Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa symfonia

Ogrodowa symfonia

inag 22:59, 05 paź 2015

Sabina76 napisał(a)

Też mi się wydaje, że nieźle wystartowały Nie pamiętam czy masz może magnolię u siebie? Bo tak się zastanawiam czy mogę w bardzo bliskiej odległości zostawić przy mojej berberysa Atropurpurea Nana? Między magnolią a berberysem jest tak z 0,5 metra.

Nie mam magnolii u siebie. Mam już taką sporą u rodziców tylko.
Ja bym chyba zostawiła. Magnolia nie lubi jak jej się grzebie w korzeniach więc później jak podrośnie ciężko będzie Ci czymś ją podsadzić bez szkody dla niej samej. Wg mnie nie będą sobie przeszkadzały a mogą fajnie współgrać i ładnie wyglądać
Psinka widać że szczęśliwa
Sabina76 01:30, 06 paź 2015

inag napisał(a)

Nie mam magnolii u siebie. Mam już taką sporą u rodziców tylko.
Ja bym chyba zostawiła. Magnolia nie lubi jak jej się grzebie w korzeniach więc później jak podrośnie ciężko będzie Ci czymś ją podsadzić bez szkody dla niej samej. Wg mnie nie będą sobie przeszkadzały a mogą fajnie współgrać i ładnie wyglądać
Psinka widać że szczęśliwa

Dziękuję Ilona Też tak mi się wydaje, że dobrze to może wyglądać. Zapomniałam tylko dopisać, że na tego berberysa włazi jałowiec, którego dzisiaj pierwszy raz w jego młodym życiu przycięłam. Raczej nie mogę wywalić tego jałowca, bo to prezent od rodziców i mój tata mógłby tego nie zrozumieć Nie chce mi się też za bardzo obcinać także to. Muszę się jutro przyjrzeć temu miejscu szczegółowo
Ewa777 13:22, 06 paź 2015

Sabina76 napisał(a)

A za tego Pana Świerka muszę się wziąć i go trochę przyciąć. Ma duże przyrosty i "grubieje" na szerokość. Tylko muszę to zrobić z głową, żeby mnie M. nie ukatrupił, bo to nasze pierwsze drzewo wsadzone na działce, które z resztą najpierw robiło za choinkę Bożonarodzeniową

Ten Twój świerk jeszcze mały. Chcesz go już przycinać? Może jeszcze niech podrośnie
inag 23:40, 06 paź 2015

Sabina76 napisał(a)

Dziękuję Ilona Też tak mi się wydaje, że dobrze to może wyglądać. Zapomniałam tylko dopisać, że na tego berberysa włazi jałowiec, którego dzisiaj pierwszy raz w jego młodym życiu przycięłam. Raczej nie mogę wywalić tego jałowca, bo to prezent od rodziców i mój tata mógłby tego nie zrozumieć Nie chce mi się też za bardzo obcinać także to. Muszę się jutro przyjrzeć temu miejscu szczegółowo

Jałowiec może go zagłuszyć jak nie będziesz go przycinała. Może przesadź go w inne miejsce, gdzie nie będzie przeszkadzał innym roślinom i będzie miał więcej miejsca???
Sabina76 20:23, 23 paź 2015

Ewka - zacznę go jednak przycinać bokiem w przyszłym roku, bo teraz już za późno.
Ilona - Chyba zrobię tak jak mówisz

Dzięki Dziewczyny za porady

"Wjechali" kostkarze Tak było tydzień temu.

inag 23:26, 23 paź 2015

A jak jest teraz???
Sabina76 08:33, 24 paź 2015

inag napisał(a)
A jak jest teraz???

Jeszcze w trakcie. Jak będzie skończone, to pstryknę fotę
Ewik 21:29, 02 gru 2015

Sabina76 napisał(a)

Jeszcze w trakcie. Jak będzie skończone, to pstryknę fotę

Skończyli ?
Sabina76 16:08, 25 sty 2016

Ilona, Ewa ale mi wstyd, że Wam nie odpisałam. Ostatnio nie bywałam na Ogrodowisku. Oczywiście, kostkarze już dawno skończyli robotę, płot i brama wjazdowa także już są. Mam zrobione jakieś pojedyncze zdjęcia kostki, ale bramy chyba nie znajdę. Będę musiała zrobić jakąś fotę.

Tutaj "zrobiłam sobie" rękoma pana Leszka miejsce na rabatę z tyłu domu pod oknem kuchennym. W najszerszym miejscu jest ok 2,10 m.

I widok od strony tarasu

Reszta zdjęć jak się uda to wieczorem.
Ewik 22:47, 25 sty 2016

Rabata fajna, co chcesz tam posadzić ? moze cos pachnącego