Chciałabym się osłonić, chociaż nie aż tak szczelnie. Między cisami chciałabym coś dosadzić, Danusia proponuje Derenie Elegantissima, przed cisami miskanty variegatus ( mam kupione 3 szt) i hortensje ( jeszcze nie wiem czy Lime Light, czy Vanila Fraise).
Po lewej stronie (patrząc na plan) jest juz dość wysoki żywopłot z ligustra, który osłania od strony bloku. Za nim posadziłam 3 tuje Raingold( na razie malutkie) 2 tuje danica ( też malutkie) 3 małe bukszpany, ten duży już był i byliny: 3 szałwie omszone, liliowiec stella d'oro, 4 wrzośce, 3 tawuły, nie mam pomysłu co by tam jeszcze pasowało wyższego. Aha, między nimi na wiosnę pokaże się ok 400 tulipanów

Po prawej stronie są bardzo gęste krzaki chyba śnieguliczki i one zasłaniają dość szczelnie ogródek od chodnika, Przed nimi posadziłam 4 różowe hortensje ogrodowe, które wcześniej miałam w moim balkonowym ogródku
A tam gdzie rosną dwa duże świerki to raczej się niczym nie osłonię, bo z tego 16 piętrowego bloku widać cału ogródek jak na dłoni