Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 12:19, 12 lut 2016

Dominika11 napisał(a)
no kobieto jestem pod wielkim, ba naewt bardzo wielkim wrazeniem - normalnie az mnie zatkało - fantastycznie ci to wyszło

a jezeli chodzi o klona czerwonego to ja mam Cromson Queen, ale jest jeszcze bardzo młodziutki, to była jego pierwsza zima - mam nadzieje, że przetrwał - klony ma też Irenka (Milka) albo Agatka (Agania) ona to ma różne drzewa

Cromson Queen to klon palmowy. On tam nie przetrwa bo za duży w tym miejscy przewiew.
Dziewczyny podpowiadały mi klona Cromson Sentry. Podoba mi się ten pomysł tylko muszę kupić szczepionego na wysokim pniu. Wówczas będzie niższy. Bo normalnie to osiąga 10 m wysokości.
AsiaK_Z 12:39, 12 lut 2016

Nie ważne, że wydrukowane, ale resztę trza było rozysować - takie "gardenpuzzle by myself". A przede wszystkim trzeba było wpaść na pomysł

Tego klona - C.Sentry muszę "oblukać"
Dominika11 13:03, 12 lut 2016

Makao_J napisał(a)

Cromson Queen to klon palmowy. On tam nie przetrwa bo za duży w tym miejscy przewiew.
Dziewczyny podpowiadały mi klona Cromson Sentry. Podoba mi się ten pomysł tylko muszę kupić szczepionego na wysokim pniu. Wówczas będzie niższy. Bo normalnie to osiąga 10 m wysokości.
no właśnie pomyslałam sobie, że to rosnie kolos, ale faktycznie jak na pniu to będzie git
margaretka3 13:16, 12 lut 2016

Ania, nadrobiłam i oniemiałam jak Ty tę rabatkę rozrysowałaś. I płot, i przęsła też rysowałaś czy zdjecie przerobiłaś??? Przynaj się no, coś Ty studiowała
A z pokrzywami to racja - bo najczęściej je można spotkać pod lasami, gdzie liście opadają i użyźniają glebę, albo na miedzach, gdzie traw i chwastów nikt nie orze i wybiera, tylko one tworzą ściółkę.
Makao_J 15:46, 12 lut 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Nie ważne, że wydrukowane, ale resztę trza było rozysować - takie "gardenpuzzle by myself". A przede wszystkim trzeba było wpaść na pomysł

Tego klona - C.Sentry muszę "oblukać"

Jest fajny i w naturalnym wydaniu bo kolumnowy. Tylko ta wielkość w tym miejscu mi nie pasuje bo całkiem wschód słońca mi zasłoni.
A ja lubię latem jeść śniadanie i patrzeć przez okno na poranne słoneczko
Makao_J 15:49, 12 lut 2016

margaretka3 napisał(a)
Ania, nadrobiłam i oniemiałam jak Ty tę rabatkę rozrysowałaś. I płot, i przęsła też rysowałaś czy zdjecie przerobiłaś??? Przynaj się no, coś Ty studiowała
A z pokrzywami to racja - bo najczęściej je można spotkać pod lasami, gdzie liście opadają i użyźniają glebę, albo na miedzach, gdzie traw i chwastów nikt nie orze i wybiera, tylko one tworzą ściółkę.

No nie rysowałam tych przęseł i kostki. Pisałam już wcześniej że te elementy to wzięłam ze zdjęcia.
Oj chyba bym się pochlastała gdybym miała taką drobnicę rysować.
Ja rabaty rozrysowałam i rośliny

ps. Choć nie mogę powiedzieć że narysowanie tego własnoręcznie nie jest niewykonalne przeze mnie ale nie mam czasu na takie drobiazgi.
Kasya 15:54, 12 lut 2016

tu mozesz sobie inne klony obejrzec
http://www.encyklopediadrzew.pl/encyklopedia.php?g=3&pg=3

ja na jesieni kupilam 3 i 2 jarzebinki
Makao_J 16:47, 12 lut 2016

Kasya napisał(a)
tu mozesz sobie inne klony obejrzec
http://www.encyklopediadrzew.pl/encyklopedia.php?g=3&pg=3

ja na jesieni kupilam 3 i 2 jarzebinki

Dziękuję. Przejrzałam
ag_zie 21:43, 12 lut 2016

Aniu a zrób zbliżenie fragmentu rysunku z tawułami, rozplenicą, stipą i czyśćcem bo nad tymi roślinami się zastanawiam u mnie i nie mam pomysłu
A i z rozchodnikami tyż ...
Oczywiście jeśli można prosić
Makao_J 22:00, 12 lut 2016

O to Ci chodzi?