Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój 4 arowy azyl... 22:06, 08 lis 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Bogusiu, dziękuję. Ale Twoje fotki i Twoja jesień równie piękne.

Ten pączek Chopina sprzed dwóch dni, szkoda że nie ma szans na rozwinięcie, ale i tak jest interesujący. To dla Ciebie.

Wow o tej porze, to naprawdę rzadkość.
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 22:06, 08 lis 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

Chyba zaczęły

No najwyższy czas
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:03, 08 lis 2015

Do góry
Fajnie gościć tylu ludzi w jednym dniu! Dziękuję Tobie Basiu, i Wam wszystkim.

W oflisowym ogrodzie 21:45, 08 lis 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Już wiem, turzyca włosista Frosted Curls .
,
Dziękuję muszę ją mieć
Mam turzyce włosistą bronze
dzisiaj strzeliłam jej fotkę z bliska

Sprzeczność w ogrodzie 21:41, 08 lis 2015

Do góry
Jana napisał(a)
Dostałam nasiona "chyba" przegorzana od koleżanki, ciekawa jestem co z tego wyrośnie...

Możesz zrobić próbę kiełkowania już teraz by nie czekać do wiosny Spróbuj z małą ilością
Osiedlowy ogródek 21:40, 08 lis 2015

Do góry
Chciałabym się osłonić, chociaż nie aż tak szczelnie. Między cisami chciałabym coś dosadzić, Danusia proponuje Derenie Elegantissima, przed cisami miskanty variegatus ( mam kupione 3 szt) i hortensje ( jeszcze nie wiem czy Lime Light, czy Vanila Fraise).
Po lewej stronie (patrząc na plan) jest juz dość wysoki żywopłot z ligustra, który osłania od strony bloku. Za nim posadziłam 3 tuje Raingold( na razie malutkie) 2 tuje danica ( też malutkie) 3 małe bukszpany, ten duży już był i byliny: 3 szałwie omszone, liliowiec stella d'oro, 4 wrzośce, 3 tawuły, nie mam pomysłu co by tam jeszcze pasowało wyższego. Aha, między nimi na wiosnę pokaże się ok 400 tulipanów
Po prawej stronie są bardzo gęste krzaki chyba śnieguliczki i one zasłaniają dość szczelnie ogródek od chodnika, Przed nimi posadziłam 4 różowe hortensje ogrodowe, które wcześniej miałam w moim balkonowym ogródku

A tam gdzie rosną dwa duże świerki to raczej się niczym nie osłonię, bo z tego 16 piętrowego bloku widać cału ogródek jak na dłoni
Ogród z pergolą 21:39, 08 lis 2015

Do góry
anna_t napisał(a)
takie altany tworzy mój architekt, który projektował mój dom
zupełnie inna bajka niż ja chcę, chciałam tylko pokazać może komuś się spodoba
to tak na dobranoc, pozdrawiam wszystkich.uciekam a jutro "tworzę"

Kosmiczna konstrukcja Takiej jeszcze nie widziałem
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:35, 08 lis 2015

Do góry
babka napisał(a)
Trawiszcza

Kolor ilosc pieknie ()()()
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 21:35, 08 lis 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Powinnam już posprzątać warzywnik, ale jak... jeszcze kapusta chińska Pak-Choi, młody koperek, kapusta pekińska sobie rosną... Zbieram kolejne rzodkiewki, które u mnie jesienią rosną o wiele lepiej niż wiosną.

Imponujące zbiory jak na tę porę roku U mnie już wszystko przygotowane w warzywniku do nastepnego sezonu Marchew miałem siać ale jakoś po nasiona nie mogę dojechać Może uda mi się w tygodniu Zapomniałbym czosnek też do wsadzenia
Pozdrawiam

Mój 4 arowy azyl... 21:35, 08 lis 2015

Do góry
Liście uprzątnięte. Kończę porządkowanie rabat, na których przesiany kompost zaczęłam rozsypywać. Złoszczą mnie liście na winorośli, bo nie mogę zacząć cięcia.
Na działce szaro i bezbarwnie się zrobiło. Trochę koloru daje kwitnący jeszcze złocień krzaczasty. Marnie wygląda, bo pobrałam z niego sadzonki do rozmnożenia.

Kilka żurawek wabi wzrok czerwienią: Rio i Georgia Plum.

Więcej zdjęć nie zrobiłam, bo mi bateria wysiadła.

Mały ogród Kasi 21:29, 08 lis 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)
Jak na razie tabliczka jest większa od edenki...

Kasiu Edenka w przyszłym sezonie przerośnie tabliczkę
Nie mogę się napatrzeć na te małe arcydzieła które wyszły spod Twojej ręki Piękne
Co i jak? Nowicjuszka 21:24, 08 lis 2015

Do góry
a co myślicie, żeby zastąpić brązowe trawy, które gubią się w korze konwaliki, pomieszane z turzycami Variegata

Typografia ogrodu 21:22, 08 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Nasz Rydolf w trakcie produkcji-jeszcze przed szlifowaniem i malowaniem.Ola dzieki za.motywscje i rady wyrzynarka dala rade

No cudowny ten Rudolf! Zdolne dziewczyny jesteście z Olą

U mnie w tym tygodniu zaczynam "produkcję" gwiazd

Ten sposób na wieniec mikołajkowy jako początek czasu dekoracji i u siebie wprowadzę...przynajmniej dłużej będę się delektować świątecznym wystrojem
Moja bajka 21:16, 08 lis 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

Kasiu bardzo pochwalam takie prace, super, że się zmobilizowałaś zamieszkają tam murarki i inne bzykowate, o ile ten nawiercony kołek nie jest włoskim orzechem ani żadnym innym orzechem do takich domków najlepsze jest drewno owocowe lub inne twarde liściaste.
Biedronki na zimę ciągną do naszych domów, w ościeżnicach okien szczególnie je spotykam. A w sezonie to już inna historyja.
Mój 4 arowy azyl... 21:10, 08 lis 2015

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Piękne fotki jesieni i ciekawe zdjęcia dziewanny,pozdrawiam.

Bogusiu, dziękuję. Ale Twoje fotki i Twoja jesień równie piękne.

Ten pączek Chopina sprzed dwóch dni, szkoda że nie ma szans na rozwinięcie, ale i tak jest interesujący. To dla Ciebie.
Miskant - Miscanthus 21:10, 08 lis 2015

Do góry
Może faktycznie zdecyduję się na derenie? Odległość między cisami to ok 140cm, czy dać tam tylko jedną sadzonkę? z tego co wyczytałam to on się szeroko rozrasta. I czy ciąć go do wysokości cisów, żeby ładnie wyglądało?
Po lewej stronie ogródka jest dosyć wysoki żywopłot z ligustra, czy też powinnam go skrócić, żeby to wszystko miało "ręce i nogi"?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies