Żeby az tak kota zdobywcę karać, że aż zmieniłaś avatarek!!! Ty niedobra, a on Ci co najlepsze pod nogi przywlókł, zamiast zeżreć z Panią się chciał podzielic
Kasia czytałam, że lawenda lubi glebę zasadową. ponieważ wszedzie U mnie rośnie skrzyp to rzekomo jest to sygnal, że mam kwaśną... Dlatego pod koniec maja w ubiegłym roku podsypałam lawendę dolomitem (wapń, magnez i inne minerały). Noemi podsypuje saletrą wapniową bo sie dobrze rozpuszcza.
Zatem wybierz co znajdziesz w sklepie i podsyp lawendę a będzie kwitła jak szalona. Mojej nie mogłam ściąć pod koniec sierpnia bo do października kwitła....
Marzenko! Idę po kolei,od wątku do wątku.Bez powiadomień,jak bez ręki.Miłego wieczoru!
Marzenko, cóż więcej można powiedzieć - bardzo ładnie
Napisz proszę coś o tym dolomicie dla lawendy tzn. co i jak należy zrobić pewnie to trochę śmieszne pytanie ale dolomitu jeszcze nigdy nie stosowałam moja lawenda wygląda raczej marnie w tym roku
Kasia czytałam, że lawenda lubi glebę zasadową. ponieważ wszedzie U mnie rośnie skrzyp to rzekomo jest to sygnal, że mam kwaśną... Dlatego pod koniec maja w ubiegłym roku podsypałam lawendę dolomitem (wapń, magnez i inne minerały). Noemi podsypuje saletrą wapniową bo sie dobrze rozpuszcza.
Zatem wybierz co znajdziesz w sklepie i podsyp lawendę a będzie kwitła jak szalona. Mojej nie mogłam ściąć pod koniec sierpnia bo do października kwitła....
Dzięki! podsypię dolomitem mam nadzieję, że nie przedawkuję U mnie jest troszkę skrzypu, ale nie dużo. Generalnie mam glinę
Ja teź mam glinę i skrzyp. Zatem dolomitem ją (ilość Wg instrukcji )