Piękny wianek Gosiaczku , bardzo wiosenny taki radosny ja też chcę już wiosnę chociaż przed nami jeszcze ferie i wyjazd w góry pocieszam się że jak nadejdzie marzec to już będzie z górki pozdrawiam niedzielnie
Myslałam ze masz w planach jeszcze jakies szalenstwo ....jak sie zacznie to juz leci....
Wczoraj mnie naszło na porzadki. Wszystkie dekoracje posciagałam ( zostały te swieciace) i sciagnęłam wianek bo bombki były i patrze a tu wieli hak wisi hahah .
Poleciałam do O po podstawe i dawaj w nocy wieszałam. Moj eM stwierdził ze ubogi jakis hihi czyli ze tłumaczac na nasze -
hihih Jola wiosna na drzwiach, a Ty takie przepowiednie o mrozach i zawieruchach snujesz super wianek, ale gadaj lepiej jak on tam wisi? Gwoździe, wkręty, haki? Czym drzwi potraktowałaś? eM pozwolił? pozdrawiam ciepło
Zaglądam, zdolna dziewczyna jesteś, wianek ten ostatni bardzo fajnie wyszedł.
Czemu rabata z prawej Ci nie leży? Ja dodałabym jakieś pachnące róże do Giardiny, ona ma taki mało wyczuwalny zapach i mały żywopłocik z bukszpanu wzdłuż tarasu. To jest taka mała róża pnąca, chyba się nie doczekasz aby zawisła nad ścieżką.
Na zdjęciach storczyki, pączkujace hiacynty i prymulki. I wianek. Nic ogrodowego
A motyle zawsze na mnie lecą (śmieję się, ze chocaz one ) Złośliwe bestie to są.
Skoro ma się nam szczęścić, to podkowa niezbędna.
Przynajmniej można pożyć złudzeniem
Aniu, kiedy zobaczyłam ten jak piszesz rarytasik, byłam przekonana, że to jakaś róża.
Sporo roślin, szczególnie kiedyś kupowało się jako NN, a i teraz też tak bywa.
Trochę taka loteria: uda się lub nie.
Sadzę że teoria błędna. Może na wiosnę spróbujesz z koszyczkiem ?
Wianka nie robiłam ale powiesiłam koszyczek z jedliną , jabłkami , owocami kaliny - też naturalnie - wisi do dziś
Dawno Cię nie widziałam.
Wianek piękny Ci wyszedł, zawsze jest dobry czas na podziwianie rzeczy pięknych.
Zdradź jeszcze w jaki sposób robisz tak, że pierniczki mają w środku konfiturę z moreli.
Ale mnie dawno u Ciebie Jagoda nie było, aż wstyd...ale już nadrobione Wianek śliczny, a trawy z kokardkami powalają na kolana, fajny klimat tworzą Za ściągawkę z nawozami również dziękuję, bo ja gapa Pozdrowienia przesyłam!!
Ślicznie u Ciebie, jak zawsze
Ogród nastrojowy się zrobił przez te kokardki.
Wianek ładny, ponadczasowy
Trawy szybko rosną. Bardzo mnie to cieszy
O mróz się nie martw. -10 przeżyją zwłaszcza, że trochę puchu dostały.
Werbenę możesz spróbować jeszcze zebrać. Podobno nawet lepiej jak tak mocno je zmrozi.