EPDM jest rozciągliwy 300 % i nie powinno z powodu psa nic się stać, ale powiem, że psy są nieprzewidywalne czasem więc na 100 % to nic się nie da stwierdzić. Ale odpowiadam, że pazury psa nie przebiją tego.
Piaskowiec w ziemi po jakimś czasie będzie się kruszył, nie polecam go.
Dobry jest serpentynit, dolomit, granit, a jeśli piaskowiec to jak najciemniejszy - czerwony.
Załóż najwyżej studnie chłonne albo biobloki na końcu odprowadzenia wody z rynien. To po prostu nie ma być drenaż czyli odwodnienie działki a odprowadzenie wody deszczowej z dachu i ma być ta woda zatrzymana na działce.
To są dwie różne sprawy. Odwodnienie zakłada się na terenach podmokłych, słabo przesiąkliwych.
Może trudniejsze, ale wcale nie niewykonalne. Ja przeczytałąm cały wątek od deski do deski. A nawet więcej robiłam przy tym skrupulatne notatki. Samych notatek wyszło mi na 5 stron. Notatki potem sobie wydrukowałam i mam ściągę gotową
Dziękuje za miłe powitanie. Rzeczywiście ogrodowisko to kopalnia wiedzy i pomysłów .Już sporo przeczytałam.Ekologiczne metody uprawy roślin - to coś dla mnie ,na pewno skorzystam z porad.Jest też sporo osób które tak jak ja zaczynają przygodę z ogrodem.
dajana i Gardenarium widzę że moje strony nie są wam obce