Kasia ja pnące tnę dopiero wiosną jak widać już skąd puszczają młode pędy
Teraz skracam rabatowe tylko
Pnącą pokazywali w Mai, że trzeba prowadzić na maksa w poziomie wokół podpór bo wtedy ma kwiaty od samego dołu do góry , a nie tylko na górze, ciachnęłabym przewodnik żeby boczne w poziomach poprowadzić, ale dużego doświadczenia nie mam to może jeszcze kogoś spytaj kto jest bardziej różany ode mnie.
U w i e l b i a m !!! Udało mi się kupić w tym roku, jechaliśmy koło lasów i stali grzybiarze. Wprawdzie mało ich w tym roku w naszych okolicach, ale udało się. U nas się na nie mówi : zieleniatki
Pochwalam pomysł dokupienia. Moje już posadzone, z jednej strony 3 w rzędzie, z drugiej 2 - w równej linii z cisami, inne dosadzone do już istniejących a czeka na posadzenie jeszcze 'Winter Gold'. Żeby posadzić te jabłonki musiałam oczywiście wysadzić jedną dużą jabłoń - ale poszło znakomicie.
Bogdziu, miłe to jest, co piszesz. Ale mój ogród jest taki ciągle szargany, rozgrzebany. Dla Ciebie kalina, viburnum plicatum 'Mariesii' - cudna.
Niedawno ją przesadziłam (była kiedyś na tyłach rabaty różanej - bylinowej). Zdj. z czerwca.
Normalnie katujesz tą perfekcją
Może w te długie jesienne wieczory stworzysz wizytóweczkę,coby człowiek nie musiał przewalać setki postów,zeby się "napaczeć"do woli