Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Doświadczalnia bylinowo-różana 09:36, 09 lis 2015

Do góry
o kurcze przegapiłam 100tkę
więc szybciutko się poprawiam bardzo Wszystkiego Naj Naj kochana
Po 100to kroć i przyjemności z ogrodowomaniakowania

Doświadczalnia bylinowo-różana 09:28, 09 lis 2015

Do góry
Dziękuję wszystkim za odwiedziny i gratulacje Cieszę się, że zaglądacie i piszecie. Bardzo to miłe jest

Dla wszystkich odwiedzających wspomnienie z lata

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:17, 09 lis 2015

Do góry
Wczoraj, robiąc zdjęcia, przyjrzałam sie mojej białej chryzantemce z różowym środkiem i już wiem, skąd ją mam! Otóż... sama ją sobie wyhodowałam
Przypomniałam sobie, że w tamtym roku na jednej różowej chryzantemie pojawił się odbarwiony kwiat. Musiałam ukorzenić tę gałązkę i proszę bardzo, takie cudo wyszło
Niech mi już tylko kolorków nie zmienia!
To mamusia

A to dziecko
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 08:59, 09 lis 2015

Do góry
Rabatka przed domem niestety jest maleńka. Za wiele to ja tam nie upchnę

Posadziłam cztery róże, kocimiętkę, chryzantemy, żeby teraz nie było pusto, tulipany, liatrę wrzosową. Jeszcze czosnek główkowaty dosadzę.
Nie wiem, jaką trawę tu dosadzić.
I jeszcze nad jakąś bylinką z przodu dumam. Tu przed różową chryzantemą. Ma podbić kolor róży Wedding Piano. Lawenda?
Rabata jest od rana do późnego popołudnia w słońcu (wystawa wschodnio-południowa).
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 08:57, 09 lis 2015

Do góry
babka napisał(a)

Edziu, kwiatki skromniutko ale jeszcze walczą
Kokoryczka zawsze u mnie ma kilka owocków , ładnie wyglądałaby gdyby zawiązały się wszystkie
Wczoraj mimo brzydkiej pogody wyglądała zjawiskowo a dziś wiatr ją potargał i ogołocił.

Wczoraj

Dziś ...

Pozdrawiam

O to łobuziak u mnie to samo i deszcz dowalił dobrze że fotki mam to sie pocieszam Śliczne trawiszcza i fotki pocieszyłam oka Buziolki
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:54, 09 lis 2015

Do góry
Bogusiu, Zbyszku, dziękuję za śliczne róże! Energetyczne i słodko pachnące: przyjaźnią, szczerością i świata ciekawością.

Dla Was również takie mam!

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 08:54, 09 lis 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

Oka nacieszyłam
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 08:44, 09 lis 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
Przyjdę na zajęcia w poniedziałek; )

Zdjęcia kiepskie, ale jakiś tam podgląd jest
Najpierw taki sobie widoczek w Twoim, Reniu, kierunku.

Brzeg działki przekopany i podniesiony. Grab a raczej grabik zasadzony. Widok z bliska, z balkonu i z boku Głowię się tymczasem nad linią tej rabaty. Darń przekopana, na wiosnę wybiorę chwasty, jak zdążę, wysieję facelię na zielony nawóz, a potem najprzyjemniejsze

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:18, 09 lis 2015

Do góry
Haniu i ja spóżnione życzenia ślę

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 08:18, 09 lis 2015

Do góry
zieloniutka, ale kiedy ogród zaczyna przybierać rozmiary, że jest na czym oko zawiesić, daje takiego kopa, że żadne zmęczenie nie przeszkadza w pracy ogrodowej.
Jesień 2015

Wszystkiego po trochu 08:10, 09 lis 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Ja o swoje ogrodowe się boję i uprawiam je w donicach, mam całe 4 sztuki Na zimę wnoszę do gospodarczego i zawsze mi kwitną
Róż u Ciebie sporo w ogrodzie a każda zdrowa i piękna Jaka jest Twoja ulubiona ?

