Ewuniu moje rododendrony wyglądają dziwacznie liście zrobiły się wąziutkie jak przecinki, bronią się przed mrozem jak mogą u mnie mróz trzyma non stop.
macham
PS. Na woodstock musisz polować jesienią 2016 zapewne znowu sie pojawią w L
Ładny masz ten rododendron Jaka to odmiana? Mam rozumieć, że liście mu się nie zwinęły bo był wcześniej podlewany? Tak Cię podpytuję bo mam zamiar kupić kilka sztuk na wiosnę
Joasiu,,u mnie najniższa temperatura to było -16.To fakt,że żaden z moich Rh liści nie zwinął...trochę mu w tym pomogłam Kasiu,może i zima łagodniejsza u mnie ale zabieg podlewania polecam;polowanie na woodstocki uskutecznię,jak radzisz. Renatko,odmiana mojego Rh-jednego z kilku- to Nova Zembla,polecam bardzo.O podlewaniu przed nastaniem zimy doczytałam u szefowej i to się sprawdza, jak widać, aż sama się dziwię
Mimo tych -16 trzymają się dzielnie;u mojej sąsiadki prawdopodobnie nie podlewany cały jest oklapnięty i wygląda mizernie.Czyli podlewanie pomaga roślinkom tak więc KUPUJ
Moją kolekcję zamierzam poszerzyć..tym bardziej,że są zimozielone i pięknie zdobią niezależnie od pory roku
odmiana mojego Rh-jednego z kilku- to Nova Zembla,polecam bardzo.O podlewaniu przed nastaniem zimy doczytałam u szefowej i to się sprawdza, jak widać, aż sama się dziwię
Mimo tych -16 trzymają się dzielnie;u mojej sąsiadki prawdopodobnie nie podlewany cały jest oklapnięty i wygląda mizernie.Czyli podlewanie pomaga roślinkom tak więc KUPUJ
Moją kolekcję zamierzam poszerzyć..tym bardziej,że są zimozielone i pięknie zdobią niezależnie od pory roku