Mąż kosiarką z grubsza pozbierał.. przy okazji dokończył trawnik.. a ja wyszłam rano w piżamce zrobić kilka fotek.. i potem nosa od kompa nie wychyliłam..
Kto mi powie jak to jest z oznaczeniami roślin w szkółkach. Dziś byłam i widziałam 2 klony acer palmatum Bloodgood i co - 2 różne kolory a nazwa niby ta sama. Zauważyłam że liście z jednego z nich są bardziej wycięte niż te drugiego.... i który jest prawdziwy? a może oba są poprawnie oznaczone? Czy wiek ma jakieś znaczenie? Gleba?
Ja po swoim Sango Kaku stwierdzam, że w ub roku cześć wiosny rósł w doniczce i potem całe lato był jaśniejszy, bardziej żółty. Tego roku jego liście były bardizej zielone i już aż tak nie świecił na rabacie.
U mnie zmiany już związane z wiekiem i predyspozycjami do różnych defektów.. lepiej nie będzie, i byle nie gorzej..
Muminki już lepiej ... i już wszystkie w domu.. mówię sio chorobom.
Czyli kilka dni i .... liczymy do świąt, potem są narty, luty krótki, a marzec to już dzień coraz dłuższy, krokusy i takie tam... przeżyć 4 miesiące... będę nadrabiać Forum, bo ostatnio mi dużo uciekło
I buziak za namiary na tanie cebule krokusowe..