Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przyjazny ogród

Przyjazny ogród

Mariusz 06:15, 15 sty 2016

Mala_Mi napisał(a)

Wszystkie opinie jakie znalazłam to pozytywne
U mojego Pana Bylinowego będzie z 50 odmian piwonii wiosną.. jak tylko dostanę ofertę to ci ją podrzucę

Itoh sobie kupiłam jesienią, mam nadzieję, że będzie rosła jak należy.. inaczej mnie szlag trafi. Trochę kosztowała.

A my szukamy po obcych krajach
Okres w którym kwitną piwonie drzewiaste, potem bylinowe, uważam za jeden z najpiękniejszych, uzupełniają je moje ulubione kosaćce oraz różaneczniki... na równi z jesienią.
Mariusz 06:17, 15 sty 2016

jankosia napisał(a)

Przepraszam Mariusz za ględzenie u ciebie- gdzieś muszę A że to twój wątek obfituje w informacje o piwoniach to chyba lepszego miejsca nie mogłam znaleźć Czekam sezonu aż zaczniesz znowu pokazywać na bieżąco te wszystkie swoje piękności

Bardzo przyjemne ględzenie . To tylko takie złudzenie , wprawdzie mam już takie 15 latki, ale bez większego urozmaicenia .
Bogdzia 10:51, 16 sty 2016

jankosia napisał(a)

Dzięki. To przekaż też Bogdzi bo ona to by najchętniej już dzisiaj zamawiała Boi się że braknie A że mamy wspólnie zamawiać to boję się że nagle w lutym będę miała piwonie do przechowywania
Ja nie szukam żadnych wymyślnych, zwykłe jakieś białe chcę kupić. Miałam kiedyś piwonie to je uśmierciłam nadgorliwą opieką. To są chyba rośliny które lubią spokój, a ja a to miejsce zmieniałam a to dzieliłam a to przesadzałam znowu... Teraz nie popełnię tego błędu Tylko cholera jak to jest, że wszystkie które mi się podobają są tak horrendalnie drogie? Nie mogę tego zrozumieć

Przepraszam Mariusz za ględzenie u ciebie- gdzieś muszę A że to twój wątek obfituje w informacje o piwoniach to chyba lepszego miejsca nie mogłam znaleźć Czekam sezonu aż zaczniesz znowu pokazywać na bieżąco te wszystkie swoje piękności

Monika Ty sie ze mnie nie nabijajW lutym nie będziesz miała bo ona dopiero od połowy marca wysyła ale jak chcesz zwykłe piwonie to taniej możesz kupic w innych miejscach. Zobaczcie jakie tu piękne piwonie ale Mariusza o wiele wieksze , tak dużych w inernecie jeszcze nie spotkałam, cudne masz te piwonie.

https://www.youtube.com/watch?v=ITdEFAku3S8
Piotr_ 10:41, 17 sty 2016

Widzę że u Mariusza rozmowa o piwoniach tez będę kupował piwonie bo na bylinówce miejsca zostało wiec jeszcze pomieszczę i co innego też upcham tam
Mariusz 15:42, 25 sty 2016

Wreszcie mam internet...
Piwonia drzewiasta na dobry wieczór

Bogdzia 17:03, 25 sty 2016

Zachwycajaca, nikt takich nie ma, brak słów.Pozdrówka.
sylwia_slomc... 19:07, 25 sty 2016

Cudna Ciekawe jak te moje maleństwa przezimują, ciut je ponakrywałam , a potem spadł śnieżek więc mam nadzieję , że się wiosną pokarzą, nasionka też wsiałam w doniczce, zobaczymy co będzie
Agania 20:44, 26 sty 2016

Mariusz napisał(a)
Wreszcie mam internet...
Piwonia drzewiasta na dobry wieczór

Cudna
Mariusz Ty masz takie okazy piwonii jak Bogdzia rododendrony...największe na ogrodiwsku
pozdrawiam
hanka_andrus 08:23, 30 sty 2016

bylinową piwonię będę przepraszać z obecnego miejsca. Siedzi tam od 20 lat, co uda mi się z niej odkopać nie wiem, Na pewno będzie karpa rozkawałkowana.

Część idzie do szpaleru, ale część będę próbowała zachować w innym miejscu.
Jak na moje siły, to będzie ze 2 dni roboty.

Drzewiastą mam jedną, podobają mi się bardzo, ale drogie są w handlu.
AGDULA 17:04, 30 sty 2016

Wpadłam do Ciebie z innego wątku i jestem pod wielkim wrazeniem wspaniałych nasadzeń
Piękne rabaty. Świetne ich kompozycje. Muszę tu zaglądać częściej Dodaje wątek aby mi gdzieś się nie zgubił