Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rosen Tantau - róże nostalgiczne 21:16, 01 lut 2016

Do góry
Lavender Ice

Ogród w szczerym polu 21:15, 01 lut 2016

Do góry
Znalazłam kilka zdjęć z kwietnia`15. Taka tęsknota do wiosny, słońca, śpiewu ptaków mnie ogarnęła....

Modrzew rośnie jak na drożdżach

Jodła kaukaska Silverblocke

niestety nie ma lekkiego życia niemiłosiernie obżarta przez psa.. nie wiem czy da radę przetrwać

Bardzo lubię robić coś z niczego i takie oto zastosowanie znalazłam dla kręgu pozostałego od szamba Oczywiście chciałabym posadzić w nim kwiecistą i pachnącą kompozycję dlatego bardzo proszę o jakieś propozycje, bo sama nie mam zbytnio pomysłu W zeszłym roku posadziłam w niej tawułki i dosadziłam goździki pachnące, i tak jak tawułki nie były najlepszym pomysłem tak z goździków byłam strasznie zadowolona Przed domem roztaczały nieziemską woń, a że donica stoi tuż przy stopniach wejścia do domu, miło było wracać
Zapomniałabym dodać, ze front domu jest od wschodu (więc od rana letnie słońce praży), no i wiatry potężne.

Jak tylko zrobi się słonecznie to zrobię aktualne zdjęcia, bo od zeszłego lata powstaje jeszcze "kącik" choinek, od strony bez sąsiada posadziłam też kilka tuji "kórnik", które mają być żywopłotem i kończyć się będą świerkami serbskimi, ale jeszcze sporo nasadzeń brakuje więc z utęsknieniem czekam na wiosnę posadziłam również Robinię akacjową 'Rozynskiana", która jako że znalazła się w ziemi ostatnia w zeszłym sezonie, nie doczekała się bidulka zdjęcia
Wiosno przybywaj!!!
Rosen Tantau - róże nostalgiczne 21:07, 01 lut 2016

Do góry
Mary Ann
Co z tym ogródeczkiem począć 21:03, 01 lut 2016

Do góry
Magda70 napisał(a)
u mnie nie ma. muszę zamowić.
Przy drewnianym tarasie rosnie bukszpan...chce go wywalić i wisienkę dac aby troszkę cienia dawala nam.

U mnie na szczęście w szkółce są .
Kiedys miałam pomysł na wisienkę tu

Za chodnikiem
taras miał iść po łuku az do końca różanki
Ale teraz wiemy że tak nie może ,taras nawet tak nie może być

Dlatego musze jej poszukać innego miejsca
Rosen Tantau - róże nostalgiczne 21:03, 01 lut 2016

Do góry
Jestem w polu 20:59, 01 lut 2016

Do góry
Wszyscy mają wiosnę mam i ja

Rosen Tantau - róże nostalgiczne 20:59, 01 lut 2016

Do góry
Piękne róże
dokładam mój Ascot
Ogród z widokiem na jezioro 20:57, 01 lut 2016

Do góry
Niektórzy z Was pamietają niezwykły jubileusz babci i wielkie torty z liczbami trzycyfrowymi. Niestety tortu z liczbą 106 nie ma- dziś babcia obchodziłaby 106 urodziny.

Niestety w maju odeszła od nas przeżywszy 105 lat i 93 dni

Co z tym ogródeczkiem począć 20:55, 01 lut 2016

Do góry
Mirelka zobacz kolor

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:47, 01 lut 2016

Do góry
kasiek napisał(a)

Na szczęście to co sadziłam w grudniu - tj ostrokrzewy, trawy, wrzośce i drzewka - bez problemu przezimowały...

To może i jest nadzieja dla moich świerków . Sadziłam w grudniu i zastanawiam się czy przeżyły. Póki co stoją tak jak stały, ale okaże się wiosną.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:44, 01 lut 2016

Do góry
bawełna trzyma się nieźle pomimo lat

i płaskorzeźba od artysty , który ma nam wyrzeźbić Świątka do kapliczki
Ogrodowa symfonia 20:39, 01 lut 2016

Do góry
Styczniowe klimaty

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:34, 01 lut 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

ja myślałam żeby molinia była i po prawej i po lewej, wtedy koło będzie jakby otoczone czymś jednym, więc wyeksponowane. Możesz po prawej dać tylko trochę tej molinii z rozchodnikami, i szybko to 'zgubić' Pomyśl czy nei podobałoby Ci się. Juz przy tujach powoli przechodzic w cos innego.
Czy zmieści się świdosliwa jeszcze jedna?- z fotki wydaje się że tak, ale Ty to sprawdć, popatrz na wprost jeszcze.

Magnolio
A ta molinia nie będzie za wysoka w porównaniu z amazon mist i szałwią?
Wątpię czy jeszcze jedno drzewo tam się zmieści?
Naniosłam zmiany żeby była pewność, że wszystko rozumiem

zielone kulki - kule bukszpanowe
jasnozielone 4szt aurea nana
czerwone plamy po prawo - rozchodnik
reszta - molinia tylko jaka odmiana???

PS Nawet nie wiesz jak się cieszę, że mi pomagasz
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 20:33, 01 lut 2016

Do góry
Agatek napisał(a)

a może masz coś ciekawego jeszcze w swoim warzywniaczku

Oprócz warzyw posiej nagietki i aksamitki, one chronią warzywka przed różnej maści robactwem. Tu masz więcej: www.ekologiawogrodzie.pl

Możesz wysiać szczypiorek wieloletni. Pięknie kwitnie.
(Potem skasuję)

Betonowy krąg 20:31, 01 lut 2016

Do góry
Widzę, że temat już zakurzony ze starości ale być może komuś się przyda taki pomysł
U nas po budowie został taki krąg od szamba i postanowiłam zrobić z niego donicę przeturlałam "to to" przed dom koło wejścia,pomalowałam farbą elewacyjną, która została, ozdobiłam sznurem, zasadziłam tawułkę,a później dosadziłam goździki pachnące (nie ma ich na zdjęciu). Na razie otoczyłam całość kamieniami, bo przed domem jest jeszcze pobojowisko, ale docelowo planuję obsadzić całość może trawkami, funkiami itp... jeszcze nie wiem... w przyszłości na pewno będę dobierać roślinki z "ogrodowiskiem"
Moim zamysłem jest też wymiana tawułek na inne roślinki, nie mam jednak pomysłu jakie by wytrzymały w takiej donicy i w takim miejscu. Goździki pachnące były piękne i przed domem roztaczały wspaniały aromat ale wolała bym stworzyć jakąś kompozycję... wejście domu jest od wschodu- latem słońce pali do południa, do tego wiatry... Może macie jakieś propozycje??
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:22, 01 lut 2016

Do góry
yolka napisał(a)
Ania, chyba 6 lat temu
Joluś a policz sobie

Ogród Freya 20:17, 01 lut 2016

Do góry

Witam Was, dzięki za miłe słowa.
Pojawiły się ranniki ! Na razie pączki, ale jak będzie słoneczko , rozwiną swoje płatki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies