Musi przyjść moment w którym Cię natchnie - tak było z moimi "angielskimi rabatami" - przyszło natchnienie i w kilka minut projekt gotowy. Pójdę prawie według niego.
Maju, wg info na opakowaniu nasion wysiewać można od marca do czerwca, a do gruntu w maju ...
Ja swoje wysieję juz w marcu - parapetówa im sie ode mnie należy. Może kilka nasionek zostawie do wysiewu w maju prosto do gruntu, wtedy będę miała porównanie efektów.
Kuszą mnie te kapusty, ale mam pytanie - jak zrobić, aby nogi nie miała, albo żeby miała ją bardzo niziutką? Dajmy, że urośnie wysoka - mogę ją ściąć - czy uschnie wtedy?
To znaczy, że powinnam wykopać orzechy (mam 3) i sumaka (1 sztuka?). Ale trudna decyzja.
według mnie orzechy powinnaś - sumak jest ekspansywny, ale jeśli miałabyś gdzieś mieć np. łąkę albo jakąś niezagospodarowaną część to może go zostaw w tym miejscu. Tylko te odrosty są największym problemem...
Ja radzę pozbyć się sumaka. Ewo, masz duży ogród, to jeden najokazalszy orzech nie będzie problemem, może nawt dwa. Wszystko zależy od tego, gdzie rosną