Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 17:42, 30 paź 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
Mały gratis

Ekstra
Hirutkowy raj:)) 17:40, 30 paź 2015

Do góry
Krys napisał(a)
Krater w trakcie-melioracja juz zrobiona,wyrownana ziemia,cebulki beda pewnie wsadzone w sobote,reszta wiosna,przez zime podumam co posadzic

Trafiłam w samą porę, Nie mam rozprowadzenia deszczówki, nie robiłam bo mieli w ciągu trzech lat budować kanalizację a wtedy deszczówka byłaby podciągnięta do obecnego szamba, Minęło 4 lata i nic i właśnie zastanawiam się czy nie zrobić rozprowadzenia, ale jak widzę taki Sajgon to tochę mnie wyhamowuje. Ale z drugiej strony bogata w doświadczenia stworzysz nowe otoczenie domu, będzie z pewnością pięknie. Drzewo genealogiczne - "ginekologiczne" widziałam, a kiedy bedzie korzeń genealogiczny? a może przegapiłam bo poprawdzie to poskakałam po stronkach
Zapomniałam dodać, że dziewczyny super
Moja bajka 17:27, 30 paź 2015

Do góry
Ok, upewniłam się, że jestem u siebie, więc mogę wrzucić kilka zdjęć
Drugi klon ubiera się w jesienny płaszczyk. Agania u Zbyszka tak ładnie o jesiennym płaszczyku napisała i zgapiłam .

Za to ten śliczniusi zaczął zrzucać liście, a modrzew ze złocistego zaczyna się robić rudy.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 17:22, 30 paź 2015

Do góry
Izeczko! jakie ciasteczka z dynią, podaj recepturę. Może ugniotę. hi,hi.
Z pieczonym mięskiem też kładę warzywa. Pysznie jest. I smakowicie.

Z gruszkami to tylko murzynka piekłam. Ciasto wg przepisu i do tego ćwiartki gruszek w środek.

Oj, Edytko, coś narobiła tym tortem! Teraz muszę dobrze oganiać się, bo za mną słodkości chodzą.
Aniołki od Izeczki mi się spodobały i nawet mam drewienka, tylko skrzydełka domontować. A główki też mam / do pomalowania/'
Gdyby mi się udało, byłby piękny zestaw pod choinką albo na balkonie.

Zaduszki wkrótce, to potem czas na prace domowe. Ale ja jeszcze w tygodniu chcę znośną pogodę na ogród wykorzystać.

Doświadczalnia bylinowo-różana 17:21, 30 paź 2015

Do góry
Anda napisał(a)
Bardzo się cieszę, że zaglądacie

Czas na fotki

Robisz przepiękne fotki, albo masz taki dobry aparat, albo jesteś tak wytwornym fotografem...Super
Typografia ogrodu 17:20, 30 paź 2015

Do góry
Dzieciece dzielo
Typografia ogrodu 17:19, 30 paź 2015

Do góry
Dwutygodniowa trawka

Widac mnie pod liscmi?
Ogródek Iwony 17:07, 30 paź 2015
Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, masz śliczny awatarek z rajskimi jabłuszkami. Możesz mi coś więcej o tym drzewku napisać i pokazać? ...

Iwonko na awatarku mam jabłuszka jabłoni ozdobnej Ola.Rośnie u mnie już kilka lat,nie jest dużym drzewkiem,koryguję ją poprzez cięcie wiosną jak jest czas cięcia drzew owocowych.Początkowo liście są w odcieniach jakby brązu a młode są czerwonawe,potem liście zielenieją.Nie choruje,nie jest problematyczna.Jabłuszka są smaczne,tracą goryczkę po pierwszych przymrozkach i dość długo utrzymują się na gałęziach.Są przysmakiem większych ptaków.Jabłonką zachwycamy się co rok czy to w fazie kwitnienia gdy oblepiona jest kwiatami najpierw barwy ciemnoróżowej,potem kwiaty jaśnieją.Jesienią natomiast ozdobą są właśnie te małe rajskie jabłuszka jak na awatarze

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 17:05, 30 paź 2015

Do góry
Balia wcale nie straszy, balia jest chic

Katkak napisał(a)
Brzózka posadzona
Wiem straszy tu ta balia, ale już schowałam. Ten pseudo kompostownik może jutro uda mi się do końca zlikwidować. I jeszcze jakbym kosteczki dokupiła to może już wszędzie linie rabat bym wytyczyła... Chociaż w tym roku i tak mega dużo zrobiłam. Widzę to po zdjęciach.

Jurajski Ogród 17:04, 30 paź 2015

Do góry
jurajska jesień - cd

Mój mały ogródeczek :) 17:03, 30 paź 2015

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
I mój dzisiejszy nabytek

Jak o tej porze roku cieszą wszystkie kwiatuchy, prawda?
Blaski i cienie nowego życia 17:02, 30 paź 2015

Do góry

Dla zaspokojenia u mnie bordo króluje o tej porze

Jurajski Ogród 16:54, 30 paź 2015

Do góry
zmiana tematu

Specjalnie dla Was - jurajska jesień:

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:50, 30 paź 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

świetne ujęcie
Czasem słońce czasem deszcz 16:24, 30 paź 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Jeszcze trochę barw jesieni, póki liście trzymają się na drzewach ale widać że to już niedługo

Jesssssuuuuu
Mały ogród Kasi 16:24, 30 paź 2015

Do góry
a potem kitujemy szczeliny

i gotowe

Pozostało mi tylko wykonać "kijki" czyli stalowe paliki, do których przylutuję tabliczki, tak aby można było je wbić w ziemię.
No i oczywiście profesjonalna sesja w ogrodzie

Mały ogród Kasi 16:22, 30 paź 2015

Do góry
Kiedy szkło wystygnie, czyli po ok dobie, można je oprawiać w listy ołowiane.

Oprawiony witrażyk lutujemy na spojeniach listew.

Mały ogród Kasi 16:20, 30 paź 2015

Do góry
Nadmiar farby po wyschnięciu wydrapuje się np. wykałaczką, tak aby osiągnąć pożądaną grubość linii.
Gotowy malunek wypala się w piecu. po wypale farba trwale wtopiona jest w szkło- nie do zdrapania ani zmycia.

Mały ogród Kasi 16:16, 30 paź 2015

Do góry
Niniejszym obwieszczam, że pierwsze tabliczki dla roślin są prawie gotowe

Zrobiłam krótką relację z prac. Przepraszam za jakość zdjęć z telefonu.

Być może to trochę nie na temat tutaj, ale może niektórych zainteresuje.

Tabliczki z nazwami roślin wykonałam w technice klasycznego witrażu malowanego patyną en grilsaille, wypalanego w piecu i składanego w listwy ołowiane. Technika witrażu niewiele zmieniła się od średniowiecza. To szlachetna i pracochłonna metoda.

1.Najpierw należy pociąć szkło witrażowe nożykiem diamentowym

2. Następny krok to wykonanie malunku specjalną farbą- patyną, która ma konsystencję proszku. Po wymieszaniu z medium powstaje coś w rodzaju błota/glinki. Trudnność malowania patyną polega głównie na tym, że kreskę trzeba pociągnąć od początku do końca. Nie można wykonywać korekt, ani nakładać więcej niż 1 warstwę farby, ponieważ źle się to wypali w piecu.

Mały ogród Kasi 15:59, 30 paź 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)
Mam zdjęcia tarasu, ale to się w ogóle nie prezentuje.

Bałagan, trawnik sponiewierany okrutnie, trzeba elewację uzupełnić w linii starego tarasu, no i pergola została do zrobienia. A kostki nie widać, bo na razie musi być przysypana piaskiem, póki betonowa zaprawa nie zwiąże na dobre.
Ale nie ma co marudzić, taras i placyk gotowe, panowie się wynieśli, hurrra!

Na wyglądanie jeszcze przyjdzie czas

Prezentuje się i to jak... Teraz to już tylko do przodu, brudna robota skończona
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies