Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w cieniu brzozy

Ogród w cieniu brzozy

Tess 14:47, 13 sty 2015

Trzcinnik z werbeną nieteges, co?
Ech, cała ja. Najpierw działam, potem myślę...
Pszczelarnia 14:49, 13 sty 2015

Teges, czemu nie?
Gabriela 15:03, 13 sty 2015

Dawno Cię nie widziałam.
Wianek piękny Ci wyszedł, zawsze jest dobry czas na podziwianie rzeczy pięknych.
Zdradź jeszcze w jaki sposób robisz tak, że pierniczki mają w środku konfiturę z moreli.
laurowisnia 09:18, 14 sty 2015

Ziele- Aniu, bardzo mi miło, że do mnie zaglądnęłaś, to jest to samo drzewo - robinia Twisty Baby 'Lace Lady', może dla niektórych za bardzo fikuśne, ale jest to jeden z pierwszych moich zakupów do ogrodu, osłania obecnie taras, słońce pięknie przenika przez koronę, kwitnie na biało początkiem czerwca, a w powietrzu unosi się słodki zapach jej kwiatów.
renatamama3 10:46, 14 sty 2015

Agatko,powiedz mi ,napisz ,kiedy wysiewałaś werbenę ,zebrałam ciupkę nasion i chcę posiać ,w lutym ?
ewsyg 11:09, 14 sty 2015

Agatko, wszystkiego naj, naj, naj w nowym roku.

Czy to jest róża Eden Rose ?

Cudna
laurowisnia 13:20, 15 sty 2015

Tess, Ewo, również jestem jak najbardziej za.
Gabrysiu, pierniczki z tą wkładką są wyborne, co rok robię więcej, konfiturę nakładam na rozwałkowane dość cienko ciasto, przykrywam krążkiem wyciętego ciasta i wtedy wycinam foremką np. serce i na blachę. Ładnie się skleja bez dociskania dodatkowego. Jeśli mam niezbyt gęstą konfiturę to nakładam mniej.
Renato, wysiewałam gdzieś w połowie lutego na próbę, która się udała i już później nie było konieczności, w tym roku zrobię podobnie, jeszcze czekam do końca stycznia i wtedy zbiorę jeszcze nasionka, w grudniu kwiaty jeszcze takie mało suche były.
Ewo, wzajemnie, to jest Giardina, prawda, że ładna, bardzo wypełniona płatkami, ma taki pastelowy odcień różu, wady to przerwa po pierwszym kwitnieniu i powoli się rozrasta ale warto ją kupić. Chyba, że już ją masz?
renatamama3 15:25, 15 sty 2015

Ja ,wczoraj zebrałam ,nie dużo ,ale zawsze coś ,a 4 z tamtego roku chyba żyją ,to wysieję z początkiem lutego i werbenę i ostnicę .pozdrawiam
Maria667 15:43, 18 sty 2015

laurowisnia napisał(a)

Witam serdecznie!
Piękna hortensja. Jesienią dostałam taki właśnie prezent. Wiesz może, co to za odmiana?
laurowisnia 11:35, 19 sty 2015

Renato ja nie sprawdzałam swoich, ale mrozik jeszcze może przyjść, poczekajmy.
Marysiu, witaj w Nowym Roku, to hortensja kosmata, najładniejsza jaką posiadam, będziesz bardzo z tego prezentu zadowolona. Myślę o dokupieniu odmianowej Hot Chocolate, może gdzieś spotkam.