Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:32, 19 sty 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Róże cudo

Mirela dzieki
Lavender dla Ciebie

Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:21, 19 sty 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Natrafiłam na twój piękny ogród i tak wędruje od strony do strony, podziwiam piękne roślinki. Nagle natrafiam na to... szok, szczerze nie widziałam jeszcze takiej bezczelności. Jak można ludziom wysyłać takie gówno i to za nie małe pieniądze. Przytoczyłam ten post bo mnie normalnie wbiło, znam ten sklep z widzenia nie raz byłam na ich stronie, mają bardzo drogo. Więc myślałam że przysyłają coś konkretnego. Ja już się raz przejechałam z hortensjami z neta i powiedziałam sobie nigdy więcej. Będę jeżdzić po szkółkach tak długo aż spotkam te odmiany które chcę kupić. Co do pink annabel to u mnie w pobliskiej szkółce za 25 zł to były ogromne okazy. Największy wybór hortensji jest u Szmitów a ceny rewelacyjne.
Pokażę ci hortensje magical moonlight (byłam w wielu szkółkach i dopiero w pęchcinie znalazłam) Pokażę ci olbrzyma którego kupiłam za 60 zł a tutaj hortki po 17 zł ( z innej szkółki)

Wiem co to za uczucie czekać na paczkę otwierasz a tu aż wyć się chce na widok tego co się dostało U siebie w ogrodzie mam doś dużo hortensji wielu odmian, w róznych szkólkach się byłoi trochę widziało. to co dostałaś to na moje oko wartość sadzonki około 5 zł

Wypasione hortki kupiłaś, efekt od razu jest .

Ja tam już nigdy nic nie kupię i będę odradzać tam zakupy . wiem, że wiele osób dało sie nabrać na zakupy u nich.
Otaksa trochę sie ogarnęła , wiec za jakies 3 lata bedzie coś widać
W oflisowym ogrodzie 21:06, 19 sty 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)
Reniu przesyłka dotarła Expressem
Dostałam worek nasion werbeny

Bardzo się cieszę
Twoja koza mnie powaliła na kolana, jest cudowna, idealna do mojego wymarzonego małego domku
Ogród z pergolą 20:52, 19 sty 2016

Do góry
a to przedogródek to zaplanowania.

wracam do tego bo zrodziły się u mnie dwa nowe pomysły i plisss powiedzcie swoje wrazenia
1. brzozowo - mysle o 5-6 szt (rozrzuconych, nie w rzędzie) i w nózkach ogrodowiskowy klasyk rozplenice lub stipy, rozchodniki lub jezówki oraz porozrzucane kulki daniki, które tam rosna ale byłyby przesadzone
2. grabowo - danicy do wyrzucenia. fastignaty w równej lini np. 3szt w skarpetkach z bukszpanu, tylko tutaj niewiem za bardzo co dalej, gracki jako tło?
dalej w lewo czyli wgłab ogrodu bedzie plac zabaw

co sadzicie?co fajniejsze?niestety moja pierwotna wizja z tujami danica ugrzezła bo niewiem co by za nimi pasowalo
Do raju daleko - u Ewy 20:49, 19 sty 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Fajne podsumowane Ewciu. Tak sobie patrzę na to zdjęcie i widzę jeszcze sporo trawnika. Nie masz ochoty go troszkę odchudzić?

Kasiu, odchudzam go co roku Ale też chciałabym zostawić miejsce na leżak, kocyk, trampolinę i zabawy Często też przenosimy na trawnik stół z krzesłami, gdy mamy gości na grillu Tu jest cieplej
Do raju daleko - u Ewy 20:45, 19 sty 2016

Do góry
LIPIEC
Dojrzewa rabata w przedogródku - całą metamorfozę pokażę później.

Kolejne zakupy:
hortensje ogrodowe

Zakupy z Pęchcina - hortensje Magical Candle i krwawnice

reszta przeglądu jutro, bo dziś już nie dam rady
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:45, 19 sty 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Wczorajszy spacer do ogrodu

Ale masz Brytany, wyglądają prawie jak mój kot Maniek
Fajną strzelnicę młody wyszykował

Ładna sadzonka hortensji, a czemu tak mrozisz żołędzie i trawki....czy tak trzeba?
Pogubiłam się po drodze... 20:45, 19 sty 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Asiu prawie metr w głąb ziemia była wybierana ale nie dajmy się zwariować droga zostaje trzeba ją tak wykombinować żeby wyjeżdżając mieć wrażenie że się jest w innym świecie nie wiem może wysokie,liściaste byliny

Kochana to Ty się chłopem nie tłumacz tylko pisz, ze chcesz by tak zostało i już
może stwórz pas w środku (jak na twoim rysunki tylko tak by podjazd się w nim zawierał, posadz równolegle do pasa drzewa a reszte obsadz bylinami, kostkami kulami czym chcesz. krawędz podjazdu obsadziałbym czymś wylewający, co zasłoni jego krawędz:runianką, irga, trawami niskimi.
Ogród z pergolą 20:41, 19 sty 2016

Do góry
A oto mój baaardzo ogólny plan, moja wizja

1. altana
2. wgłębnik
3. ścianka wodna - to najdalsza perspektywa uzależniona od finansów
4. rabata
5. plac zabaw
6. przedogródek do zaplanowania, zaznaczyłam na czerwono bo jest do zaplanowania w pierwszej kolejnosci
7.taras
8. rózanka, była juz troche planowana wrócę do niej po skończeniu przedogródka

te krzywe prostokaty to będą płyty w trawie, oczywiscie równe planuję je jeszcze przed placem zabaw. prowadzić będą sprzed domu na tyły ogrodu
Do raju daleko - u Ewy 20:39, 19 sty 2016

Do góry
Fajne podsumowane Ewciu. Tak sobie patrzę na to zdjęcie i widzę jeszcze sporo trawnika. Nie masz ochoty go troszkę odchudzić?
Do raju daleko - u Ewy 20:30, 19 sty 2016

Do góry
Kupiłam azalię Soire de Paris

CZERWIEC
Moje pierwsze czosnki w ogrodzie

Zaczynają kwitnąć róże

Obwódki z bukszpanu 20:19, 19 sty 2016

Do góry

Miałaby to być ta zielona linia - obwódka
Do raju daleko - u Ewy 20:16, 19 sty 2016

Do góry
niwak pod oknem

Moja jedna z donic z warzywkami. Zapowiadało się pięknie i apetycznie, ale zbiory były marne. Jedynie groszek nas zadowolił.

Nowe nasadzenia w donicach - już w przygotowaniu na lato

Rosen Tantau - róże nostalgiczne 20:10, 19 sty 2016

Do góry
pastella sezon 2014

a taka we wrześniu

osobiście uważam, że przez tą zmienność jest najlepsza tylko w swoim towarzystwie
Do raju daleko - u Ewy 20:05, 19 sty 2016

Do góry
MAJ
Ruszyła rabatka rododendronowa i zmienia się w ciągu jednego miesiąca

dosadziłam prymule i żonkile, które rosły do tej pory w donicach

Przygotowała jagodnik, w którym rosną poziomki i borówki.
Ogrodowe przygody 20:01, 19 sty 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Śliczny awatarek. Iwonka jaka roza teraz jestes?

Stephanie Baronin zu Guttenberg Rose
to cukierkowa róża niska i pięknie. Nie należy do wysokich, ale bujnie kwitnie choć ma widoczne przerwy w kwitnięciu to ładnie powtarza.
Do raju daleko - u Ewy 19:47, 19 sty 2016

Do góry
KWIECIEŃ
Kupiłam dwie magnolie - Leonard Messel i Genie

i Genie w rozkwicie...

Wiosna na całego
Do raju daleko - u Ewy 19:38, 19 sty 2016

Do góry
Kupiłam swoje pierwsze ciemierniki.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:36, 19 sty 2016

Do góry
Moje żołędzie i trawki się wymrażają

hortka pełna ukradkiem uszczyknięta przyjęta ....tylko nie wiem czy te listki , że na zimę ma to dobrze? na razie w mieszkaniu stoi

a tu jedna gałązka śnieguliczki korzonek ma, wierzba mandżurska po rocznych próbach jedna korzonek puściła, a przypomniałam sobie o niej dopiero w dwa tygodnie po ścięciu gałęzi i dałam do wody nie wierząc w powodzenie całej imprezy, a tu surprise mi zrobiła
a winobluszcze trójklapkowe korzonków jeszcze nie puściły , ale listki zaczęły im rosnąć

Moja bajka 19:34, 19 sty 2016

Do góry
Zdjęcie księżyca zrobione przez okno

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies