Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród u stóp klasztoru 20:54, 25 sty 2012

Do góry
widać, że dużo wyższa od mojej
Ogród Sylwii od początku :) 20:53, 25 sty 2012

Do góry
alinak napisał(a)
powiem ci że te duże pierwiosnki co roku wysadzam po kwitnieniu do ogrodu i .....robią się z nich normalnej wielkości pierwiosneczki .....maciupeńkie , więc pomyśl ile muszą im dawać jedzonka w szklarni. z reguły nie przeżywają zimy w odróżnieniu od ich ogrodowych siostrzyczek. ale wiosna na stole w styczniu - BEZCENNE

Noo mi w ogóle nie rosną te pędzone w ogrodzie - ale kwiaty rzeczywiście niektóre mają wielkie.

Chyba w zeszłym roku miałem takiego żółtego, to kwiat miał chyba 7 cm średnicy - ale kwitnął niesamowicie długo

Sylwia - a po co chcesz je sadzić - daj do misy i niech siedzą - jeśli masz sizal to możesz owinąć je tak, aby doniczki nie były widoczne
Ogród u stóp klasztoru 20:49, 25 sty 2012

Do góry
Kurcze - niby wiem którą, ale zdjęcie poproszę tej rabaty
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:47, 25 sty 2012

Do góry
No szybko szybko

Nawet nie pomyślałem, że za niecały rok w ogóle będę miał tyle postów, zrobionych zdjęć i stron w wątku - inne fora takie nie były. To jest magiczne
Ogród u stóp klasztoru 20:47, 25 sty 2012

Do góry
Sebek może miały taki kiepski początek . one w pierwszym roku niezbyt zachwycają , za to potem fajny widok . planuję dać red barona dolną rabatę z iglakami zamiast wrzosów , które już się wyrodziły po 10 latach i muszę je wymienić. zastanawiam się tylko czy nie zgubią się na takiej przestrzeni
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:45, 25 sty 2012

Do góry
Może teraz to wiarygodnie nie zabrzmi, ale na początku od razu pomyślałem piwonia

Ale potem zacząłem rozmyślać nad równym rozkładem liści i co dziwne - wysokością pędu nad ziemią

Ale nie mam jej - nie mam ręki do piwonii - jedne totalnie gdzieś zgubiłem - nie wiem jakim cudem, a kupiona w Obi nie urosła nawet o jeden listeczek - był jeden całe lato...
Ogród u stóp klasztoru 20:39, 25 sty 2012

Do góry
alinak napisał(a)

Ta rabata jest piękna - jak jeszcze hortensja się rozrośnie to już w ogóle będzie cud miód(w sam raz na grypę )

A mam pytanie co do red barona - zasychają Ci niektóre pędy latem - bo dostałem w tym roku sadzonki i nie zachwycił mnie zbytnio ich wygląd, bo dużo liści latem albo wyschło albo końcówki miały nie halo - jak jest u Ciebie?
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:38, 25 sty 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

To ja też już gratuluję 800 stronki.
Żeby sprawdzic czy już jesteś dobrym ogrodnikiem-zagadka. Co to za roślinka trzyma sie rękami za głowę?

Szczerze to nie mam pojęcia

To chyba jakiś krzew, ale nazwy nie podam żadnej...

To piwonia krzewiasta wczesną wiosną, ale jeśli ich nie masz to nie mogłeś wiedziec. I tak jesteś super ogrodnikiem.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:34, 25 sty 2012

Do góry
Dzięki Aniu - jak się bawić to się bawić - drzwi roz..... a nieważne

Alino - no właśnie nie wiem bo tam dać - bo warunki świetlne rośliny mają różne...

Chyba, że jałowce płożące - mam jeden duży okaz to mogę dokupić drugi - też urośnie w końcu
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:22, 25 sty 2012

Do góry
alinak napisał(a)
Sebek pęcherznice musisz ostro ciąć skoro chcesz je utrzymać na poziomie bukszpanów . roczne przyrosty to ok. 60 cm .. a mnie się ta żarówa podoba , ja nią rozjaśniłam cienisty dół ogrodu . w tym roku powinien być już jakiś efekt

Chciałbym, żeby to bukszpany osiągnęły poziom pęcherznic

Nawet nie wiem czy ich nie przesadzić i nie nasadzić tam jakichś krzewów, które rosną dość szybko, a te bukszpany dać do obwódki - dwa są jakby pienne i może by zakończyć żywopłocik przy chodniku takimi kulkami wyniesionymi do góry. Eeeee - to jest pomysł

No to chyba tak zrobię

I chyba zasadzę w miejsce dwóch magnolie, a w miejsce pozostałych może wierzbę mandżurską???

Mam badyle (tylko suche z odzysku) - może wypuszczą jak to w tym przysłowiu
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:16, 25 sty 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
To ja też już gratuluję 800 stronki.
Żeby sprawdzic czy już jesteś dobrym ogrodnikiem-zagadka. Co to za roślinka trzyma sie rękami za głowę?

Szczerze to nie mam pojęcia

To chyba jakiś krzew, ale nazwy nie podam żadnej...
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:14, 25 sty 2012

Do góry
Joku napisał(a)
Ja jestem sporo do tyłu i już nawet nie próbuję nadrabiać. Wypatrzyłam u ciebie ładny dereń o czerwonych gałązkach. To Sibirica?
Co do nowych wątków, to sporo mnie zaciekawiło.

To dereń elegantissima - mam dwa pienne okazy - ten akurat rośnie koło huśtawki - a jeden rośnie tutaj pod ścianą - nawet fajnie mu tam

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:05, 25 sty 2012

Do góry
Sebek pęcherznice musisz ostro ciąć skoro chcesz je utrzymać na poziomie bukszpanów . roczne przyrosty to ok. 60 cm .. a mnie się ta żarówa podoba , ja nią rozjaśniłam cienisty dół ogrodu . w tym roku powinien być już jakiś efekt
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:21, 25 sty 2012

Do góry
Jolu - dziękuję

A tych ścieżek jak to ładnie nazwałaś rzeczywiście przybywa coraz więcej, nie sposób ogarnąć za jeden wieczór całego forum, bo co dzień nowe wątki, osoby - mi się już nie udaje. Ale to dobrze
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 19:12, 25 sty 2012

Do góry
Życie nie pieści

Jeśli np. mają po trzy pędy, to przytnij.

Bajki przyrodnicze 19:11, 25 sty 2012

Do góry
Super - aż mam ochotę na jabłko
Gdzie co i jak - czyli łap okazję :D 19:06, 25 sty 2012

Do góry
badara napisał(a)
W Leroyu były dzisiaj pełne pierwiosnki,dość drogie (12.90 zł),ale nie mogłam się oprzeć,kupiłam biały i zółty,były jeszcze karminowe i żółte z czerwonym brzegiem

Szczerze to przepłaciłaś

W Auchan (który pewnie jest obok) są po 2.99
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:56, 25 sty 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Sebek czy mi się wydaje czy masz w końcu kolegę ?

Heeee - to znaczy gdzie - bo w życiu dużo

Choć jestem typem samotnika tak ogólnie
Ogród Sylwii od początku :) 18:54, 25 sty 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Piękne

Przez Ciebie i mnie będą kusiły

A te bluszcze co kupiłaś - miałem dwie sztuki i w sumie rosną różnie w gruncie - na razie zielone
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:53, 25 sty 2012

Do góry
Sebek czy mi się wydaje czy masz w końcu kolegę ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies