Czy ta włóknina w której leży rura drenarska to jakaś specjalna? Właśnie chcemy kłaść dren na naszej działce, rura już kupiona, żwir zamówiony, niewiem jedynie jaką włókninę kupić...
mój Boże! kocham te maleństwa !
mialam plan sama sobie wychodować, ale na "dzieńdobry" nasionka nie skiełkowały
może jednak zacznę od zakupu jakiejś sadzonki hehe
Romka, a wsadzałaś do lodówki same nasionka czy w mokrym piasku/ziemi? (tzn do zamrażarki to chyba bez sensu by było...)
to może najlepiej byłoby wysiać do gruntu na jesień, skoro po stratyfikacji nie wschodzi?
no tu to mogłybyśmy podyskutować zdjęcia np z mojego ogrodu mogłyby wywołać mniej pożądane efekty i dokładnie odwrotne od tego co napisałaś
przyłączam się to chórku chwalącego porządki... Danuś Twojemu ogrodowi to nawet przedwiośnie nie straszne... ale jak to mówią 'ładnemu we wszystkim ładnie'
Tak robię, a potem na mnie krzyczą, że wątek za szybko leci
Muszę też gdzieś horti poprowadzić tak jak Twoja.... cud miód malina.... teraz tak samo świetnie wygląd jak kwitnie, a może i lepiej, bo teraz nic nie kwitnie
Wszystko zależy jaki gatunek roślin. Co do pierwiosnków to chyba tak można uznać bo one często się same wysiewają, leżąc przez zimę w glebie, ale co do kulnika to powinien wykiełkować po miesiącu, jeśli nie wykiełkuje po miesiącu to należy poddać ponownej stratyfikacji przez okres 1 miesiąca (wkładasz do woreczka z wilgotnym piaskiem i do lodówki).
Koszyki mają wiele zastosowań, noszenie narzędzi, do chwastów, nawet wodę można nabrać i podlewać. Sadzonki, patyki ciąć, mieszać farbę nawet. doniczki przenosić.