Ja moją conicę (kulę na nóżce ) delikatnie przycinałam. Ale nie tak ostro jak bukszpany bo może być wysuszana w środku i wtedy będzie brzydko wyglądać. Najlepiej je ciąć wczesną wiosną to wtedy fajnie się zagęszczają, a teraz to tylko tak delikatnie. Rozłóż formowanie na dwa-trzy lata.
Wlaśnie sobie o tej conice przypomniałam bo w niełasce od kilku lat i nie ma stałego miejsca pobytu. Jutro ją poczeszę i zrobię miejsce stałego zameldowania!
Kasia stożek boski można dla niego stracić głowę. Dobrze, że Ci bonsai nie wyszło
A co do trawy nie jest zła, zrób jej tylko jeszcze raz wertykulację bo widać, źe ma zimowe wysuszone źdźbła. I żwirek cudny!!! Jak ty z niego sprzątasz śmieci?????
Marzenko, alez cudowna metamorfoza. Zapiera dech w piersiach!!!!
Jestem pod wielkim wrazeniem, odwalilas kawal swietnej roboty projektanckiej (nie wiem co to za slowo stworzylam ) i ogrodniczej. Czapki z glow!!!!
No i gratki Pershingu na okolicznosc 400 Kolejnych setek i tysiecy stron!!!!
Kasia dziękuję za pochwaly. U ciebie piękna metamorfoza, zrób nam też fotki. Śliczna róża, czy to ta szczepiona w donicy???
Marzenka takie tu tempo, że ledwo sie dopchałam na 400 stronkę
Z gratulacjami siostra Twojej Austinki
Linka cuuuuudowna!!! napisz jak Ci sie uprawia plizzzz. A ja wczoraj w dzien święty ją posadziłam.... Nie mogłam si powstrzymać.... Ale usprawiedliwiam się że to przyjemność a nie praca
Posadziłam ją przy stelażu, stożku o wysokości 180 cm wraz z bialym powojnikiem, w słonecznym miejscu. Obawiam sie czy nie będzi jej tam zbyt wietrznie.
dziękuję Aniu....nie nie dawałaś...
baaaaaaaaaaaaaardzo chciałabym być u Ciebie w sierpniu, więc dopisz mnie do listy
]
Za[pisujemy się na tym watku.... https://www.ogrodowisko.pl/watek/1425-spotkanie-w-ogrodzie-asc-w-rzeszowie?page=7 ten nie pedzi tak szybko i łatwiej bedzie ogarnac..... aczkolwiek jakby Was miało nie być to sie obrażę
Wow,przecudne zdjęcia białych niecierpków - jedne z piękniejszych kwiatów jak dla mnie
Lenka ja je kocham od lat 3 mniej więcej ... był czas kiedy się ich uczyłam ... ich i tego co one nie cierpią a jak wiemy jest tego sporo ... potem się dogadaliśmy i mam nadzieję tak zostanie ...