Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:41, 03 sty 2016

Do góry
Dorota123 napisał(a)
]

Doris, skąd przylatują do Ciebie te piękne ptaszeczki, to znaczy gdzie je kupujesz?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:36, 03 sty 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
I jeszcze ze dwa dni mrozu i będziemy czekać na wiosnę

Ciekawe czy trawki mają szanse przeżyć w donicach?

Czy Wy juz też tak czekacie na to aby sadzić bratki i stokrotki w donicach???

hej Madżenko, dopiero zima się zaczęła a ty już chcesz wiosny ??? Ten pierwszy piękny śnieg u ciebie jest cudny. Z drugiej strony cieszę, że już we wtorek zapowiadają ocieplenie, bo w zimie ciężko poruszać się po mieście.

Tylko żal tej pięknej puchowej przykrywki na roślinkach.
I jak tu zaradzić wszystkiemu ...

PS. A, tak po cichu się przyznam, że też tęsknię już za wiosną i stokrotkami
W Gąszczu u Tess 19:33, 03 sty 2016

Do góry
lampioniki .

I stroik na stół, a w nim świeczka z wosku pszczelego. Cudownie się paliła. Od teraz będę dokładała starań, aby zawsze na świątecznym stole była świeczka z wosku.

Życie w wiejskim ogrodzie 19:29, 03 sty 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Skoro już jesteśmy przy warzywach pokażę Wam swój ogród warzywny Stali bywalcy mojego wątku znają go bardzo dobrze

Nie wyobrażam sobie ogrodu bez części warzywnej Zachęcam wszystkich do uprawy warzyw ... smak i zapach jest o niebo lepszy od produktu ze sklepu że już nie wspomnę o samej satysfakcji własnoręcznie wyhodowanych przysmaków

Nie wszyscy mogą sobie pozwolić na taką powierzchnię jaką ja przeznaczyłem pod warzywa ale dla chcącego nic trudnego Moi znajomi mieszkają w dużych metropoliach i uprawiają warzywa nawet na parapetach za oknem gdyż nie posiadają balkonu Szczypiorek, sałata i koper zawsze się udają

Mój ogród warzywny każdego roku ma zupełni inny układ, w tym również się zmieni Dominują w nim głównie warzywa ale również bardzo dużo jest tu kwiatów przez co ta część ogrodu cały sezon jest atrakcyjna dla oka

Zostawiam trochę wspomnień ...

Ale piekny! jest przestrzen ,jest mocmoj jest malutki bo nie mam za duzo miejsca .Mam troche pomidorkow ,ogorkow ,truskawek i ziol radochy co niemiara!
W Gąszczu u Tess 19:27, 03 sty 2016

Do góry
Dla pamięci wkleję fotki moich ozdób. Wprawdzie cykane po świętach, więc klimacik już nie ten.

Dwa wianki prawie bliźniacze. Motywy roślinne - z lasów bukowych Gór Świętokrzyskich.

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 19:27, 03 sty 2016

Do góry
popcorn napisał(a)
Jesli nie chcesz mojej zguby

Zastanawiam się czy one tez do jedzenia
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:27, 03 sty 2016

Do góry
malkul napisał(a)
park pszczyński

Fantastyczne ujęcie. Drugie też ale nie chciałam cytować
Życie w wiejskim ogrodzie 19:26, 03 sty 2016

Do góry
Warmia napisał(a)
Przemku powiedz mi, czy dmuszka wysiewałeś wcześniej do pojemników w domu, czy prosto do gruntu?

sylwia_slomczewska napisał(a)
Też jestem ciekawa.....i jeszcze czy on Ci się sam nie rozsiewa po ogrodzie?

Dmuszka siałem w lutym jak mnie pamięć nie myli w domu ale radzę raczej w marcu bo bardzo szybko rośnie i mi wybujał Później odchorował mój pośpiech
Tak wyglądała rozsada

Można go również posiać do gruntu ale później zakwitnie Ja w tym roku zrobię rozsady w domu a resztę posieję do gruntu
Nie wiem czy dmuszek się sieje, jest rośliną jednoroczną Co prawda pod koniec sezonu wyszły siewki na rabacie ale wątpliwa sprawa by przeżyły

Tak dmuszek prezentował się w sezonie

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:03, 03 sty 2016

Do góry
Gabriela napisał(a)
E tam, Haniu - moda ogrodowa to jest głównie na wystawach i w doniczkach. Niewiele ogrodów, które widziałam, było "modnymi". Tzn. może inaczej - modne to one były przed wiekami. Czyli modne były niedługo.
Ogród wiejski, kolorowy zawsze się obroni.

Coś w tym jest. Angielskie ogrody poza formalnymi kawałkami na przeważającej części jest "puszczona " swobodnie, na żywioł! Tak mi się wydaje, gdy oglądam zdjęcia.
U siebie niewiele zmieniam, ot dosadzę co nieco, część roślin wyrzucę, ot taka eliminacja, żeby wygodniej z obsługą było.

W końcu muszę na tym leżaczku latem trochę poleżeć, no nie?

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:02, 03 sty 2016

Do góry
park pszczyński

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:59, 03 sty 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
ja tu na foty lubię przychodzić...a ty się lenisz

już staję do pionu Justyś

poszukałam cosik

i nawet mozna uznac że ogrodowo

rozchodnik w oczekiwaniu na księdza po koledzie

Ogród, mydło i powidło. 18:55, 03 sty 2016

Do góry
Olga80 - mój judaszowiec jeszcze nie kwitł, dereń kwitł pierwszy raz w zeszłym roku (2015 ) i ponownie ma pączki ale czy nie zmarzną to nie wiem - zobaczymy. Zastanów się czy nie skierować jednak swojej uwagi bardziej w kierunku derenia, u mnie rosną niedaleko siebie i dereń zdobi cały rok a judaszowiec, no cóż może te jego kwiaty mnie urzekną . Tu na zdjęciu od lewej: judaszowiec, magnolia, dereń, pęcherznica.

Iwcia - dzięki! Ja tak lubię kolorowo .
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 18:37, 03 sty 2016

Do góry
a tu moje stadko dzis

i maluchy nie za bardzo mi sie udalo je zlapac w kadr, bo skakaly jak szalone i mieszaly sie miedzy inne owce
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:37, 03 sty 2016

Do góry
Pażdziernik. Red Barony odzyskały na nowo intensywną czerwień.

Listopad to wiązanie traw.

W grudniu mieliśmy szał dekoracyjny.

Jeśli pogoda się powtórzy to jeszcze półtora miesiąca i wycinam miskanty
Podwórkowa rehabilitacja 18:30, 03 sty 2016

Do góry
ryska napisał(a)
Dziękuję Joasiu, to zasługa noworocznego sopockiego słoneczka.
To też fajnie wyszło, trochę jak na lodowcu

zimowe zdjęcie na tło pulitu piękne

ps. czy pierwsze zdjęcie przedstawia torpedownie z bliska?
Zakochana w ogrodach 18:28, 03 sty 2016

Do góry
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:28, 03 sty 2016

Do góry
Lipiec. Wszystko pięknie rośnie, gołym okiem widać wzrost roslin po gnojówce z pokrzyw. Gracilimusy utworzyły ładny żywopłot

Sierpień. Zmiana roślin wokół placu wypoczynkowego i remont dachu na garażu.

Wrzesień.Zrobiłam drugą stronę placu wypoczynkowego i posadziłam do donic bukszpany. Gracilimusy ewidentnie nie zdały egzaminu w donicach choć fajnie wyglądały.

Zakochana w ogrodach 18:24, 03 sty 2016

Do góry
Zakochana w ogrodach 18:21, 03 sty 2016

Do góry
Gożdzikowa - wiejski ogród 18:20, 03 sty 2016

Do góry
jona napisał(a)

Mi też wygląda na stipę. Siać będę gdzieś w lutym. Na ogrodowisku jest wątek odnośnie stipy:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4189-ostnica-stipa

Zdjęcia złocienia wstawię u siebie, żeby nie mącić w Twoim wątku. Roślina raczej z tych bezproblemowych chociaż raz złapała mszyce.

byłam obejrzałam,wygląda dosyć fajnie,więc zasieję.

Kupiłam ,na targu też takie sadzonki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies