Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:12, 11 cze 2012

Do góry
Uwga serial się u Gabik w reżyserii Danusi zaczął!!!!
https://www.ogrodowisko.pl/watek/826-miniaturowy-ogrodek?page=88
Miniaturowy ogródek 23:11, 11 cze 2012

Do góry
O jezu ale będzie bosko!!!!
Kurcze ale było ładnie.... Tylko Gabik nam fotek nie dawała...
Ogród Magdalenka 23:00, 11 cze 2012

Do góry
O rzeczywiście ładnie nam wyszlo chociaż tę dużą troszeczkę jeszcze wygładź
A takie bajeranckie rękawiczki Madzia zapewniła
Boćkowe perypetie ogrodkowe 22:57, 11 cze 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Teraz zasadzam sie na conice Jakos tak sie przygarbila ze starosci. Poniewaz bedzie na wiosne sie przeprowadzac, to mam zamiar ja troszke uczesac, coby w przyszlym roku juz jej nie meczyc cieciem... Ale.... czy conice sie formuje?????????????????

Ja moją conicę (kulę na nóżce ) delikatnie przycinałam. Ale nie tak ostro jak bukszpany bo może być wysuszana w środku i wtedy będzie brzydko wyglądać. Najlepiej je ciąć wczesną wiosną to wtedy fajnie się zagęszczają, a teraz to tylko tak delikatnie. Rozłóż formowanie na dwa-trzy lata.
Wlaśnie sobie o tej conice przypomniałam bo w niełasce od kilku lat i nie ma stałego miejsca pobytu. Jutro ją poczeszę i zrobię miejsce stałego zameldowania!
Boćkowe perypetie ogrodkowe 22:53, 11 cze 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Weekend byl mocno zajety i to nie ogrodowo, ale dzisiaj dzialalam niemal do krwi ostatniej

Oto, co przyplacilam ma zywa krwia. Mam taki oto ostrokrzew, ktory w zeszlym roku przeszedl ostre golenie celem zrobienia z niego bonsai. Bonsai nie wyszlo, wyszla drapaka

Co kolo niego przechodzilam to coraz bardziej mnie denerwowal jego hmmm artystyczny ksztalt...
No i dzisiaj niewiele myslac wzielam nozyce i.... wyrzezbilam prawie stozek, przy czym prawie robi duza roznice.

Pocielam nie tylko pachruszcze, ale tez omal nie stracilam palca
Blagam, powiedzcie, ze nie ma tragedii

Oto dalsza perspektywa - widok na rabate z ukosa - dla dociekliwych - kanciki tez docinane dzisiaj

Teraz musi sie zagescic, bo troche szczerbaty jest

No i przydybalam na nim miseczniki - bede pryskac w weekend, co by nie przelazly dalej

Tylko trawnik kaszanka

Kasia stożek boski można dla niego stracić głowę. Dobrze, że Ci bonsai nie wyszło

A co do trawy nie jest zła, zrób jej tylko jeszcze raz wertykulację bo widać, źe ma zimowe wysuszone źdźbła. I żwirek cudny!!! Jak ty z niego sprzątasz śmieci?????
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:32, 11 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Marzenko - ja jeszcze poproszę o wklejenie tych cudnych ogrodowych metamorfoz do tego wątku

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1251-metamorfozy-ogrodowe

Sebciu jak zwykle czujny !!! już się robi vice szefie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:31, 11 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Pojechałam kupić żółtą różę pnącą do mojego stelaża - stożka i kupiłam żółtą austinkę!!! Jeju jaka jestem szcześliwa!!! Będzie posadzona z białym powojnikiem, którego nazwy teraz nie pamiętam a nie pójdę sprawdzić bo leje...

kupiłam jeszcze 6 róż okrywowych których mi brakuje do zakońćzenia jednej rabaty i bordowego perukowca podolskiego. Malutkiego ale za 34 zł a duży u nas w szkółce kosztuje 240 zł!!!
No nic poczekam kilka lat aż podrośnie

Świetne zakupy, róża cudna, ale z perukowcem przegięcie; pisałam, że mam chciałam komus dać i nie było chętnych, to wywaliłam!!

Irenko chętnie przyjmę perukowaca bo mam maaaaalutkiego
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:30, 11 cze 2012

Do góry
Ana napisał(a)
uff, tyle stron do nadrobienia a nie było mnie tylko w weekend!

Before i after - GENIALNE zestawienie! Ja najbardziej kocham ten taras i płyty z karmnikiem, no iwodną ścianę....i gabiony....i kulki....i wszystko

Ania przyjedź na zjazd
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:28, 11 cze 2012

Do góry
Justynko, Aniu, Abiko, Mira, Ocia, Sylwia baaardzo dziekuję za wizytę i życzenia
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:27, 11 cze 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Marzenko, alez cudowna metamorfoza. Zapiera dech w piersiach!!!!
Jestem pod wielkim wrazeniem, odwalilas kawal swietnej roboty projektanckiej (nie wiem co to za slowo stworzylam ) i ogrodniczej. Czapki z glow!!!!

No i gratki Pershingu na okolicznosc 400 Kolejnych setek i tysiecy stron!!!!

Kasia dziękuję za pochwaly. U ciebie piękna metamorfoza, zrób nam też fotki. Śliczna róża, czy to ta szczepiona w donicy???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:25, 11 cze 2012

Do góry
Linka napisał(a)
Marzenka takie tu tempo, że ledwo sie dopchałam na 400 stronkę
Z gratulacjami siostra Twojej Austinki

Linka cuuuuudowna!!! napisz jak Ci sie uprawia plizzzz. A ja wczoraj w dzien święty ją posadziłam.... Nie mogłam si powstrzymać.... Ale usprawiedliwiam się że to przyjemność a nie praca
Posadziłam ją przy stelażu, stożku o wysokości 180 cm wraz z bialym powojnikiem, w słonecznym miejscu. Obawiam sie czy nie będzi jej tam zbyt wietrznie.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 22:20, 11 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Dzięki i wiadomo, że co tam wymyślicie jestem za

Notatka z ustaleń wysłana na maila
Ogród Dominiki 22:18, 11 cze 2012

Do góry
Dominiko a ja myślałam, że u Ciebie już na nic nie ma miejsca????
Ania i róże i cała reszta :) 22:17, 11 cze 2012

Do góry
Ale kolekcja irysów!!!
Rododendronowy ogród. 06:50, 11 cze 2012

Do góry
Spóźnione ale baaaaaardzo szczere gratulacje Bożenko z okazji 900 tki
Za chwilę będzie nowy wątek
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 06:44, 11 cze 2012

Do góry
Diana szukam tej tuji strzyżonej w spiralę i nie mogę znaleźć, czy ja coś nie doczytałam?
Miniaturowy ogródek 06:38, 11 cze 2012

Do góry
Czosnki cudowne i jak pomysłowo schowane w trawach!!!
Kubusiowo 06:35, 11 cze 2012

Do góry
Gosia spóźniłam sie z życzeniam.... WSZYSTKIEGO naj naj najlepszego!!!
Ogrodnik mimo woli 06:31, 11 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)

dziękuję Aniu....nie nie dawałaś...
baaaaaaaaaaaaaardzo chciałabym być u Ciebie w sierpniu, więc dopisz mnie do listy
]
Za[pisujemy się na tym watku.... https://www.ogrodowisko.pl/watek/1425-spotkanie-w-ogrodzie-asc-w-rzeszowie?page=7 ten nie pedzi tak szybko i łatwiej bedzie ogarnac..... aczkolwiek jakby Was miało nie być to sie obrażę

Chyba będę wtedy na urlopie...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 06:24, 11 cze 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Wow,przecudne zdjęcia białych niecierpków - jedne z piękniejszych kwiatów jak dla mnie

Lenka ja je kocham od lat 3 mniej więcej ... był czas kiedy się ich uczyłam ... ich i tego co one nie cierpią a jak wiemy jest tego sporo ... potem się dogadaliśmy i mam nadzieję tak zostanie ...

To ja poprosze o instrukcję obsługi niecierpków
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies