Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z łezką II 21:39, 20 paź 2015

Do góry
Kasik napisał(a)
Kochana- okazało się, że mam same zdjęcia zza stołu Takich nie zamieszczę.

Ale jest jedno z piątku - kominkowo - ognikowo.

O matko, jakie fajne Nawet pamiętam co w tym kubeczku mam...Karolcia zapasy babcine wsypała
Mus owocowy w miejskiej dżungli 21:39, 20 paź 2015

Do góry
mar_za napisał(a)

Oj Asiu w ogrodzie niewiele zmian. Tak się porobiło, że nagle od wiosny rozwijam się i na etacie i w firmie rodzinnej. Na razie czuję się jak pies co wpadł do studni i nie wie jak z niej się wydostać.
Liczę, że mój ogródek to przetrzyma. Zostawiony sam sobie dotrwał do jesieni .

Taki sam sobie nie został, ktoś mu wrzosy posadził . Bardzo lubię ten Twój drewniany taras i drzewa owocowe (mimo, że swoje wszystkie wycięłam .
Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:39, 20 paź 2015

Do góry
czy chodzi o rosarium uetersen
ja ją mam od tego sezonu
to moje ostatnie zdjęcia ale do dziś ma jeszcze jeden bukiecik kwiatków

kolor chyba najbardziej zbliżony do oryginału,
proponowałabym coś w podobnym kolorze tylko różną pokrojem może ghitę?

albo
Berleburg
Kiedyś będzie tu ogród 21:39, 20 paź 2015

Do góry
Romciu jak pisałam wcześniej przy każdej brzózce stoi bambusowa tyczka- taka porządna- 2,5m, żebym mogła osłonki od zajączków założyć. Tyle tylko, że z daleka drzewek nie widać, tylko tyczki. I sąsiad się śmieje, że "se wymyśliłam bambusowy las- tak po nowoczesnemu". A przecież nie będę się tłumaczyć, że tam moje ukochane mikruski brzowowe rosną, tylko ich jeszcze nie widać.

Proszę się nie śmiać, pokażę fotkę. Niektóre tyczki krzywo, bo tu jeszcze nie wszystkie drzewka były posadzone.

Ten głaz pójdzie w prawo, bliżej klonu cynamonowego. A pod tą dużą, widoczną brzozą będzie ławeczka. To jest widok od strony stawu.
Ogród z łezką II 21:38, 20 paź 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Wiosna była magnolia u Kasik, a jesienia jest Jarząbek u Ciebie

Cudo, fajnie jak jest pamiątka ze spotkania

Nie, nie, to jeszcze zakup sprzed spotkania. Ale Kasia mi go wymyśliła
Od Kasi przywiozłam dwie jeżówki i wielką kupę rozchodnika okazałego, na moją rabatę, którą będę wiosną przerabiać
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 21:37, 20 paź 2015

Do góry

szaro buro i ponuro więc wyruszyłam w poszukiwaniu koloru....
Zielona odskocznia 21:37, 20 paź 2015

Do góry
Domek dla bzyczków robiłam z dzieciakami

Zielona odskocznia 21:36, 20 paź 2015

Do góry
Rabata poszerzona o ponad metr, w deszczu się męczyłam. Czekam jeszcze na róże, które miały już być, ale jeszcze nie ma . No i czeka jeszcze na mnie 336 tulipanów do posadzenia, ale z tym poczekam na lepszą pogodę.
Jeszcze korę wysypać trzeba i koniec prac.

Osiedlowy ogródek 21:33, 20 paź 2015

Do góry
Witam.

Mam na imię Renata.

Od dwóch tygodni jestem posiadaczką osiedlowego ogródka o powierzcni 170 m2
(17,2 m x 10,60 m)
Ogródek od strony wschodniej i południowej jest ogrodzony siatką. Po stronie południowej bardzo blisko za ogrodzeniem są posadzone krzewy chyba śnieguliczka, obecnie przycięte do wysokości siatki oraz dosyć geste drzewa, które dość mocno zacieniają połowę ogródka.
Po lewej stronie rośnie żywopłot chyba ligustr, który chciałabym zostawić, jako osłonę od balkonów w bloku i za nim aż do dużego bukszpanu zrobić rabatę bylinową i kulki z bukszpanu, tawuły, thuji Danica.
Chciałabym czymś zasłonić "gołą" siatkę od strony chodnika, nie miałby to być gęsty żywopłot, myślałam o Hortensjach Lime Light, Miskantach Variegatus i nie wiem z czym je połączyć.
W narożniku gdzie rośnie żywopłot, pod modrzewiem jest zaciszne słoneczne miejsce na mały kącik wypoczynkowy (leżaki lub meble z palet albo ławeczkę)
Nie mogę się zdecydować, czy miałaby tam być nawierzchnia żwirowa, z płyt chodnikowych, czy trawnik.
Myślałam też o małym warzywniku, maksymalnie dwie skrzynie
Mam juz kupione rośliny:
Hortensje Lime Light, Hortensje ogrodowe różowe i białe, miskanty variegatus 3 szt trawę red baron 8szt żurawki, hosty August moon, minute man, zielone z białym środkiem-nie znam nazwy, tawułę gold mo thuja reingold 1 szt, thuje Danica 2 szt, cis pospolity Elegantissima 1 szt, szałwię omszoną 3 szt, piwonia różowa 1 szt, róża rabatowa Tom Tom 5 szt, jeżówki różowe, rudbekie, zawciąg nadmorski, skalnica arendsa różowa
liliowce stella d oro
lilie orientalne białe 3 szt
Dużo tulipanów w kolorach biały odcienie różu, fioletu, żólci, narcyze, szafirki
Będę wdzięczna za wszelką pomoc w rozplanowaniu rabat.
Pozdrawiam.
Kwitnące skarpy 21:28, 20 paź 2015

Do góry
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 21:27, 20 paź 2015

Do góry
Kwitnące skarpy 21:21, 20 paź 2015

Do góry

Kwiatki i rabatki u Elizy 21:15, 20 paź 2015

Do góry
Ostatnia róża, ale warta tych kilku zdjęć...

Kwiatki i rabatki u Elizy 21:13, 20 paź 2015

Do góry

Skąpana w słońcu 21:13, 20 paź 2015

Do góry
mirkaka napisał(a)
Maria Teresa ujmuję Rhapsody też jestem nią zachwycona, u mnie posadzone trzy słabizny z przeceny w jednym dołku a już pokazała się z dobrej strony.
Czy Lipstick powtarza kwitnienie?

Tak, powtarza. Właściwie to kwitnie prawie cały czas, z bardzo małymi przerwami.

Kolejna róża okrywowa Kubana

Niska, na obwódki, zdrowa, dobrze przezimowała. Kwitnie bukiecikami złożonymi z dość dużej ilości kwiatów. Dość szeroko się rozrasta.

Kwiatki i rabatki u Elizy 21:10, 20 paź 2015

Do góry
Cześć!!!
Jestem, jestem... czasami zalądam do Was po cichutku, ale jakoś z aktywnością gorzej

W ogrodzie coś jeszcze kwitnie, ale jakoś przez tegoroczną suszę, straciłam trochę zapał do prac ogrodowych... poza pracami porządkowymi nic więcej nie robię... czekam na powrót weny , ale obawiam się, że to będzie dopiero na wiosnę

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:09, 20 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
wydaje mi się, że ładnie to się powinno komponować - intensywna zieleń szmaragdów, niebiesie listki i kwiaty perowskiej i jasnozielone carexy i jeszcze zachowana piętrowość roślin.

A tu jeszcze jedno ujęcie tego miejsca.

Muszę poczytać o perovskiej czy da radę w półcieniu
Kwitnące skarpy 21:07, 20 paź 2015

Do góry
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 21:06, 20 paź 2015

Do góry

Co do porównań, mogę zrobić jeszcze takie
19 maj 2015

20 czerwiec 2015

O mamusiu kochana, super!!! U nas właśnie mija 2 tygodnie i nawet złamanej trawki nie widać, ale cóż październik to nie maj

Pogubiłam się po drodze... 21:04, 20 paź 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)
Padniecie dziś ja padam

Oj jaki słodki synuś :*
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies