Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:12, 18 lis 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
na chwile wpadła i uciekam ale musze pokazac jak grusze zaczynaja

ale się pięknie przebarwia, nie posądzałam jej o to!!
Wszystkiego po trochu 10:00, 18 lis 2015

Do góry
Elata rozświetlająca rabatę

Trzmielinka soczyście seledynowa

miechunka

chryzantemy które będę próbować zimować w garażu

Wszystkiego po trochu 09:50, 18 lis 2015

Do góry
A u mnie dzisiaj prawie wiosna, ciepło , o 9 rano już 12 st, słońce świeci ale to raczej chwilowe,
Kilka dzisiejszych zdjęć, co u mnie jeszcze kwitnie

Moja działka na Dębowym Lesie 09:34, 18 lis 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ciekawe jak wygląda gdy wyląduje

Sylwuś ten skubaniec ciągle fruwa.Nie widziałam( a obserwowałam go kilka razy) ,żeby sobie jakieś chwilowe nawet lądowisko zrobił, jak inne motylki
Ogród z pergolą 09:21, 18 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
A może Aniu takie zestawienie by Ci się podobało (zdjęcie od Domi): za rodkami Variegatusy, a przed Carex Ptasie Łapki czy Snowline - między RH a serbami masz chyba sporo miejsca.

Lubię to połączenie U siebie planuję rodki z Variegatusami ... i dereń z tyłu tez mi się marzy ... tylko nie wiem czy miejsca mi wystarczy?

PS Nie wiem czy byłaś już w ogrodzie domi? ... jeśli nie, to gorąco polecam... to był mój pierwszy ogród, który obejrzałam od deski do deski z zapartym tchem
Moja działka na Dębowym Lesie 09:19, 18 lis 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)

Aniu, ja też za nim biegałam w tym roku

Tak za nim trzeba ostrożnie biegać,łatwo go spłoszyć.ale warto przyjrzeć się fuczakowi bliżej
Twoje ujęcie jest rewelacyjne
Ogród z pergolą 09:10, 18 lis 2015

Do góry
anna_t napisał(a)
A teraz mam kolejną prośbę. chodzi mi o przedogródek z lewej strony, na przeciwko tego z rodkami.długa 18m szer 7m

przy siatce posadzone serby metr od ogrodzenia a przy kostce tuje danica 0,5m od kostki i co 1,5m. teraz rośnie tam trawa ale docelowo chciałbym mieć wszystko w korze czyli raczej sporo nasadzeń.tutaj słońce jest cały czas, jak urosną serby to popołudniu zacienią.
może jakaś burza mózgów?

Kochana
Rabata 18m x 7m to jakiś potffffór ... jak dla mnie... nie mam doświadczenia w obsadzaniu takich hektarów hihihi ... Gdybym miała taki długi podjazd zrobiłabym podobnie jak u nawigatorki - umbry w skarpetach z carexami lub graby jak u Marzenki ... i trawy są fajne nawet na przedogródek
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 09:04, 18 lis 2015

Do góry
Prognozy niekorzystne na spacery, ale jednak wychodzić trzeba.

Podwiązywanie wysokich hortensji 08:59, 18 lis 2015

Do góry
Jeszcze jedna fotka dla zobrazowania przeciwieństwa hortensji podwiązywanej wysoko:

Hortensje cięte nisko przy ziemi, pędów jest sporo, są sztywne i krótkie.

Podwiązywanie wysokich hortensji 08:57, 18 lis 2015

Do góry
Na kalinie na lewo obok (zielona kula) widać efekt. tak samo wyglądały te hortensje przed kwitnieniem

Podwiązywanie wysokich hortensji 08:56, 18 lis 2015

Do góry
Nie masz racji, albo źle odczytujesz moją poradę

tak wyglądają hortensje w pierwszym roku po przycięciu w dobrej glebie i z wodą w korzeniach (nie mam na myśli suchego stanowiska, gdzie nie będą miały siły odbić).

Chodzi o to, że one nisko wypuszczają masę pędów i powstaje po prostu "kula". Trwa to dwa miesiące a nie kilka sezonów

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:52, 18 lis 2015

Do góry
Aby otrzymać taki miodzik

kompostownik należy zapełnić przynajmniej dziesięciokrotnością jego pojemności. Najlepiej zrobić to podczas jednego sezonu wegetacyjnego. Sami musimy określić w przybliżeniu, ile odpadów z ogrodu i gospodarstwa domowego jesteśmy w stanie wyprodukować przez rok.
Początki mojego ogródka. 08:38, 18 lis 2015

Do góry
Aga napisał(a)
Kule kwiatowe z bibuły

jejku jakie sliczne
Tulipan - Tulipa 08:18, 18 lis 2015

Do góry
Tutaj zainnicjowałam sadzenie na Ogrodowisku turzycy Frosted Curls jak mi wymarzły wrzośce

Orliki z tulipanami i ze stipą

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 06:56, 18 lis 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ha zrobiłe dzisiaj kilka zdjęć i choć są brzydkie bo jesień przedstawiają to od prawie miesiąca zdjęcia nie zrobiłem u siebie

O tej porze broni się jedynie rabata przy wejściu.

Bardzo mi się podoba, ma nadzieję, ze u mnie w przyszłym tez juz kulki i stożki będą mieć jakieś fajne towarzystwo. Jakie tam masz posadzone?
Bawaria. 06:42, 18 lis 2015

Do góry
Trzecie co do wielkosci jezioro Bawarii czyli Ammersee

Bawaria. 06:39, 18 lis 2015

Do góry
przepraszam, ze tak na raty ale czasu malo
dalszy ciag Landsberg am Lech

Piekna Brama

rynek

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:16, 18 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Ta jest cuuuuuuudna
Nieśmiało zapytam czy można sobie u Ciebie zamówić dokładnie taką bombkę? ... ewentualnie trochę większą?

PS Szacun za oczyszczenie trawnika

A ja nieśmiało odpowiem że z miłą chęcią bym coś sprzedała
W ostatnich tygodniach trochę wydałam żeby mieć materiały do pracy......bo zaczynałam coś robić i bombka czekała a to na kolor cekinów, a to na wstążkę do wykończenia, a to na guzik żeby przypiąć kokardke itd itd

wczoraj np przyszło chyba już moje ostatnie zamówienie

i stojaczki które będe próbowała malować, choć na pewno zostawię kilka w tym surowym drewnie bo mają swój urok - u chłopaków w pokoju mi będą pasowały

a co do wielkości bombek, te co robię są średnicy 10 cm i moiem zdaniem są akurat........nie miałam większych, ale dziś moja znajoma będzie mi kupowała na giełdzie bombki, więc poproszę ją o 12 - zobaczymy jak ta wielkość się prezentuje i spróbuję zrobić większą - dołożę do niej najwyżej jeszcze pasek wężowy przed tym czarnym pasem .........napiszę na privka w przyszłym tygodniu bo bombki odbieram dopiero w weekend - a w weekend się bawię pierwszy raz od hohoho, więc do pracy zabiorę się w poniedziałek

systematycznie sobie coś tam dłubę, więc pokażę nowe dzieciątka, ale myślę że po świętach nie przestanę, i będę sobie przygotowywać coś na przyszłe święta - i nie zapominajmy o wielkanocy..........po świetach zimowych rozpocznę produkcję jajek hahahahaha
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:54, 17 lis 2015

Do góry
Dziś cały dzień siąpił i mżył deszcz, nie zachęcał do żadnego działania
Nie mam dzisiejszych fotek ale z perspektywy domu to wyglądało prawie tak tylko bez kolorowych akcentów... fotki z końca września

Typografia ogrodu 22:40, 17 lis 2015

Do góry
Ok dla gusiarz,tylko nie bijcie...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies