Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród

Prawie - jak ogród

szemusia 13:17, 15 lut 2016

MirellaB napisał(a)
Moi rodzice też nauczyciele (teraz już na emeryturze)

Czyli albo śliwy, albo amanogawy?

Podobają mi się jedne i drugie

Ciekawa jestem na co się zdecydujesz?

Jeszcze nic nowego nie wysiałam Zła jestem, bo ciągle coś mi wypada do zrobienia innego i wysiewy odkładam.

Chyba stanie na wiśniach
Ty nie wysiałaś nic nowego, a ja nic - zupełnie nic jeszcze!!!
Mam nadzieję że w tym tygodniu wreszcie coś na parapety postawię
szemusia 13:20, 15 lut 2016

kasia_w napisał(a)

Nie wiem jak z mrozem u amonagawy. Rzeczony sąsiad ma także amonagawę i strasznie mu jej zazdroszczę nie wiem, co robi, że mu rośnie w tej glinie, ale u niego wszystko rośnie
Amonagawa jest dość osłonięta, ale znowu nie jakoś bardzo- rośnie przy ogrodzeniu, trochę za osłoną śmietnika, wiec może jej z dołu nie powiewa Co roku pięknie kwitnie.
No ale u nas chyba niewiele przemarza, u mnie hebe już 4 sezon żyje nieokrywane

Może gdzies zdjęcie znajdę, bo cykam z ukrycia

Dzięki, dobra kobieto
Ja w końcu nie tak daleko od was - do Wrocka mam jakieś 100km. To może i u mnie dadzą radę
Ja znajdziesz to zdjęcie, to z chęcią pooglądam
Kasiek 14:51, 15 lut 2016

Beatko ja sadzilam swoje amanowagawy z mysla, aby polaczyly sie u gory i w ten sposob stworzyly sciane.( Musialam zrobic taka zaslone przed wiatrem) Mysle jednak ze odleglosc miedzy nimi powinna wynosic 2 metry, conajmniej, jezeli nie chcesz aby gora sie polaczyla.

p.s Zaloze nowy watek,
olga80 15:55, 15 lut 2016

Problem ze stołem pod drzewem znam i mnie to doprowadza do ...
wiśnie mam 2 ,amonagawa i nigrę pierwsza u mnie 3 sezon i pięknie kwitła w zeszłym roku cieszyła oko choć mała niestety w tym roku muszę ją przesadzić a nigrę sadziłam na jesień i czekam na efekt wiosną.Warto je mieć w ogrodzie
malgorzata_s 18:51, 15 lut 2016

Ja polecam jeszcze brzozę long tunk. Wstawiam zdjęcie takiej 10-letniej przycinanej u moich rodziców, stworzyła świetny "parasol" pod którym siedzimy sobie - polecam. Jak obejrzysz to usunę zdjęcie. Zdjęcie jest z wczesnej wiosny więc nie prezentuje się najbardziej reprezentacyjnie.

lojalna_ 20:29, 15 lut 2016

Ja mam trzy amanogawy od kwietnia przezimowały ok bo juz maja pąki poszukać Ci fotek ?
szemusia 20:54, 15 lut 2016

Kasiek napisał(a)
Beatko ja sadzilam swoje amanowagawy z mysla, aby polaczyly sie u gory i w ten sposob stworzyly sciane.( Musialam zrobic taka zaslone przed wiatrem) Mysle jednak ze odleglosc miedzy nimi powinna wynosic 2 metry, conajmniej, jezeli nie chcesz aby gora sie polaczyla.

p.s Zaloze nowy watek,

Kasiek, u mnie nie ma za dużo miejsca , ale spokojnie 2m odległości się znajdą. A może je posadzić własnie tak, by się stykały?
Szukałam u ciebie tch wiśni, ale przebrnąć przez tyle stron wątku jest niemożliwością Czekam zatem na nowy wątek
szemusia 20:56, 15 lut 2016

olga80 napisał(a)
Problem ze stołem pod drzewem znam i mnie to doprowadza do ...
wiśnie mam 2 ,amonagawa i nigrę pierwsza u mnie 3 sezon i pięknie kwitła w zeszłym roku cieszyła oko choć mała niestety w tym roku muszę ją przesadzić a nigrę sadziłam na jesień i czekam na efekt wiosną.Warto je mieć w ogrodzie

Czyli też polecasz Super
Obym tylko odpowiednie okazy znalazła...
szemusia 20:58, 15 lut 2016

malgorzata_s napisał(a)
Ja polecam jeszcze brzozę long tunk. Wstawiam zdjęcie takiej 10-letniej przycinanej u moich rodziców, stworzyła świetny "parasol" pod którym siedzimy sobie - polecam. Jak obejrzysz to usunę zdjęcie. Zdjęcie jest z wczesnej wiosny więc nie prezentuje się najbardziej reprezentacyjnie.

Małgosiu, piękna ta brzoza Warta przemyślenia, ale już w innym miejscu
Stanęło na tym, że będzie kształt kolumnowy.

Zdjęcia nie usuwaj - piękny zakątek pokazałaś
szemusia 21:00, 15 lut 2016

lojalna_ napisał(a)
Ja mam trzy amanogawy od kwietnia przezimowały ok bo juz maja pąki poszukać Ci fotek ?

Joluś, serce ty moje - gdzieś ty schowała te wiśnie?!!!
Trawska róznego rozmiaru i kalibru - tak, platany - jak najbardziej, ale amanogawy?!!!
Proszę o te fotki