Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Domi 22:04, 11 cze 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Dominiko, jak zwykle po cichu zachwycam się Twoim ogrodem. ALe tym razem mam pytanie, może mniej ogrodowe, a bardziej techniczne. Czy możesz zdradzić jakim aparatem robisz te piękne zdjęcia? Bo ja poprzednio miałam Olympusa i byłam z niego dość zadowolona, ale teraz mam Lumixa i zupełnie nie dogadujemy się. Będę się przymierzała do kupienia nowego i wolałabym już nie popełnić błędu. Pytam akurat Ciebie bo Twoje zdjęcia są nie tylko pięknie skomponowane, ale też bardzo dobre technicznie więc jakość aparatu nie jest tu bez znaczenia. Pozdrawiam serdecznie.

Cieszę się Agato, że mnie odwiedziłaś i zostawiłaś tak miły wpis Obecnie używam lustrzanki cyfrowej Canona. Wcześniej używałam lustrzanki Nikona i jedynie o tych aparatach mogę coś powiedzieć. Niestety nie mam żadnego doświadczenia jeśli chodzi o inne firmy Przed zakupem warto poczytać opinie użytkowników oraz wyniki testów robionych przez profesjonalistów.
Domi 22:10, 11 cze 2012

A oto nowa trawka w moim ogrodzie: Koeleria glauca (strzęplica sina). Ryzykuję, bo gleba u mnie całkiem inna, niż wymagana (mam glinę, a ta strzęplica lubi,podobno, piachy), ale baaaardzo wpadła mi w oko.
Sebek 22:11, 11 cze 2012

Piękna jest
Domi 22:14, 11 cze 2012

Sebek napisał(a)
Piękna jest

Takie miękkie, śliczniutkie pompony
Madzenka 22:18, 11 cze 2012

Dominiko a ja myślałam, że u Ciebie już na nic nie ma miejsca????
Ginger 22:19, 11 cze 2012

Domi napisał(a)
A oto nowa trawka w moim ogrodzie: Koeleria glauca (strzęplica sina). Ryzykuję, bo gleba u mnie całkiem inna, niż wymagana (mam glinę, a ta strzęplica lubi,podobno, piachy), ale baaaardzo wpadła mi w oko.

Ooooo kurczaczek ja też ją mam i mi czasem uda się kupić coś fajnego, co w tak pięknym ogrodzie jak Twój również zamieszka . Przywracasz wiarę
Krys 22:21, 11 cze 2012

Dominika piekna trawka a jak maleństwo ?
Bea 22:22, 11 cze 2012

Fajna trawka bardzo dobrze się prezentuje w ogrodzie - zwraca na siebie uwagę i trochę nie wygląda na trawę ze względu na to że ma jak napisałaś miękkie źdźbła
agata_chrosc... 08:04, 12 cze 2012

Dominiko, bardzo dziękuję za info w sprawie aparatu. Ja oczywiście zawsze wszystko czytam co piszą, zanim cokolwiek kupię. Tylko nie zawsze to się sprawdza. Dlatego pytam, bo jednak najcenniejsze są opinie użytkowników. A trawka oczywiście bardzo ładna. Najbardziej mnie zawsze u Ciebie dziwi jak to jest, że kupujesz coś, a potem wsadzasz w takie miejsce, które jakby na ten zakup akurat czekało. Dokładnie pasujące. A wydawałoby się, że tam już niczego nie brakuje. Ty masz chyba "to coś" w oku. Albo jak mawiał mój profesor "oko nie z guzika". Pozdrawiam.
Domi 08:12, 12 cze 2012

Marzena2007 napisał(a)
Dominiko a ja myślałam, że u Ciebie już na nic nie ma miejsca????

Marzenko, wcześniej miałam w tym miejscu wrzośce, ale wymarzły wszystkie tej zimy. No i po ich usunięciu zrobiło się sporo wolnego miejsca. Najpierw dosadziłam tam dwie sosny Varellki, a teraz te trawki. Zobaczymy czy trawom to miejsce i gleba będą odpowiadać...