Danusiu piękne zdjęcia.Do twarzy ci w tych ogrodach,ale własny masz zupełnie inny .Gdyby był taki jak angielskie to pewnie byś po drzewo do lasu nie latała ...?
Mam i ja pytanie kiedy mogę strzyc cisy ?
Na wiosnę - bo teraz to raczej pogoda do cięcia nie zachęca. Na pewno Danusia będzie pokazywać kiedy będzie ciąć u siebie wszystko - wtedy i Ty ruszysz
Głównym planem jest zrobienie betonowych donic - i pomalowanie sufitu w łazience, bo trochę zbladł przez dwa lata
I kuzynka z Anglii przylatuje, więc będę się dowiadywał jakichś tajemnic
Według mnie strumień wody powinien wpadać do głębokiej wody, aby dźwięk był głośniejszy. Nasłonecznienie nie gra roli - jednak kamienna kaskada szybciej pokryje się mchem w cieniu.
Tyle mogę Ci poradzić - o półkach i PM-ach wiem niewiele...
Na pewno będzie, trzeba tylko śledzić ekipę BBC i można sobie zrobić z nim zdjęcie, jeśli tylko dwie osoby są żeby było komu zrobić zdjęcie
Sebek naucz się zdania jak poprosić o wspólną fotkę, żeby się zgodził
Najpierw jąkając się z krzykiem:
It's you, you - Alan Titschmarsch - yes yes - of course you are you
Potem ładnie i powoli: Can I doing photo with you - pleeeeeaaaaase
Witam,
Chciałabym się przywitać. Mnie również bardzo podoba się takie ostre wykończenie trawnika. Jestem na początku urządzania ogrodu (przeprowadziłam się 4 mies temu) i zastanawiam się jak zasiać trawę w miejscu, gdzie będzie ostry kant? Czy powinnam posiać trawę w większej ilości na brzegach żeby potem była gęsta w tym miejscu, oraz czy dobrym sposobem jest stosowanie włókniny pod korę, czy mogę jej nie kłaść? Obawiam się silnego wzrostu chwastów, tym bardziej, że mieszkam w miejscu gdzie wokół są pola i że będą mi się siały chwasty i nie dam rady w pieleniu. Działaka ma 2 tys metrów,więc będzie co robić.
Witaj
Na krawędziach zawsze sieje się trawnik gęściej.
Co do włókniny - większość z nas to przeciwnicy. Ja nie jestem za tym, aby ją stosować - miałem ją, ale ciągle wywiewało mi korę, nie mogłem nic dosadzić - teraz nie mam tego problemu.
Na takich wielkich powierzchniach jednak jest jeden plus - możesz położyć matę na chwastach, po jakimś czasie chwasty się rozłożą i możesz w takim miejscu spokojnie sadzić o chwasty się nie bojąc, że Ci wszystko wygłuszą.
Zobacz na ten wątek - i sama zdecyduj. https://www.ogrodowisko.pl/watek/736-mata-przeciw-chwastom
Sebek dziękuję za poradę, myślałam o takim buku, ale czy nie mam tam za mało miejsca, czy znasz jakiś o kolumnowy, chodzi też o sąsiadów , nie wiem czy liście nie zaśmiecały by ich podjazdu.
Sebek - mam pytanko co do kanny - wsadzać już do donic, czy jeszcze zaczekać?
Mam nadzieję, że w tym roku z pomocą ogrodomaniaków doczekam się kwiatów.
Ja będę je sadzić w ferie - ale będą w zimnym pomieszczeniu. w kwietniu przeniosę do ciepła. Jeśli masz zimne pomieszczenie to zasadź - w zeszłym roku posadziłem w styczniu
Sebek dziękuję za poradę, myślałam o takim buku, ale czy nie mam tam za mało miejsca, czy znasz jakiś o kolumnowy, chodzi też o sąsiadów , nie wiem czy liście nie zaśmiecały by ich podjazdu.