Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

frezja 16:02, 06 sty 2016

zawitka napisał(a)
Pookrywałaś trochę ale dobrze że już nieco zelżał mróz

Dał popis i już wystarczy
AnnaCh 18:29, 06 sty 2016

Ładna ta Twoja zima
jona 23:38, 06 sty 2016

frezja napisał(a)
T

rododendron...widać,że wcześniej podlewany

Ewa, u Ciebie to całkiem ciepło jest, bo rododendron liści w ogóle nie zwinął .
Ogrodowi do twarzy ze śniegiem
makkasia 10:24, 07 sty 2016

Ewuniu moje rododendrony wyglądają dziwacznie liście zrobiły się wąziutkie jak przecinki, bronią się przed mrozem jak mogą u mnie mróz trzyma non stop.
macham
PS. Na woodstock musisz polować jesienią 2016 zapewne znowu sie pojawią w L
ren133 10:29, 07 sty 2016

Ładny masz ten rododendron Jaka to odmiana? Mam rozumieć, że liście mu się nie zwinęły bo był wcześniej podlewany? Tak Cię podpytuję bo mam zamiar kupić kilka sztuk na wiosnę
frezja 14:57, 07 sty 2016

jona napisał(a)

Ewa, u Ciebie to całkiem ciepło jest, bo rododendron liści w ogóle nie zwinął .
Ogrodowi do twarzy ze śniegiem

Joasiu,,u mnie najniższa temperatura to było -16.To fakt,że żaden z moich Rh liści nie zwinął...trochę mu w tym pomogłam
Kasiu,może i zima łagodniejsza u mnie ale zabieg podlewania polecam;polowanie na woodstocki uskutecznię,jak radzisz.
Renatko,odmiana mojego Rh-jednego z kilku- to Nova Zembla,polecam bardzo.O podlewaniu przed nastaniem zimy doczytałam u szefowej i to się sprawdza, jak widać, aż sama się dziwię
Mimo tych -16 trzymają się dzielnie;u mojej sąsiadki prawdopodobnie nie podlewany cały jest oklapnięty i wygląda mizernie.Czyli podlewanie pomaga roślinkom tak więc KUPUJ

Moją kolekcję zamierzam poszerzyć..tym bardziej,że są zimozielone i pięknie zdobią niezależnie od pory roku
lindsay80 17:46, 07 sty 2016

frezja napisał(a)

odmiana mojego Rh-jednego z kilku- to Nova Zembla,polecam bardzo.O podlewaniu przed nastaniem zimy doczytałam u szefowej i to się sprawdza, jak widać, aż sama się dziwię
Mimo tych -16 trzymają się dzielnie;u mojej sąsiadki prawdopodobnie nie podlewany cały jest oklapnięty i wygląda mizernie.Czyli podlewanie pomaga roślinkom tak więc KUPUJ

Moją kolekcję zamierzam poszerzyć..tym bardziej,że są zimozielone i pięknie zdobią niezależnie od pory roku

Też mam tą odmianę i jeszcze CW, moje były pozwijane, ale jak tylko mróz ustąpił to wróciły do normalności.
frezja 18:47, 07 sty 2016

frezja napisał(a)

odmiana mojego Rh-jednego z kilku- to Nova Zembla,polecam bardzo.O podlewaniu przed nastaniem zimy doczytałam u szefowej i to się sprawdza, jak widać, aż sama się dziwię

lindsay80 napisał(a)

Też mam tą odmianę i jeszcze CW, moje były pozwijane, ale jak tylko mróz ustąpił to wróciły do normalności.

Rhododendron Cunninghams White..też mam

Dominika11 19:22, 07 sty 2016

Piękna zima u Ciebie
a gdzie Twoja Tośka
frezja 20:20, 07 sty 2016

Dominika11 napisał(a)
Piękna zima u Ciebie
a gdzie Twoja Tośka

jutro łapnę do foto ona jest wychodząca i czasami na noc jej nie ma...nieprzyzwoita )