Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Syla 15:24, 25 sty 2012

A tutaj zestaw roślinek zakupionych dzisiaj raniusieńko .....Czekają na donicę

abiko 15:34, 25 sty 2012

Syla pierwiosnki do ogrodu i niech siedzą, same się o siebie zatroszczą potem A bluszcz super, gdzie taki dostałaś w którym spożywczaku;P
monteverde 15:35, 25 sty 2012

ktoś poszalał dzisiaj
Pszczelarnia 15:40, 25 sty 2012

Syla, już widzę ten bluszcz na dworze w kwietniu zapleciony w warkoczyki. Piękne kolory tych prymuli. Dobrze wyglądają ze śniegiem.
A co zrobisz z tym zielonym jak choinka? To trwała dekoracja parapetowa? Czy trzeba z tym na dwór?
Syla 16:29, 25 sty 2012

Poprawiłam sobie nieco humorek tymi zakupami Aniu

Ewuś - to wszystko co widać kupiłam dzisiaj . Bluszcz z prymulkami i cyprysikami posadzę w donicach a jak prymulki nie doczekają wiosny na zewnątrz to posadzę coś innego .....
Wieloszka 18:02, 25 sty 2012

Fajny pomysł z tymi zakupami na poprawę humoru - zamierzam przetestować w sobotę Pokaż fotki jak już posadzisz te piękności, bo potrzebuję inspiracji na takie doniczkowe nasadzenia - zmałpuję jak pozwolisz
Sebek 18:54, 25 sty 2012

Syla napisał(a)

Piękne

Przez Ciebie i mnie będą kusiły

A te bluszcze co kupiłaś - miałem dwie sztuki i w sumie rosną różnie w gruncie - na razie zielone
Martek 19:09, 25 sty 2012

Z cyklu zabobony )) Wiecie,że prymulki i wrzosy to nieszczęście ?Dlaczego nie wiem ))Takie głupoty słyszałam zeszłej wiosny od dwóch pań ,ale nie zapytałam czemu niby ...
Syla to można sprawdzić czy ten cis jest na podkładzie czy nie .Jeśli pień jest ładny i nie ma widocznych zgrubień ,blizn po cięciu bocznych gałązek to bardzo prawdopodobne,że to podkład .Można też porównać pień tego cisa z pniem w naturalnej postaci ...
Bardzo dobry Syla pomysł na podskoczenie serotoniny
Syla 19:13, 25 sty 2012

Martek napisał(a)
Z cyklu zabobony )) Wiecie,że prymulki i wrzosy to nieszczęście ?Dlaczego nie wiem ))Takie głupoty słyszałam zeszłej wiosny od dwóch pań ,ale nie zapytałam czemu niby ...
Syla to można sprawdzić czy ten cis jest na podkładzie czy nie .Jeśli pień jest ładny i nie ma widocznych zgrubień ,blizn po cięciu bocznych gałązek to bardzo prawdopodobne,że to podkład .Można też porównać pień tego cisa z pniem w naturalnej postaci ...
Bardzo dobry Syla pomysł na podskoczenie serotoniny

Oczywiście Martuś sprawdzę , dobrze , że przypomniałaś
Syla 19:18, 25 sty 2012

Piękne

Przez Ciebie i mnie będą kusiły

A te bluszcze co kupiłaś - miałem dwie sztuki i w sumie rosną różnie w gruncie - na razie zielone

No , kupiłam a teraz muszę posadzić , fakt , że ten biały kolor i pełny kwiat przyciąga uwagę . Teraz to muszę jeszcze trochę ziemi przytargać do domu , ale kiedy ja to zrobię ??? Muszą sobie chwilę postać w miseczkach