Pisałam już wcześniej...bulwkę wsadziłam do doniczki i systematycznie wypuszcza nowe odrosty.Odrywam,wkładam do wody,szybko wypuszcza korzonki i wsadzam do ziemi.Nie wiem jak długo będzie się mnożyć...chyba tak długo aż jej się znudzi....
...na dżemik owoce drobno kroję,dodaje kilka łyżek wody,smażę,przecieram i pasteryzuję.Robię go bez cukru...lubi go m. ...ja też,ale dla mnie ma za dużo cukru więc podjadam go oszczędnie.Musze robić sama,bo najlepiej wiem co dodaję...
Edit: mam wrażenie, że te trawy wprowadzają jesień, przytłaczają. Rabata zrobiła się taka ciężka.
Ja wybrałabym zimozielone pnącze np floksy szydlaste lub jakieś inne. Zerknij do Bajkowego Ogrodu Weroniki, może coś Ci wpadnie w oko
Z kilku posadzonych tylko jeden cyklamen, albo aż jeden się nasiał.
I to taki mizerniutki.
Podobnie jak ty mam himalajskiego. Mój to odm. Eisregen.
Kupiłam go jako malutką sadzonkę i początkowo zabezpieczałam jedliną.
Teraz już tego nie robię. Czekam aż urośnie taki jak te poniżej
Dziś poprawiałam sobie humor... w OBI Fakt że nie ogrodowo tym razem lecz wnętrzarsko. A miałam kupić zimowe buty...
Ponieważ jednak gryzły mnie moje zasłonki to mnie nosiło. I miałam farta - w OBI znalazłam resztki tkanin- idealnie pasujące do mojego nowego wystroju i w dodatku w wymiarach jakie chciałam - normalnie na mnie czekały
I mam nowe, długie zasłonki z firaną za.... 100 łącznie zł
Bez flesza jest kolor bardziej rzeczywisty bo z fleszem wyszły bardziej niebieskie