Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

bogumila 12:07, 04 sty 2016

... na parapecie okiennym mnoży się Ipomea...
Okazało się,że zrobienie rozsady nie jest takie trudne{pisałam już wcześniej}.Po prawej stronie-doniczka z bulwką,w miarę pobierania sadzonek ciągle wytwarza nowe,które ukorzeniam w kieliszku z wodą.Sadzonki ukorzeniają się bardzo szybko i zdrowo rosną.Czubki uszczknęłam,żeby się rogałęziły i przy każdym listku pojawiają się nowe przyrosty.Myślę,że jest to dobry sposób na powiększenie ilości ciekawej roślinki i jednocześnie zaoszczędzenie na nowe "chciejstwa".
an_tre 16:12, 04 sty 2016

bogumila_bienko napisał(a)
Okazało się,że zrobienie rozsady nie jest takie trudne{pisałam już wcześniej}.Po prawej stronie-doniczka z bulwką,w miarę pobierania sadzonek ciągle wytwarza nowe,które ukorzeniam w kieliszku z wodą.Sadzonki ukorzeniają się bardzo szybko i zdrowo rosną.Czubki uszczknęłam,żeby się rogałęziły i przy każdym listku pojawiają się nowe przyrosty.Myślę,że jest to dobry sposób na powiększenie ilości ciekawej roślinki i jednocześnie zaoszczędzenie na nowe "chciejstwa".
...i to jest to co zawsze sie tobie udaje jesteś mistrzynią mnożenia...roślinek fajne okazy, chyba już nie masz wątpliwości, że ci do wiosny przetrwaj
pozdrawiam cieplutko, bo mrozik doskwiera ale mróz może być tylko wiatr niech się uciszy...
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
bogumila 18:30, 04 sty 2016

Na razie sadzoneczki mają się dobrze.Mrozik u nas też nieźle trzyma...ale kaloryfery słabo grzeją i w mieszkaniu chłodno...mają podwyższyć ciśnienie...

...na ocieplenie...wspomnienie lata.
MUZA 18:43, 04 sty 2016

bogumila_bienko napisał(a)

Sezon 2016 już wystartował
Pozdrowienia Noworoczne
bogumila 18:48, 04 sty 2016

MUZA napisał(a)

Sezon 2016 już wystartował
Pozdrowienia Noworoczne
Miło Cię widzieć...dziękuję.
bogumila 16:29, 07 sty 2016

...w domowej spiżarce zapasów coraz mniej...
boguslawa_ma... 19:36, 07 sty 2016

Słoiki pięknie opisane,aż mi wstyd ,bo ja ciągle szukam i zgaduje co jest w każdym słoiku .
Ale bym grzybka zjadła,ja na święta kupiłam rydze marynowane ,ciemnie,rozgotowane wogóle rydzy nie przypominały i nikt nie chciał jeść,
może ten rok będzie łaskawy u nas w grzyby.
Bogusia sliwy i aronia to kompot czy dżem?
bogumila 18:52, 08 sty 2016

boguslawa_madejska napisał(a)
Słoiki pięknie opisane,aż mi wstyd ,bo ja ciągle szukam i zgaduje co jest w każdym słoiku .
Ale bym grzybka zjadła,ja na święta kupiłam rydze marynowane ,ciemnie,rozgotowane wogóle rydzy nie przypominały i nikt nie chciał jeść,
może ten rok będzie łaskawy u nas w grzyby.
Bogusia sliwy i aronia to kompot czy dżem?
Robię tylko dżemiki bez dodatku cukru.W tym roku muszę zrobić więcej grzybków...szybko znikają.Mam jeszcze sporo mrożonych,ale i na nie nadejdzie czas.
Katkak 20:58, 08 sty 2016

Bogusiu zdjęcia robisz zjawiskowe.u mnie na parapetach mnoża się coleusy . Pozdrawiam.
Bogdzia 21:05, 08 sty 2016

Juz rozmnażasz? Pracowity z Ciebie człowiek co widac również po przetworach. Grzybki będą obiektem zazdrości pewnie nie tylko mojej.A to mango z ananasem jak się robi? przecier i pasteryzacja?