Ulubiona jak do tej pory to Princess Margareta Crown, chyba, bo jak zaczęłam przeglądać to tak naprawdę wszystkie kocham. To tak jakbyś miał powiedzieć które dziecko kochasz najbardziej?

to ona

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:07, 09 lis 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Więc będę czekać cierpliwie. Ambrowce są u mnie dopiero 1,5 roku niech porządnie podrosną zobaczymy jak będą wyglądać jesienią za kilka lat

A tak wyglądały dzisiaj

marzeno czy mi sie wydaje czy w zeszłych latach graby trzymały bardziej liście ? w sensie czy przez takie wiatry nie gubią ich jeszcze przed zimą?
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 08:00, 09 lis 2015

Do góry
Mysza napisał(a)

Wisienka pięknie się wybarwiała.

aaaaaaaa na ten kolor czekałam, tak miałam w zeszłym roku, w tym sa żółte ale licze ze jeszze złapią ten odcień PIĘKNIE !
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 07:52, 09 lis 2015

Do góry
Haniu zdrowia i ciągłego dobrego humoru.

Mój mały ogródeczek :) 07:49, 09 lis 2015

Do góry
moja twardzielka mrozu się nie boi
Mój mały ogródeczek :) 07:48, 09 lis 2015

Do góry
Mój mały ogródeczek :) 07:46, 09 lis 2015

Do góry
Witam Wszystkich poniedziałkowo
parę porannych foteczek choć już niema za bardzo co fotografować
Mój jesienny ogród 04:18, 09 lis 2015

Do góry
Witajcie, dziś bardzo krótko, gdyż muszę wstać 4, jadę na północ na 3 dni a wróciłem o 7:30 z wycieczki. Pojechałem po ostatni klocek do mojej wieży sony a przy okazji po buszowałem po okolicy. Chłopak mieszkał nad samym jeziorem a że była przepiękna pogoda to zabrałem aparat. To już pewnie jedne z ostatnich jesiennych fotek w tym roku. Z nad jeziora udałem się do ogrodu który oczywiście o tej porze roku bez kwiatów ale jeszcze ładnie było. Ogród położony w wąwozie, ciekawie położony a z niego przechodziło się do parku, który położony był w głębokim wąwozie porośnięty drzewami a od głównego odchodziły małe wąwozy w których spływały małe strumyki, bardzo pięknie tam było. Zapomniałem stopki do statywu i musiałem improwizować, ale foty nie najgorzej wyszły, są surowe prosto z aparatu. W robocie się narobiłem przy liściach ale już ogarnąłem dość dokładnie, jeszcze liści na pewno na leci, ale już nie tyle co było, o tym jednak później. Do zobaczenia wkrótce, myślę że w tygodniu się odezwę. Ba-ay

Haniu, z tą mocą to jest już coraz gorzej, powiem że z roku na rok czuje się słabszy. Jeszce 6 lat w tył roboty się nie bałem ale teraz zaczyna mnie przerażać. Ja komputer złożyłem sam, na częściach z roboty, zmieniłem tylko kartę graficzną nie dawno, chciałem mieć HDMI i teraz mam podłączone 2 monitory i telewizor. Przyniosłem sobie jeszcze laptopa. Internet pociągnąłem sobie od sąsiada i jakoś pomalutku sobie radę daje.

Bogdziu, Naprawdę kraj cudowny. Przesyłam dwa linki do filmu o kanadzie
https://www.youtube.com/watch?v=bTcTjgaAlIU
https://www.youtube.com/watch?v=7bSiHwGxRpk
Jeszcze pokażę dużo zdjęć z ciekawych miejsc, z miasta i z okolic. Ale teraz będę maglował jesień która robi tu na mnie, ogromne wrażenie.

Marto, dziękuję że napisałaś do mnie, już prawie skończyłem ale zabrakło mi czasu, wyślę gdy wrócę.
Pozdrawiam i życzę dużo siły.

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 00:44, 09 lis 2015

Do góry
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 00:40, 09 lis 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies