Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Katkak 18:19, 30 sty 2016

I jeszcze chyba nie napisałam, że świetnie wyglądają tak wysoko podkrzesane świerki . Ja dziś zdecydowałam już jak poprowadzę rabatę, na której ma być oczko. Muszę poprosić emusia żeby mi w lutym po kostkę pojechał i lecę dalej z robotą . Aaaaale będzie trawy do ściągania, chyba kwiecień mnie zastanie .
kasiek 10:51, 31 sty 2016

Katkak napisał(a)
I jeszcze chyba nie napisałam, że świetnie wyglądają tak wysoko podkrzesane świerki . Ja dziś zdecydowałam już jak poprowadzę rabatę, na której ma być oczko. Muszę poprosić emusia żeby mi w lutym po kostkę pojechał i lecę dalej z robotą . Aaaaale będzie trawy do ściągania, chyba kwiecień mnie zastanie .

Dzieki Kasiulka - teraz to ja życze Ci udanych ferii i takiej zabawy jak my mieliśmy Na ogród przyjdzie jeszcze czas

My jak wyjeżdżaliśmy mieliśmy taki śnieg i lód... Hokej był codziennie

Jeziorko było cudnie zamarznięte...
kasiek 10:54, 31 sty 2016

Bylismy krótko bo tylko 4 dni ale za to prawdziwie zimowe mieliśmy widoki. Kiedy wyjeżdżaliśmy - we wt to już zaczęła się odwilż...

Zdążyliśmy też postawić śnieżne rzeźby...
kasiek 10:56, 31 sty 2016

A to był nasz tor saneczkowy - ale się z niego zasuwało

Niestety z nart nie zdarzyłam cynąć... no trudno ważne że są wspomnienia z tak krótkiej zimy - po powrocie w Krakowie dzieci jeździły na .... rowerach
sylwia_slomc... 14:57, 31 sty 2016

Nad jakim jeziorkiem byliście? Czas spędzony z dzieciakami bezcenny, bo za chwile ze znajomymi będą wolały jeździć niż z takimi "wapniakami " jak rodzice
Katkak 15:04, 31 sty 2016

Ale fajnie spędziliście ferie . Ja muszę Filipowi jakąś półkolonię wyszukać, bo inaczej zanudzi się w domu, a urlopu w tym czasie nie przewidziałam.
kitek81 16:20, 31 sty 2016

wow, ale już się napracowałaś w ogrodzie!
czas spędzony z dzieciakami bezcenny!
19:10, 31 sty 2016
prace w ogrodzie w styczniu? ...ale dlaczego ja się dziwię?

wilana 20:47, 01 lut 2016

kasiek napisał(a)

Na szczęście to co sadziłam w grudniu - tj ostrokrzewy, trawy, wrzośce i drzewka - bez problemu przezimowały...

To może i jest nadzieja dla moich świerków . Sadziłam w grudniu i zastanawiam się czy przeżyły. Póki co stoją tak jak stały, ale okaże się wiosną.
AGDULA 22:00, 01 lut 2016

kasiek napisał(a)

Wszystkie byliny, horty, perukowca, krzewuszki, jaśminy, bardzo ogalałam świerki, trawy, wrzosy, derenie, jednym słowem masa bo ten rok to rok rzeźby - odkrywam piękno starych konarów

To się też w sobote wybrałam z sekatorem. Zaczęłam obcinać i tak doszłam do tego oczka co ma powstać, i tak..zaraz przy docelowym oczku - z tyłu, zaczęłam krzaki przesadzać, coby większe miejsce na oczko zrobić
Ty wkładałaś jakieś wykładziny pod folię? Mam tam korzenie od tui i igliczji, boję się ze mi folie przedziurawią.