Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

aniula 10:30, 07 mar 2013

romka napisał(a)

no tu to mogłybyśmy podyskutować zdjęcia np z mojego ogrodu mogłyby wywołać mniej pożądane efekty i dokładnie odwrotne od tego co napisałaś
przyłączam się to chórku chwalącego porządki... Danuś Twojemu ogrodowi to nawet przedwiośnie nie straszne... ale jak to mówią 'ładnemu we wszystkim ładnie'

Ze zdjęciami z mojego ogródka to mogłoby być jeszcze gorzej niż u Romki , ale jak zacznę przeróbki, to może będzie wreszcie co pokazać.

A do "chórku" to i ja się oczywiście z hymnem pochwalnym przyłączam.
GabiK 10:58, 07 mar 2013

Danusiu, witaj po długiej przerwie. Wszystkiego nie nadrobię, ale kilkadziesiąt stron obejrzałam.
Ogrodniczka Hortensja świetna, porządki godne podziwu.

Przy okazji dodaję do obserwowanych, bo u mnie nie tylko na wątku, ale i w obserwowanych pusto.
zuza12 12:49, 07 mar 2013

Witaj Danusiu wiosennie.
Wracam po grypie i nie jestem w stanie nadgonić straconego czasu. U nas wczoraj było bardzo ciepło a dzis juz coraz chłodniej, aż strach pomysleć, że od niedzieli wraca zima. Krokusy zaczynaja kwitnąć i nawet tulipany niesmiało wyglądają spod ziemi. Mam nadzieję, że nic im nie będzie.
Kindzia 13:21, 07 mar 2013

Ja też wiosennie witam, u nas pochmurno, już nie pada, ale ciepło Te paskudne prognozy się nie sprawdzą!!!! Kto to widział -14 w połowie marca...

Moje zebrinusy i hortensje jeszcze nie przycięte, czekam na hasło

Pozdrawiam serdecznie
Milka 14:30, 07 mar 2013

A ja się cieszę, ze trafiłam z kolorem
Gardenarium 16:38, 07 mar 2013

irena_milek napisał(a)
A ja się cieszę, ze trafiłam z kolorem

Co prawda Irenko, to prawda, ale ja dziś jeszcze zakupiłam nowy zestaw kolorów i teraz mam dylemat

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 16:43, 07 mar 2013

Evchen napisał(a)

Danusiu, powtórzę pytanie za Irenką - hortensje przycinać o ile?... To mój debiut z cięciem, nie chcę przedobrzyć..

Jakie hortensje przede wszystkim i jak chcesz je prowadzić? Zakłądam, że bukietowe bo ogrodowych nie tniesz, chyba że martwe pędy.

Jeśli nisko chcesz prowadzić bukietowe lub drzewiaste to ścinasz 30 cm od ziemi.
Gdy młode oczywiście. Jak starsze krzewy to wyżej wypuszczasz.

O cięciu hortensji dokładnie poczytaj w artykule, ale jak powiem, że ścinaj połowę to chyba będzie dobrze. Tak w uproszczeniu, bo ja swoje tnę w wybitnie specjalny sposób.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/199-hortensje-sadzenie-i-pielegnacja

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 16:45, 07 mar 2013

GabiK napisał(a)
Danusiu, witaj po długiej przerwie. Wszystkiego nie nadrobię, ale kilkadziesiąt stron obejrzałam.
Ogrodniczka Hortensja świetna, porządki godne podziwu.

Przy okazji dodaję do obserwowanych, bo u mnie nie tylko na wątku, ale i w obserwowanych pusto.

Witaj Gabi po przerwie W samą porę na wiosnę trafiłaś

Instagram Ogrodowiska
anieszka 16:57, 07 mar 2013

Pięknie i wiosennie CUDO
anieszka 17:05, 07 mar 2013

Jak bedziesz ciela bluszcz to ja sie pisze