Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z Czerwonym mostkiem

Ogród z Czerwonym mostkiem

Martek 23:44, 26 maj 2012

Oj w hamaku jest bosko...
Kaisia 23:44, 26 maj 2012

baraga1904 napisał(a)
Wzruszające zdjęcia, kiedyś miałam takiego jamnika zbója, nie ma co i kota dachowca rudzielca. Teraz tylko grzeczniutki York...

Agnieszko , masz rację jamiki nie są za spokojne ciągle mają nowe pomysły i ciągle jest wesoło zwłaszcza ze u nas dwa się nawzajem nakrecają. Yorki też są super
Kaisia 23:46, 26 maj 2012

Danusza napisał(a)
piekne widoki , miejsce na poczytanie czy opalanie super i mostek sliczny , bardzo mnie zainspirowały zakątki do cienia

Danusiu cienia u nas sporo, dlatego trzeba było odpowiednio je obsadzić, zauroczyły mnie przedewszystkim hosty dlatego ich tam tyle.
Mille 23:52, 26 maj 2012

Kaisia napisał(a)

Kasiu ta lawenda jest z sadzonek, które mi się wysiały na poprzedniej działce.
Jest tam posadzone sporo krzaczków obok siebie dlatego daje taki efekt, rośnie w osłonietym miejscu na słonecznym stanowisku, jest często przycinana, może to jest sekretem.

Ile razy w ciągu roku podcinasz lawendę? Mam jedną w doniczce i niestety zanim się obejrzałam zrobiło się straszydło podeschnięte i zdrewniałe od dołu, dlatego pozostałe sadzonki na rabatach były podcinane już dwa razy tej wiosny... więc chyba prędko nie zakwitną, ale bardzo bałam sie, że znów nie zdążę podciąć i wystrzelą w górę. Twoja lawenda wygląda na dość niską, więc domyślam się, że bardzo pilnujesz cięcia Ależ ja Ci dziś zawracam głowę
Kaisia 23:56, 26 maj 2012

Mileno Ty u mnie a ja u Ciebie

Lawendę podcinam wczesną wiosną dosyć nisko, potem zaraz po kwitnieniu, a następnie we wrześniu lub październiku troszkę ciacham. Wychodzi gdzieś ok trzech razy, a czasem nawet częściej.
Mille 00:03, 27 maj 2012

Właśnie widzę, że się minęłyśmy. Ale co zrobić, jak ja z Twojego ogrodu wyjśc nie mogę? Chyba tylko siłą.....
monteverde 02:28, 27 maj 2012

Kasiu pooglądałam piękności u Ciebie odpoczęłam na leżaczku, wstawać się nie chciało a jak się czujesz? pozdrawiam
KasiaWB 08:58, 27 maj 2012

Dzięki Kasiu za odpowiedz. Musisz nam kiedyś zrobić pokaz cięcia lawendy Takie przed i po Twoja lawenda jest chyba największa na Ogrodowisku
Serdecznie pozdrawiam pogłaszcz brzuszek ode mnie
Mala_Mi 15:10, 27 maj 2012

Kaisia napisał(a)

Kasiu podziwiam nieustannie

Aniu miło ze zaglądasz.

Nie zawsze się wpisuję, bo co mogę napisać oprócz tego że oko pocieszyłam Ale oglądam zawsze .... czerwony mostek z pięknej bajki
Madzenka 20:20, 27 maj 2012

Kaisia napisał(a)
Mileno Ty u mnie a ja u Ciebie

Lawendę podcinam wczesną wiosną dosyć nisko, potem zaraz po kwitnieniu, a następnie we wrześniu lub październiku troszkę ciacham. Wychodzi gdzieś ok trzech razy, a czasem nawet częściej.

Kasia a c to znaczy po kwitnieniu??? Moja kwitnie do końca września, więc mam tylko dwa cięcia wiosną i w październiku.