Malkul przyjedź na spotkanie Ogrodowiska w niedzielę do mnie
A ściana sprawuje się dobrze, wczoraj wieczorem mi plumkala. W ciągu dnia mi przeszkadza ale wieczorem gdy jest cicho lubię jej szmer
Obejrzałam; powojniki super, zwłaszcza ten w przekwicie
perukowce uwielbiam, więc też mis ie twoje podobają z lawenadami zrobione super, ale jedną rzecz bym zmieniłą; wg mnie ta skarpeta pod katalpą ma za małą średnicę, powiększyłąbym i dołożyła hosty i żurawki, albo żurawki trawy
Dołoże, bo śrenica skarpety będzie aż za słupek do prądu..słupek musi zostać, bo wpinam do niego basen i lampki świąteczne.... dlatego tam dałam te wielkie hosty Orange.....a resztę dałąm te jasne..ale mam ich za mało i chyba hosty dam w dwóch rzędach..nie będę już mieszać rodzajów....
Docelowa głębokość..... (skos po prawej do poprawy..... zrobimy nowe uskoki,,,tylko oko się powiększy.. ) Nie mam prenensji do chłopaków, oczka nigdy nie robili..a i tak dobrze, że chcą mi kopac w ten upał Lekkie niedogadanie się...
Wody mi bedzie pod pachy Wieczorkiem jadę po folię.....
Powiem tylko BOSKO!!!! Myślę jakby się na ten sierpień załapać i troszkę pochlapać!!! Irenka są jeszcze wolne samoloty???
Ha, telebim mnie rozbawił Pięknie u Ciebie Kasiu! Fajnie wszystko bujnie rośnie
pozdrawiam!
Dzięki Karolinka też się uśmiałam )) podejrzewam, że generalnie ten "telebim" wzbudza uśmiech na twarzach sąsiadów, pewnie stukają się w głowę, że sobie firankę powiesiłam dla dekoracji )
Pozdrawiam
Ja bym ten telebim jeszcze potrzymala. Jak zobaczysz że zaczyna puszczać nowe przyrostu to wtedy mozna chyba zdjąć. Posadziłam laurowiśnię bez ciebiowania i zżółkło 50% liści bo akurat palilo słońce.... Więc dla dobra bukszpana niech się cieniuje
Nabyliśmy dzisiaj okazyjnie 10 małych cisów, przekonała nas cena bo mieliśmy przecież już nic nie kupować ) za takie same a nawet mniejsze w ubiegłym roku płaciliśmy 3 razy więcej
Cisy piękne ale OGRODNICZKA śliczna, taka caluśna, że buziole ode mnie przesyłam z Wrocławia !!!
Pisalam Wam niedawno, ze mialam kleszcza. Niestety po kilku dniach pojawil sie rumien i ranka zaczyna sie paprac Jutro jade do lekarza, nie ominie mnie terapia antybiotykowa.
To nie sa zarty, wiadomo, ze kleszcze roznosza borelioze, dlatego apeluje do wszystkich ogrodowiczan, jak Was capnie kleszcz to obserwujcie slad po ugryzieniu i jak tylko bedzie czerwony migiem do lekarza
O matko, to niebezpieczne. Znajomy miał boreliozę.... Gnaj szybko do lekarza i niestety antybiotyk!!!
Trzymam kciuki.