lis 2015

Do góry
Zostawiam gratulacje, z okazji 300 stron...
Ogrodowy spektakl trwa ... 09:54, 27 lis 2015

Do góry
Na razie ogrodowe prace stop /na chwilę bo jeszcze róże kopczykować ale jest czas/
a prace ogrodowe stroikowe start.
Będę szukać u Was inspiracji bo mam mętlik w głowie.

tu pęcherznica wygląda pięknie jakby to były gniazdka - dać ptaszki czy nie ?

choinkę jak przystroić żeby coś było i pasowało nie wiem

chryzantemę pewnie wyrzucę i wsadzę gałązki

a może tych trzech też jakoś pzystroić?

tak więc same dylematy ogrodowe

udanych przygotowań życzę

Ogrodowy spektakl trwa ... 09:26, 27 lis 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

Mira to miejsce (nie jedyne zresztą) jest jednym z moich ukochanych w Twoim ogrodzie. I wygląda zjawiskowo o każdej porze roku . Mikołajowe czapki na kulach robią robotę .

Kasiu dzięki, właśnie chodzę i się sama przekonuję do tak agresywnej czerwieni w tej bieli no ale jak ma trafić to nawet oświetlę drogę byle by przyszedł i prezenty zostawił

a to tyły graciarskie specjalnie dla Ciebie - muszę pomyslec jak teraz je uatrakcyjnić bo ciekawie nie jest - trzeba się za dzwoneczki brać z doniczek ale mi zimno i mam lenia.

Ogrodowy spektakl trwa ... 09:21, 27 lis 2015

Do góry
Agcia napisał(a)
Zakumałam, że jak się do Ciebie pisze, to w cytowanej odpowiedzi dorzucasz zdjęcie to ja sobie postanowiłam napisać : bardzo lubię czytać i oglądać Twój wątek.

no kochana jesteś kum kum - akurat nie mam kumki, nie zawsze tak jest ale staram się choć żeby było w temacie u mnie mały ruch to się jakoś da obdarzyć wszystkich
no a teraz zmykam bo przygotowań czas

Ogrodowy spektakl trwa ... 09:17, 27 lis 2015

Do góry
Filomena napisał(a)
Mireczko, mogę dopytać jeszcze w sprawie jarzębin?
-Czy te Twoje rosną w szersze, luźne korony czy może mają tendencję do nieco kolumnowego pokroju?
-Czy one dają młode gałązki w miejscu cięcia czy idą w te pozostawione gałęzie?
nastrajam się do cięcia swoich, ale one są przy ogrodzeniu zewnętrznym, wyglądają do przejeżdżających, nie chciałabym ich zniekształcić, stąd drążę temat

Moje jarzębiny rosną trochę kolumnowo i odrastają a jak zaraz pokażę bo trochę fotek C zrobiłam.
Rozumię Twój dylemat bo nie ma jak przedobrzyć.Mi nie zależało bo z boku domu i nie chceby by za wysokie porosły, ja mam na nie nerwa bo chorują niestety zawsze wczesną jesienią choć w tym roku udało się i doczekałam sę kolorowych liści - oczywiście liście chorują koralki zdrowe.

Ogrodowy spektakl trwa ... 09:16, 27 lis 2015

Do góry
mira napisał(a)

Irenko z czasem to wszyscy tak mamy i nie wiem dlaczego tak jest.
Tym bardziej ciesze się że chciało Ci się zakukać i choć widok jakiś wpadł w oko.

to sprzed miesiąca

zaraz będzie w bieli

Mira to miejsce (nie jedyne zresztą) jest jednym z moich ukochanych w Twoim ogrodzie. I wygląda zjawiskowo o każdej porze roku . Mikołajowe czapki na kulach robią robotę .
Ogrodowy spektakl trwa ... 09:10, 27 lis 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)
Napatrzyłam się i zazdroszczę i jarzębiny i tych doniczek i ozdóbek, a przede wszystkim tego, że już je masz i masz koncepcję co z nimi robić.
Baliowe oczko bardzo pasuje do takich bombonierek jak Twoja. Sama myślałam kiedyś nad jakąś beczułką wkopaną w ziemię, ale kto ją zobaczy?D)
Dorocie się kłaniaj, fuksja zimuje w piwnicy, oczywiście przycięta i łysa, więc jest jak należy.
Woda w zeszłym tygodniu mocno lała się z nieba i momentalnie zrobiło się grząsko i woda stała tam gdzie dziury. Nawet po takiej suszy jak w tym roku. My to mamy miejsce na ogród, co?

Gabrysia zawsze mnie ubawisz bombonierką - fakt wielki nie jest
Taka woda znaczy mała beczułka cieszyć może w pobliżu miejsca gdzie się przebywa.
Nie uwierzysz ale ja wypatrzyłam u Pani gdzie nocowaliśmy w Poczdamie przy tarasie maleńkie oczko to z fontanka i pomyślałam że to jest super mieć przy tarasie takie szurszanko wodne - no i o tym myślę.
Dorocie nie muszę się kłaniać bo sobie wyczyta
Z tą wodą to dziwne Ty na górze a ja pod górą ale u mnie wcześniej nie było to mnie dziwi. Po suszy w tym roku i wielu budowlanych działaniach wkoło sama nie wiem co robić.

Ogrodowy spektakl trwa ... 09:00, 27 lis 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Mirus dzieki za piękne zdjęcia Twoje i Doroty, miło popatrzec na kolory a ta jej róża prześliczna, kupiłam wiosną taką ale ledwie na 70cm jeden patyk urósł i koniec ,moze w nastepnym roku podrosnie.

Cieszę się że zdjęcia się podobają.
Bogdzia ja też kupiłam taka różę Lykkefund do kapliczki i ma 2 pędy i trochę urosły ale mają tam trudne warunki bo sporo cienia no i kiepsko podlewałam.Mam jednak nadzieję że w kolejnym sezonie pójdzie trochę wyżej. Bedziemy porównywać.Doroty ma sporo lat hoho

Ogród MUZY 08:58, 27 lis 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Bajecznie kolorowe rabaty bylinowe i byliny i kwiecie wszędzie: Uwielbiam takie cuda, ale na drugiej stronce chyba widziałam wodę pokaż więcej tej wody i okolic

Tak Sylwio mam małe bajorko i w planach (jak czas i pogoda pozwoli)przebudowa bo rybek coraz wiecej a i roslinki się rozrosły co odbija sie na jajkości wody i częstym czyszczeniu z glonów
Ogrodowy spektakl trwa ... 08:55, 27 lis 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Miro, po tej pięknej chryzantemce, którą zamieściłaś przy odpowiedzi na mój post, to widzę, że już do mnie zerkałaś
Mała architektura zapowiada się ciekawie. To płotek będzie?
Hmmm a Twoje oczko... no to jest świetny pomysł, żeby tej wielkości oczko ukryć przed moim M. miedzy rabatami Nie zuważy nawet

Oczywiście że do Ciebie zaglądam a czerwona chryzantema mnie poraziła pięknem. Kiedyś przyjdę na dłużej znaczy wczoraj to miało być ale jak mnie na Maszkę przekierowałaś to koniec zapadłam się tam

To nie płotek bramka w siatce tymczasowa.

Ogródek Ewy 08:55, 27 lis 2015

Do góry
Nallar napisał(a)

Wow!! super wspomnienia
Nasz przydomowy ogródek 08:53, 27 lis 2015

Do góry
Aniu, Irenko, Ewo, Renatko pozdrawiam i dziękuję.

Wstaliśmy z Barim dziś z rana
aby kolejne kilometry zaliczyć.
A piesek woła - mam śnieg po kalana
i jak teraz będziemy ćwiczyć?

Wróciłem do chałupy po zimowe butki
co nie boją się śniegu z zaspami.
Z zazdrością spojrzał psiak malutki
- ja muszę biegać z gołymi łapkami.

Ogrodowy spektakl trwa ... 08:52, 27 lis 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Tez stwierdzam, ze oczko pomyslowe.
Ta twoja czerwona piwonia jest zachwycajaca, gdyby kiedys jakims cudem kawalek byl w nadmiarze, chetnie bym przygarnęła
.....a z tym czasem, to moze z powodu braku zim tak jest, nie ma kiedy wyhamować...

Irenko cuda ogrodowe się zdarzają więc masz pewne tylko najpierw piwonia musi być moja
Właśnie wczoraj oglądałam powtórkę z Odrodzenia angielskich ogrodów i było o piwoniach - dlaczego ja nie zasuszyłam kwitów, w ogóle nie suszyłam brr

Mały ogród Kasi 08:49, 27 lis 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)

Przegenialne, im częściej je pokazujesz tym bardziej mi się podobają

Ogrodowy spektakl trwa ... 08:48, 27 lis 2015

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Przyszłam podziękować za piękny wierszyk, i utknęłam na dłużej.

Podziwiam kolorystykę w ogrodzie i dzikie łąki. Zajrzę tu kiedyś na cały dzień! Miłej nocki.

Haniu u mnie otwarte 24h więc zapraszam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies