Agnieszko Jest tyle pięknych bylin.Liliowce do nich należą. Wzięły mnie ze 3, 4 lata temu, i też zaczęłam ich więcej dokupywać, dosadzać w różne miejsca.
Świetnie wyglądają w połączeniu z różnymi roślinami.Ja mam dosłownie wszędzie i z różnymi .Ale jeszcze młode, małe.Jeszcze ze dwa lata i powinny być okazalsze kępy
To moja najstarsza kępa. Jedne z pierwszych liliowców jakie trafiły do mojego ogrodu
A to chyba dwuletnie
Dostałam kępę rozchodnika okazałego od Kasi jesienią. Zupełnie nie widać żeby się budził (mam zadołowanego, chciałam podzielić...). Natomiast te pozostałe, zadomowione już są
ryska-Reniu; Flower1-Madziulka; agnieszka_ma...-Aguś; Marga; Ewa777-Ewuś;
Jana:Gocha -Małgosiu, rozark-Reniu; kitek81- Kasiu
Bardzo wam dziękuję za miłe słowa, za życzenia..Buziaczki dla wa
Ot, najpierw człowiek się na szykuje, ale potem fajny czas z znajomymi, chrzestnymi syna.Ich rodziny.Dużo rozmów itp
Takie mamy Walentynki, rocznica ślubu i urodziny syna...i mam jeszcze jedną rocznicę w ten 14 luty,Ileś lat temu zmarła w ten dzień moja mama.
Nikt tego nie wybiera.Takie 3 mamy w jednym dniu
Ale dziś dzień pracy.Miałam jeszcze coś posiać,ale nie było czasu.Może pod koniec tygodnia dalsze wysiewy zrobię.
Tymczasem moje trawki , kilka już wschodzi
Póki co takie umilacze
Liliowców też mam sporo,ok 70Ale dużo NN
Ja polecam jeszcze brzozę long tunk. Wstawiam zdjęcie takiej 10-letniej przycinanej u moich rodziców, stworzyła świetny "parasol" pod którym siedzimy sobie - polecam. Jak obejrzysz to usunę zdjęcie. Zdjęcie jest z wczesnej wiosny więc nie prezentuje się najbardziej reprezentacyjnie.
O to mi chodziło. Takim sadzeniem, jak teraz robisz nic nie osiągbniesz uwierz mi. Lepiej kup 11 jednakowych zurawek niż 11 każda inna. te same pieniądze a efekt znacznie lepszy.
Donica lub dwie na wejściu.
Trzmieliny pienne, ładne, proste pnie, nie jakieś krzywulce
Żurawki piękne, bordowe z lewej. Hortensje Bobo pomiędzy 3-5 szt.
Niebieskie? Kostrzewy, sesleria lub inny kolor trawek, ale jednakowe. I w to cebulowe.
W seslerie tulipany burgundowe, w żurawki tulipany białe. A pod hortensje narcyzy, będą kwitły gdy gołe gałęzie świeca pustkami wiosną.
I po robocie
Prawa strona żywopłot z choiny kanadyjskiej co by za tło robiła. Jakieś bordowe drzewo, może sliwa wiśniowa? Po prawej stronie.