Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 12:05, 05 lut 2015

Do góry
No i jestem ,pismo obrazowe tylko przeleciałam
Bardziej lubię Basi rysuneczki tak malowane w ogródku ,niż taki projekt jak jest teraz.......ogarniam to bardziej ......o ile w ogóle ogarniam

A co z tym murkiem postanowiłas ?.
Ja bym chyba jednak była za tym aby go skrócić do poziomu kostki ,bo pewnie rozebrać go całego nie będzie można .

Będę zaglądać i kibicować Basi ,ona ma świetne pomysły
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 09:17, 05 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Gosia, jak ty będziesz z Juzią i Agą takie tempo trzymać, to ja za tym pendolino na zakrętach nie wyrobię i wpadnę przez przypadek na nadjeżdżające z przeciwka. I kto mnie z torów będzie zbierał, he ?

Zwolnijcie tempo dziewczyny, do wiosny jeszcze trochę jest czasu.
Jak byłam na 74 stronie, to pomyślałam, ze z przodu ładnie by wyglądał świerk serbski, a jak dojechałam do końca, to odpaliłam laptopa (wcześniej czytałam na tablecie) specjalnie po to, by o 6.50 rano wkleić ci projekt mojej rabaty, abyś zobaczyła, jak ten świerk może wyglądać. U mnie jest to rabata na wprost wejścia. Zrobiła mi ją Basia (Ogród Ogrodniczki) i nie mam żadnych wątpliwości, żeby tak zrobić

Początek rabaty:

ciąg dalszy:

Tam, gdzie ta tuja przed hortkami jest wejście na moją posesję.

Iwonko ślicznie to wyszło u Ciebie
Pendolino zwolni przez kilka dni, bo mam napięty weekend

Ppoukłada się trochę w główce

A od poniedziałku znowu przyspieszę

Piękna ta rabata
Dziękuję.

Masz świerki, kule bukszpanowe i trawki. dla mnie bomba
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 08:24, 05 lut 2015

Do góry
Mysza zdjęcie trawki i hortki jest Oli, ale jest piękne. Czytam u Ciebie, ale Ty gonisz nie wyrabiam U mnie nowe pomysły bo skopiowane, a u Ciebie projekt autorski powstaje

Bleebla

Iwonko może być i telepatia byle się na ogród ładnie przekładało
Tak na moje niewprawne oko to amazon mist, ale potwierdzić trzeba bo to takie trochę strzelanie
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:07, 05 lut 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Aniu witaj.
Ja też na starcie jestem i będę kibicować
Prezenty Ci już szykująRóże i hosty, fajnie

Witam Cie serdecznie Gosiu! Z marszu wpierw pobiegłam do Ciebie z rewizytą.
A tam tyle się dzieje. Miałam wcześniej zrobiony projekt ale jak to z projektami bywa juz nie aktualny więc czas na nowy pozdrawiam cieplutko i zapraszam częściej
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 06:54, 05 lut 2015

Do góry
Gosia, jak ty będziesz z Juzią i Agą takie tempo trzymać, to ja za tym pendolino na zakrętach nie wyrobię i wpadnę przez przypadek na nadjeżdżające z przeciwka. I kto mnie z torów będzie zbierał, he ?

Zwolnijcie tempo dziewczyny, do wiosny jeszcze trochę jest czasu.
Jak byłam na 74 stronie, to pomyślałam, ze z przodu ładnie by wyglądał świerk serbski, a jak dojechałam do końca, to odpaliłam laptopa (wcześniej czytałam na tablecie) specjalnie po to, by o 6.50 rano wkleić ci projekt mojej rabaty, abyś zobaczyła, jak ten świerk może wyglądać. U mnie jest to rabata na wprost wejścia. Zrobiła mi ją Basia (Ogród Ogrodniczki) i nie mam żadnych wątpliwości, żeby tak zrobić

Początek rabaty:

ciąg dalszy:

Tam, gdzie ta tuja przed hortkami jest wejście na moją posesję.

Masz świerki, kule bukszpanowe i trawki. dla mnie bomba
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:05, 04 lut 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Miro, ale niespodzianka! Co jest w środku?
Na szybko typuję sprawdzoną przez nas w takich okolicznościach New Dawn. U nas na kamiennym krzyżu sprawdza się znakomicie.
Lykkefund jest wielka, szeroka.
Do takiego koloru pasuje mi szlachetna biel.

EDIT:
Rosa glauca jest fajna ale posadzona będzie krzewem OBOK, to jest róża krzak, nie zintegruje się z kapliczką. Ja bym podkreśliła jej słupowaty charakter różą pnącą (może być puszczona też na mur)

EDIT 2:

Może jednak glauca - nie trzeba zasłaniać ścian, zostawić je takie właśnie słupowe?

Kapliczka jest świetna- niespotykana. Skąd ten projekt?

Ewa to jest kapliczka którą wykonał artysta Jerzy Martynów. Przy głównej drodze rosły wielkie topole ktore kilka lat temu zostały ścięte. Jeden z pni został wykorzystany własnie tak przez artystę.
co jest w środku
drewniana figura Jezusa którą wyrzeźbił przyjaciel artysty niestety już nieżyjący

a to miejsce do popisu dla mnie

Nad New Dawn też dumam. Dumaliśmy razem z autorem nad tą różą i rozmiarami, dał mi wolną rękę, ale widzę że chciałby wielką różę więc Lykkyfund spadający z daszku może będzie ok.

Ogród mały, ale pojemny;) 20:30, 04 lut 2015

Do góry
Wpadłam się przywitać i zaniemówiłam z zachwytu. Metamorfoza ogrodu niesamowita, bardzo ciekawie zaprojektowany kształt rabat, cudnie skomponowane kolory roślinek. Wszystko z umiarem, smakiem i olbrzymim poczuciem estetyki. Przemek, jestem pełna podziwu. Teraz nie mogę doczekać się wiosny, tyle mam do zrobienia. Będę wpadać, podglądać i czerpać. Własnie rysuję nowy projekt

Ogródek w którym klon osłupiał:) 20:15, 04 lut 2015

Do góry
Starałam się dopracować projekt na tyle na ile mogłam. Podobały mi się "porozrzucane" bukszpany jak na projekcie Justyny więc tak zrobiłam.
Przerobiłam przynajmniej na papierze oczko jest teraz obudowane kostką brukową taką samą jaka mamy na tarasie, chciałabym aby to wyglądało podobnie jak tutaj:
https://www.pinterest.com/pin/413346072025191094/

Dodałam kolejną hortensję, żeby były trzy. Powstał szpaler z grabów/buków a pod nimi hortensje.

Co wy na te zmiany?

Ogródek Iwony 18:32, 04 lut 2015

Do góry
Podoba mi sie ten projekt z drzewem i bluszczem i hortensjami i kulkami slicznie
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 17:09, 04 lut 2015

Do góry
admete dziękuję za odwiedziny i zapraszam
Anusia to jest taki roboczy projekt ale skoro Szefowa napisała, że się nadaje to już jest dobrze Z tymi kulkami na pniu to rzeczywiście tu są zbyt symetrycznie a jak zrobię za radą Szefowej to będzie zdecydowanie lepiej.
Ogródek Iwony 16:58, 04 lut 2015

Do góry
Podsumowując:
Na pergolę bluszcz, potem hortensje, przed turzyca Amazon Mist.
Przy ścianie Gracilimusy (ewentualnie ML - sprawdzić wysokość), przed nimi Irga na pniu na razie zostanie, wiosną ją mocno przytnę, niżej kulki bukszpanowe, może być niziutka szałwia i turzyca Evergold , żurawki dla koloru, trzmielina
Pozostaje coś w róg przy tarasie.
Może powtórzyć Gracilimusa? I dołożyć kilka kulek czerwonych admiration.

To by było na tyle. Dziewczyny, dziękuję.
Miały być róże, z wątpliwości wyszedł całkiem fajny projekt

Ogrodowy spektakl trwa ... 09:25, 04 lut 2015

Do góry
Miro, ale niespodzianka! Co jest w środku?
Na szybko typuję sprawdzoną przez nas w takich okolicznościach New Dawn. U nas na kamiennym krzyżu sprawdza się znakomicie.
Lykkefund jest wielka, szeroka.
Do takiego koloru pasuje mi szlachetna biel.

EDIT:
Rosa glauca jest fajna ale posadzona będzie krzewem OBOK, to jest róża krzak, nie zintegruje się z kapliczką. Ja bym podkreśliła jej słupowaty charakter różą pnącą (może być puszczona też na mur)

EDIT 2:

Może jednak glauca - nie trzeba zasłaniać ścian, zostawić je takie właśnie słupowe?

Kapliczka jest świetna- niespotykana. Skąd ten projekt?
Ogródek w którym klon osłupiał:) 22:14, 03 lut 2015

Do góry
O ten projekt ci chodzi? Graby lub buki to te trzy zielone "jaja" wokół tarasu. Tak wygląda z żywopłotem tylko z cisa.

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 09:00, 03 lut 2015

Do góry
Więc sobota okazała się skuteczna, podoba mi się ten projekt, na końcu może wyjść fajny kącik dumania.
Mój wymarzony ogród 22:23, 02 lut 2015

Do góry
malgorzata_s napisał(a)
Witam, również przyszłam się przywitać, ja dopiero zaczynam, dziewczyny mi pomagają i staram się zrobić jakiś projekt mojego mikroogródka. Piszę u Ciebie, bo widzę, że również projektujesz i masz w projekcie biały kolor, ja również naniosłam prawie biały tynk mozaikowy na podmurówkę od płotu, gdyż jest wysoka na 50 cm. Zobacz u mnie jak wygląda po drugiej zimie, a jeszcze się nie skończyła...

Wiesz Gonia ja właściwie to już na początku nastawiłam się na malowanie każdej wiosny mam nadzieję, że moja psinka nie zniweczy mojej pracy
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 20:03, 02 lut 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Bardzo ładny projekt wyszedł. A widzisz? Od razu sugerowałam Ci proste linie i poprawienie zarysu kostki/żwirowiska z lewej strony na prosto

Wiem, wiem.
Tylko tak przez te opinie ,że balkonik w łuk i romantycznie i mi się wszystko pomieszało w główce A w przyrodzie wyszło tak jak ma być.hi,hi.
Dzięki Aga.
Cieszę się bardzo, że ten etap mam za sobą
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 17:05, 02 lut 2015

Do góry
andziurex napisał(a)
Witam imienniczkę. Zgrabny domek, uważam tak jak Ty, piękno tkwi w prostocie. Też mam taki prosty dom, tylko parterowy i nawet kontaktowali się kiedyś ze mną ludzie, którzy wybrali ten sam projekt właśnie ze względu na córkę, która poruszała się na wózku. Wiesz, niedawno oglądałam angielski program w którym projektowano i wykonywano ogród dla pani wychowującej chłopca z porażeniem. Jak znajdę to Ci podeślę linka, może znajdziesz jakieś praktyczne rozwiązania przydatne i dla swojej córki.

Witam Cię serdecznie moja imienniczko!
Mamy tutaj sporo Ań Bardzo byłabym Ci wdzięczna jakbyś znalazła linka.
Wiele podpowiedzi może okazać się naprawdę przydatnych bądż inspiracją do nowych fajnych rzeczy.
Ogrodowa zachciewajka :) 15:38, 02 lut 2015

Do góry
ta jest niezła ale dla mnie za duża http://dom.projektoskop.pl/projekt-4983.htm
ta też fajna tylko dziwny ten daszek
http://olx.pl/oferta/grill-ogrodowy-z-wedzarnia-CID628-ID5E35X.html
Ogrodowa zachciewajka :) 15:33, 02 lut 2015

Do góry
Inspiracje wędzarniowe

http://dom.projektoskop.pl/projekt-4983.htm
http://sprzedajemy.pl/wedzarnia-z-kamienia-grillowedzarnia-grill-z-kamienia,16275622?source=right
http://olx.pl/oferta/grill-ogrodowy-z-wedzarnia-CID628-ID5E35X.html
http://www.homebook.pl/inspiracje/ogrod/70162_wedzarnia-grill-ogrodowy-ogrod
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 13:03, 02 lut 2015

Do góry
Bardzo ładny projekt wyszedł. A widzisz? Od razu sugerowałam Ci proste linie i poprawienie zarysu kostki/żwirowiska z lewej strony na prosto
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies