Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:53, 27 maj 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Marzenko! Idę po kolei,od wątku do wątku.Bez powiadomień,jak bez ręki.Miłego wieczoru!

No właśnie Haniu co się stało z powiadomieniami???
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:52, 27 maj 2012

Do góry
Dziewczyno JESTEŚ SZALONA Ale masz tempo, poczytałam sobie jak powstaje Twój ogród. Niesamowite obwódki z bukszpana, piękne ścieźki, hortensje, serby miodzio!!! cały ogród za rok będzie rewelacyjny, teraz niestety dużo pracy i widzę że pojawiają się chwile zwątpienia.... Na chwasty nie ma rady rwanie i gruba warstwa kory. Pocieszam Cię za rok będzie mniej....
Buziole i trzymam kciuki za dalsze prace. Będę zaglądać bo uwielbiam takie szalone dziewczyny
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 21:29, 27 maj 2012

Do góry
Pola a Ty nadal z córką imprezujesz?? wracaj !!!
Miniaturowy ogródek 21:28, 27 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)
Jesten na weseli i powinno być dopisane ..i na ogrodowisku To się nazywa nałóg
Pęcherznica jak rozrośnie sie rozwali Ci donicę....

Ania przeciez Gabi pisala po weselu a przed poprawinami wpadła do nas tylko na chwilę
Miniaturowy ogródek 21:27, 27 maj 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
Marzenko, na razie nie działam, bo jestem daleko na weselu. dopiero wieczorem wracamy. Stracony weekend.
Z przodu chyba jednak wiśnie. Wiązy za drogie, żeby sponsorować sąsiadom i nie ma tak wysoko szczepionych. Musi zaczynać się nad głową.

Dziękuję za komplementy. Kompozycje się rozrosły i wyładniały, w tygodniu pokażę. No i mam jeszcze donice na balustradzie i jeszcze 3 stalowe donice przed domem. i chęć na jeszcze. Tylko kto to będzie podlewał, jak wyjadę na urlop.

Gabik ja do niektorych donic powsadzałm Hydro Box - u nas już można kupić w centrach ogrodniczych. Świetnie się sorawdzają bo kumulują wodę. Dałam jednak tylko w kilka donic bo drogie...
Ale jak będziesz sadzić nowe roslinki to może sobie je kup???
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:25, 27 maj 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Dzisiaj niestety pada cały dzień, jest wietrznie i chłodno.
Nasz zielony kącik wymaga jeszcze pracy, ale wszystko ładnie kwitnie.

Wkrótce ]

Bosko!! Ja w czasie budowy mialam same chwasty, wszędzie materiały budowlane a w jedynym wolnym miejscu usypaną górę ziemi porosniętą chwatsami. Jak sobie wspomnę brrrr
A u Ciebie już gotowy ogród !!! Przysiadlam na ławeczce i podziwialam bukszpany
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:21, 27 maj 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Tiaaa, no w sumie racja, od szynki przyniosl

A widzisz wszystko co najlepsze dla Ciebie a Ty nie doceniłaś
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:20, 27 maj 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Marzenko, cóż więcej można powiedzieć - bardzo ładnie
Napisz proszę coś o tym dolomicie dla lawendy tzn. co i jak należy zrobić pewnie to trochę śmieszne pytanie ale dolomitu jeszcze nigdy nie stosowałam moja lawenda wygląda raczej marnie w tym roku

Kasia czytałam, że lawenda lubi glebę zasadową. ponieważ wszedzie U mnie rośnie skrzyp to rzekomo jest to sygnal, że mam kwaśną... Dlatego pod koniec maja w ubiegłym roku podsypałam lawendę dolomitem (wapń, magnez i inne minerały). Noemi podsypuje saletrą wapniową bo sie dobrze rozpuszcza.
Zatem wybierz co znajdziesz w sklepie i podsyp lawendę a będzie kwitła jak szalona. Mojej nie mogłam ściąć pod koniec sierpnia bo do października kwitła....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:17, 27 maj 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Masz racje, taka mega rozowa landrynka - ona jest wszedzie - wszedzie jest ona

Futro ma kare na avatarek przywlokl mi pol myszy do domu siersciuch jeden No nie godzi sie nadgryzionym kotletem Pani czestowac i w dodatku nie przyprawionym i krwistym. Matko, jak sobie przypomne bleeeee

Żeby az tak kota zdobywcę karać, że aż zmieniłaś avatarek!!! Ty niedobra, a on Ci co najlepsze pod nogi przywlókł, zamiast zeżreć z Panią się chciał podzielic
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:15, 27 maj 2012

Do góry
butterfly napisał(a)
Marzenko, podglądam systematycznie ale nie odzywam się za duzo.

bardzo mi sie podoba u ciebie.

karmnik miedzy płytami super.

I tez jestem trendy, bo u mnie jak najbardziej różowo (jeszcze nie pokazywałam bo czekam az podrośnie)

Dzięki że zaglądasz. Widzę że ogrodowisko w tym sezonie na różowo
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:14, 27 maj 2012

Do góry
justi napisał(a)
Są foteczki, jak fajnie
Taras i jego "podnóże" albo "runo" tarasowe - jakby nie nazwać- bardzo , bardzo mi się podoba

Justynko tak namawiałaś to się zmobilizowalam ale pomniejszanie rozmiarów zdjęć to masakra ...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:13, 27 maj 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Marzenko super u Ciebie A lawenda boska

Kasiu dzięki, lawenda ładnie tylko na zdjęciach wygląda, bo to ta która najbliżej domu rośnie i nie wymarzła... Pozostałe 50/50 kwiaty na przemian z suchymi badylami
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:11, 27 maj 2012

Do góry
stychaz napisał(a)
Witaj Marzeno,

Podgladałam, oglądałam i witam się oficjalnie. Nie mogłam się oprzeć jak zobaczyłam tego klona. Jest fantastycznie powykręcany.

Pozdrawiam gorąco

Pozdrawiam równieź sąsiadkę
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:11, 27 maj 2012

Do góry
bociek napisał(a)
To ja bezwiednie tez jestem trendy, bo mam rozowe begonie w donicach na tarasie

Boćku ja też bezwiednie, ale w tym roku praktycznie wszystko w kolorach różu i to takiego ostrego mi w oczy wchodzi
zmieniłaś avatarek
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:10, 27 maj 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Śliczne kompozycję ... przechowalnia balkonowych jest super ... chyba też tak zrobię, bratki już ledwo ciągną , a zaraz w sklepach skończy się wybór balkonowych ... miłej niedzieli Marzenko

Madzia zanim surfinie nabiorą wyglądu to troche trwa, ponadto zawsze czytam, że nie powinny zaraz po posadzeniu być wystawione na ostre słońce. Dlatego stoją w przechowlani gdzie jest tylko słońce od wschodu a potem późnozachodnie
Dzięki że zaglądasz.
Ogród Magdalenka 20:24, 27 maj 2012

Do góry
Lawenda śliczna !!!
Ogród z Czerwonym mostkiem 20:20, 27 maj 2012

Do góry
Kaisia napisał(a)
Mileno Ty u mnie a ja u Ciebie

Lawendę podcinam wczesną wiosną dosyć nisko, potem zaraz po kwitnieniu, a następnie we wrześniu lub październiku troszkę ciacham. Wychodzi gdzieś ok trzech razy, a czasem nawet częściej.

Kasia a c to znaczy po kwitnieniu??? Moja kwitnie do końca września, więc mam tylko dwa cięcia wiosną i w październiku.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:23, 27 maj 2012

Do góry
Magda jedna donica jest makabrycznie obsadzona na różowo .... Ale podobno róż w tym roku trendy dzisiaj w Elle przeczytałam
Buziole do wieczora
Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:21, 27 maj 2012

Do góry
Zmykam , odezwę się wieczorem
Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:20, 27 maj 2012

Do góry
bociek napisał(a)

Między karczkiem a kurczakiem ostrzygłam mega big stożka bukszpanowego teściowej, wyrównałam obwódki i machnęlam jałowca oraz oskubalam 3 m sosnę z przyrostów.
Teść aż się nerwowo spoglądał co jeszcze ciachnę !!!

Marzenko, musial sobie tesc ostro rachunek sumienia robic, czym Ci to podpadl

Pokaz swieze fotki Kobieto Czy to juz czas kulkowac bukszpany??? Ja nawet tych od Ciebie nie tykalam, coby ich nie straszyc na razie Cuuuudne sa

A tak a propos bocka w kurniku, zdarzalo sie, zdarzalo i do kurnika wparowac i jajca kurom zabierac

Kasia,
Moje bukszpany już zaczynają być bezkształtne, chyba je w tym tygodniu ponownie delikatnie ufrormuję, bo w sobotę mam dużą imprezkę i muszą się łądnie prezentować Ale powinny jeszcze troszkę poczekać na cięcie aż młode przyrosty zrobią się bardziej sztywne. U teściowej bukszpany nie były cięte wiosną dlatego teraz im to bradzo służyło. Ale moje były cięte na początku kwietnia i dlatego na kolejne cięcie ciut za wczesnie. Jednak buszpany cięte po raz pierwszy w II połowie maja lepiej wyglądają. Chyba w przyszłym roku nie będę się spieszyć. Mnie jednak zawsze nosi z tym sekatorem....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies