Dziś w tv widziałam wianek z orzechów pomalowanych sprajem na złoto i cukierków Ferrero Rocher. Wszystko przyklejone na podkład słomiany klejem z pistoletu. W sumie prościzna a efekt zaskakujący.
Ewciu, orzechowe wianki pasują do Twojego domu, więc do dzieła
Pozdrawiam i dołączam swój orzeszek
Chciałabym zapytać jak duży rośnie pieris japoński.
Nie wiem dokładnie jaką mam odmianę...nie była opisana w ogrodniczym...
Znalazłam info w necie, że rośnie od 1 do 3m.
Dla mnie to żadna informacja, bo tam gdzie obecnie rośnie 1-1,5m mógłby osiągnąć...ale więcej to by była masakra.
Ma czerwone przyrosty, posadzony na wiosnę tego roku, bardzo urósł, ale nie kwitł.
Dzisiejsze foto - chyba trochę podmarzł, bo ma jakieś plamki, których nie miał wcześniej....w nocy było -2 czy -3.
Vito
jeszcze znalazałam stare zdjęcie za czasów świetności irgi przed przemarznieciem kilka lat temu. Mam zamiar doczekać się ponownie takiego efektu kolorystycznego w tym miejscu. Odrasta, choć dość wolno, jednak mam trochę siewek wokół więc może szybko doczekam
Zabójcze te gwiazdy! Można by rzec w przenosni i dosłownie , bo gdyby taka spadła na kogoś... Gosia dobrze je tam przymocowałaś???
Jak je lekko przyszroni lub śniegiem posypie to koniecznie zrób fotkę. Przepięknie się błyszczą.
Mam zbliżenie tego bluszczu na choince. Spodobał mi się też pomysł wieszania a w zasadzie kladzenia na gałązlach bombek po trzy w tym jedna w innym odcieniu.