Na rysunku zostawilam same drzewa, rozmieszczone tak mniej wiecej.
Susan juz wywalilam wirtualnie bo mi tam nie pasuje ale jeszcze nie wiem gdzi eja przesadzic
(jest teraz pomiedzy Nigrą a C.Sentry)
Klony 3, jarząby 2 i 1 głog
2 jarzaby i 1 klon w innym miejscu, tzn:
na jarząby mam miejsce z poludniowej strony domu
i 1 klon -ESK Sunset, chce posadzic miedzy owocownikiem a czescią "rekreacyjną"
Śliczne zakupy - a ja wczoraj się nastawiałam na wyjazd na giełdę po dekoracje, ale jakoś mi wena odeszła dziś rano i nie pojechałam.
W tej samej kolorystyce będę się obracać, bo z zeszłego roku mam już trochę białych i srebrnych gadżetów.
Karol, susza w okresie letnim, to jeden z powodów takiego zachwiania, bo to moim zdaniem zachwianie gospodarki wodnej w roślinie, a żywe przebarwienia, które widać na moich i Twoich fotkach, to po prostu naturalny proces.
Otrząśnij suchego ile możesz, wydrap pazurkami i spal. Nie stosuj chemii, bo szkoda zdrowia, poczekaj cierpliwie do wiosny. Poradź się jeszcze u innych, co dwie głowy to niejedna.
I Kórnik dodatkowo, ten przebarwi szpilki jeszcze bardziej na brązowo, to kwestia kilkunastu dni.
Gracilimus już brązowo-zielony a hortki całe brązowe.
Żółty grab i czerwony berberys.
Jedynie Bakopa nic sobie nie robi z jesieni i ktwitnie nadal jak szalona...
Żal mi ją wyrzucać...mam nadzieję, że do grudnia pojawi się u nas jakiś większy przymrozek i nie będę miała rozterek wewnętrznych co z nią zrobić na święta
wątek pajęczyną zarósł
więc dziś mam posta z serii :"przetrwać jesienną nudę"
potrzebowałam słupka/półki do łazienki...a że łazienka nie jest jeszcze skończona chciałam aby to było coś niskobudżetowego.....wybór padł na szafkę zalegająca w szopie....trochę farby, kilka desek i mam...ja jestem zadowolona...
tak półka wyglądała przed
a tak "po"
a ogrodowo...trawą dałam ładne kokardki i uporządkowałam doniczki...zostało grabienie
Jak to jeżówka z tej serii nie rośnie zbyt wysoka. Ma sztywne pędy, z których wyrastają boczne. U mnie wytrzymała bez podwiązania, ale raczej będzie miała tendencję do wyłamywania pędów. Piękny kolor, dość duży kwiat. Niestety nie rozkrzewia się zbyt szybko