Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tam, gdzie jeże mówią dobranoc.

Tam, gdzie jeże mówią dobranoc.

amelia_b 08:50, 09 lis 2015

Dzień dobry Walduś miłego dnia życzę
kamila66 09:16, 09 lis 2015

waldek727 napisał(a)

Nie, nie jest szkodliwa ponieważ jest wykonana w 100% z naturalnych włókien. W taką samą jutę owijane są korzenie roślin sprzedawane wprost z gruntu. Trzeba liczyć się Mirellko tylko z tym, że po kilku latach juta zacznie się trwale rozkładać. Przypuszczam, że w tym czasie również rozłożony na rabatach żwir będzie wymagał pewnych zabiegów pielęgnacyjnych.
Nie będę linkować, wystarczy wpisać w przeglądarce JUTA OGRODNICZA lub TKANINA JUTOWA.

Waldku bardzo się cieszę, że jesteś na O. tyle mądrości nam przekazujesz Dziękuję
Margo 09:58, 09 lis 2015

Waldku, chciałam sie przypomnieć z pytaniem o to jak często można w sezonie ściółkowac rabaty skoszoną trawą ?
Jagodaa 11:02, 09 lis 2015

Waldku mam może trochę dziwne pytanie...

Moja gleba jest uboga, piaszczysta. Sadząc rośliny posiłkuję się ziemią "z worka", bo jeszcze nie wyprodukowałam większej ilości kompostu. Producent jest sprawdzony, jeżdżę do niego bezpośrednio po większe ilości.

Teraz chciałam się zaopatrzyć u pośrednika (bo tylko 4 worki) i Pani uprzedziła mnie, że zostały tylko takie zapomniane, które u nich już leżą bardzo długo, nawet może i z 3 lata i dostałam je gratis. Czy ta ziemia nadal ma swoje właściwości? czy mógł się już skończyć "termin ważności", czy w ogóle takie stwierdzenie może dotyczyć ziemi ? Dodam, ze to mieszanka przygotowywana na oborniku, określana jako uniwersalna.
waldek727 17:38, 09 lis 2015

Witam Ameli, Kamiś, Gosiu i Jagodo.
Cieszę się, że pamiętacie o moim wątku.
Smutno mi tylko z tego powodu, że przede mną bardzo długa droga i nie będę mógł teraz być z Wami na ,,Ogrodowisku".
Pamiętam o wszystkich zagadnieniach związanych z Waszymi ogrodami i w najbliższym czasie na pewno przekażę Wam swój punkt widzenia.
Pozdrawiam.

waldek727 09:06, 11 lis 2015

amelia_b napisał(a)
Dzień dobry Walduś miłego dnia życzę

A ja Tobie Ameli życzę, abyś jak najszybciej powróciła do pełni zdrowia.
Katkak 09:07, 11 lis 2015

Waldku prześledziłam cały Twój wątek i mam wprawdzie niedosyt zdjęć, za to znalazłam to prawdziwą skarbnicę wiedzy . I będę czerpać garściami . To zdjęcie na pierwszej strony jest niezwykłe - jak wejście do tajemniczego ogrodu . Pozdrawiam .
waldek727 09:14, 11 lis 2015

Katkak napisał(a)
Waldku prześledziłam cały Twój wątek i mam wprawdzie niedosyt zdjęć, za to znalazłam to prawdziwą skarbnicę wiedzy .

To musiało Ci się Kasiu nieźle nudzić.
Witam z przyjemnością w swoim minimalistycznym wątku.
Katkak 09:17, 11 lis 2015

waldek727 napisał(a)

To musiało Ci się Kasiu nieźle nudzić.
Witam z przyjemnością w swoim minimalistycznym wątku.

Przy takiej lekturze? Nigdy w życiu .
babka 09:25, 11 lis 2015

Waldek, to z Twojego ogrodu ? Rozpoznaję irgę a ten krzew z żółtymi owocami to ?
Pozdrowienia zostawiam.

Ps. Dziękuję za glistnika