Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

W kamiennym kręgu od początku 20:02, 12 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ilość tulipanów powala
Deszczową pogodę chętnie oddam bo od piątku leje.

Łukaszku, deszcz w każdej ilości przyjmę.....u mnie nadaj sucho
Ogrodowe przygody 19:54, 12 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Te nasze ogrody z gumy są, kolejne piękne róże Oj geniuchny zazdroszczę bardzo, ale poluję na nią.

Coś o tym wiem, marzy mi się ogród z prawdziwego zdarzenia, ale najbardziej ogranicza mnie trawnik męża. Geni jest piękna choć z zimowaniem było ciężko.

Ogród z łezką II 18:43, 12 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Luki a idźże!
Kindziaj jak to robisz że masz taki trawnik?

Kusi Paskudnik!!!

Nic nie robię...wcale jakoś nadzwyczajnie nie dbamy o niego. Mniszek na chwasty, nawóz na wiosnę i koszenie. Wszystko. Widocznie na zdjęciach tak idealnie wyszedł, postarał się...i to słoneczko było
Ogród z łezką II 18:41, 12 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Mam jeszcze Red Charm, ale kusi mnie jeszcze Rubra Plena, Buckeye Belle i Najlepsza Black Beauty Coś za coś ja teraz mam na liście trzy magnolie miejsca ledwo na dwie, a dostępną w pobliżu co najwyżej jedną i to jest dopiero ból

Matko i córko...to jest dopiero szaleństwo!!!
Patrz, to ja miałam szczęście z tą magnolią : chciejstwo, telefon i już jest
Ogród z łezką II 14:09, 12 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
No nie zamęczycie mnie tymi magnoliami na amen, zero litości, to ja podenerwuję, że w bylinowym bardzo dużo piwonii mają, ja przytargałem piękną White Cap

Rany, Łukasz, cudna
Skarbonkowy ogródek 12:58, 12 kwi 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
uważam, że 1,5m na hortki i miskanty to mało, zwłaszcza bez postawionego pytania jakie hortki i jakie miskanty. Luki zapomina, że u ciebie regularne deszcze padają i zdaje się jak przystało na twoje rejony lessowe, bogate gleby - a to oznacza bujny wzrost. A na pewno bujniejszy niż w Polsce.

Toszka, ta rabata wzdloz domu ma byc obsadzona hortensjami drzewiastymi. Jaka odmiana nie powiem bo nie mam etykiet. To są hortki zastane. Jedynie co mogę powiedzieć to to ze maja różowe kwiaty. Do tego miałyby być nie miskanty tylko jakies jasne carexy. Cos małego, zimozielonego bo rzeczywiście na tym pasku jest zdecydowanie za mało miejsca. 1,5 metra maks bo to jest jedyny wjazd na ogród i muszę awaryjny przejazd zostawić.

Jeśli mi się tam hortki nie zmieszczą to co proponujesz? Podpowiedziałabyś coś?

Skarbonkowy ogródek 12:44, 12 kwi 2016

Do góry
uważam, że 1,5m na hortki i miskanty to mało, zwłaszcza bez postawionego pytania jakie hortki i jakie miskanty. Luki zapomina, że u ciebie regularne deszcze padają i zdaje się jak przystało na twoje rejony lessowe, bogate gleby - a to oznacza bujny wzrost. A na pewno bujniejszy niż w Polsce.
Skarbonkowy ogródek 10:17, 12 kwi 2016

Do góry
Na hortki i trawki z przodu idealnie
Typografia ogrodu 10:11, 12 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
No to rzeczywiście jesteś zapracowana tym remontem bo nadrobiłem migusiem
Mimo to szczerze współczuję remontu, których ja mam już serdecznie dosyć, al trzymam kciuki za szybkie i pomyślne zakończenie.
Jak patrzę na załadowany samochód ubolewam nad brakiem kombika jak był to stał w garażu niedoceniony

Oj ja combi uwielbiam.z moimi dziewczynami...

Ty masz dosc remontow.przeciez mistrzem w tym jestes
Skarbonkowy ogródek 10:07, 12 kwi 2016

Do góry
Fajnie Luki ze się odezwałeś.

Teraz jest rzeczywiście mało miejsca. Wszystko będzie poszerzane. Krawężniki idą out. Planuje poszerzyć do 1,5 m. Starczy?
Skarbonkowy ogródek 10:04, 12 kwi 2016

Do góry
Mimo, że uwielbiam nowoczesność to jak widzę takie piękne ceglane domy rozpływam się, chyba nie ma nic lepszego jako towarzystwo do ogrodu.
Tam gdzie planujesz hortensje wzdłuż domu, troszkę tam mało miejsca, chyba że to tylko złudzenie.
Magnolia przepiękna
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:01, 12 kwi 2016

Do góry
Iwonko akurat żurawki lubią lekką piaszczystą ziemię, ale dzielone w większości przypadków słabną nie zawsze bo mam wiele dzielonych, które są ładniejsze niż żurawki matki.

Marzenko u mnie żurawki wiadomo są w kolorowych odmianowych zestawieniach po zimie wyglądają jak szczery uśmiech miejscowego pijaczyny nie całkiem kompletny. Jedna żurawka piękna, druga wygniła trzecia taka sobie, następna wyschnięta i efekt po zimie okropny, a ilość pracy przy wymianie, kolejnym dzieleniu mnie przerasta, nie mam na to czasu.

Joasiu młode żurawki jak są posadzone w jednym czasie absolutnie mi nie przeszkadzają nawet po zimie, ale u mnie inna bajka

Kasiu wieczorkiem wstawię zdjęcia, chociaż moja już troszkę przetrzymana

Ludwika młode żurawki zazwyczaj dobrze po zimie dobrze wyglądają no i od odmiany i stanowiska dużo zależy.

Ewo masz rację, że zima ma wpływ. Żurawki zdecydowanie lepiej zimowały u mnie jak były normalne mroźne zimy, teraz było strasznie mokro i wilgotno, a one tego bardzo nie lubią.
Typografia ogrodu 09:43, 12 kwi 2016

Do góry
No to rzeczywiście jesteś zapracowana tym remontem bo nadrobiłem migusiem
Mimo to szczerze współczuję remontu, których ja mam już serdecznie dosyć, al trzymam kciuki za szybkie i pomyślne zakończenie.
Jak patrzę na załadowany samochód ubolewam nad brakiem kombika jak był to stał w garażu niedoceniony
Ogród z łezką II 06:47, 12 kwi 2016

Do góry
Luki a idźże!
Kindziaj jak to robisz że masz taki trawnik?
Ogród Cioci cz. 3 23:09, 11 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Gosiu w ostateczności ścieżki po 80cm Ci wystarczą

Racja Nie będzie jednak aż tak
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:53, 11 kwi 2016

Do góry
W imieniu Babci dziękuję za życzenia, przekazałem, ale nie do końca wiedziała co od niej chce
Babcia schorowana, słabo widzi, słabo słyszy, chodzi bardzo ciężko, ale jak trzeba sił ma sporo

Gosiu ja na żurawki mam nerwa od zeszłego roku i postanowiłem, że będą tylko w pierwszej części ogrodu i na jednej rabacie w drugiej części

Anusia moja babcia pamięta daty urodzin całej swojej rodziny ciotki szwagrów szwagierki ich dzieci, a rodzeństwa miała trzynaścioro, więc jest tego trochę. Niestety została już sama.

Agnieszko u mnie wszędzie bałagan, a cała wschodnia cześć ogrody wymaga wielkiej ropierduchy, ale to zaplanuję bardzo skrupulatnie na przyszły rok jak jakimś cudem doczekam się akcji podjazd. Reszta spraw kiepsko, ale już tutaj nic nie roztrząsam

Kasiu no cóż, życie, pomijam fakt, że siedzę w doniczkach i pełnych rabatach, ale to co się nadaję przesadzam za płot i robie sobie miejsce bo w końcu te przesadzone rośliny nadal będę widział, więc mi nie szkoda
Ogród z łezką II 22:38, 11 kwi 2016

Do góry
Mam jeszcze Red Charm, ale kusi mnie jeszcze Rubra Plena, Buckeye Belle i Najlepsza Black Beauty Coś za coś ja teraz mam na liście trzy magnolie miejsca ledwo na dwie, a dostępną w pobliżu co najwyżej jedną i to jest dopiero ból
Moja bajka 22:36, 11 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Kasiu ja myślę, że stipa za wcześnie była pikowana bo widziałem, że w tym roku ledwo co wyszła i mnóstwo osób już pikowało, Ja pikuję dopiero jak mam kępeczki po kilkanaście źdzbełek i tak swoją drogą moja woła i pikowanie.

No ja to akurat z lenistwa nie pikowałam za szybko. Ale jak już miały mało miejsca to musiałam się ruszyć. Więc pewnie coś w Twojej teorii jest.
Ogródek Iwony II 22:36, 11 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Z niekrytą zazdrością patrzę na Old Porta mój cel na ten rok i wiem już kogo będę prosić bo wysyłkowo się obawiam.
Berberysy mają też zimą czerwone owocki

Owocków nie zauważyłam, ale już mam na liście 6 admirationów

Łuki, czyżbym miała ci kupić Old Port?
Ogród wśród pól i wiatrów 22:32, 11 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
O kurcze, takie hałdy złota to piękny widok, szkoda że u mnie nie ma żadnej kompostowni bo te ziemie z worka to teraz prawie sam torf. Zdecydowanie lepiej wygląda niż kora i jeżeli jest dobry to na dodatek ile dobra dla roślin

No dokładnie Łukasz, jak zobaczyłam te góry kompostu to zaniemówiłam z wrażenia Pani w kompostowni mówiła, że sklepikarze u nich też się zaopatrują. Potem mieszają ten kompost z innymi dodatkami, pakują i sprzedają.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies