Powiedzcie proszę jaką szerokość powinnam przeznaczyć minimalnie na żywopłot z laurowiśni Otto Luyken zakładając cięcie oczywiście
Edit: To jest to miejsce
Będę teraz jak facet i szkoda mi w tym akurat miejscu trawnika bo jest piękny Wiem, że pójdzie w dobre ręce.
Fajnie widzieć te same ogrody w różnych miesiącach, jak pięknie się zmieniają wraz ze zmianą kwitnień, nie mówiąc już o zmianach których dokonują włścicielki! Aga jest w tym mistrzynią
Ta trawka to Molinia Variegata! Z kwiatostanami ma jakieś 50 cm wysokości.
Kwitną mi już wszystkie dalie i to bardzo obficie w tym roku. Nie wszystkie z tamtego roku przetrwały zimę. A te co są, bujnie rosną. Jak wiesz podpędzałam je w doniczkach w tunelu.
Pozdrawiam Aniu
Patrzę jeszcze na tą biało kwitnącą roślinkę z szaro-zielonymi listkami, wujek google podpowiedział, ze to Anafalis perłowy, czy to rzeczywiście on? Jak Ci się sprawuje?
Agnieszko przepiękny widok.
U ciebie rozmach. Tak patrzę i zastanawiam się, że w niedługim czasie tak wszystko urosło. Masz tego towaru. Cieszę się, że ci się udaje. Sama robisz wszystko w głowie kłębi się koncepcja tego ogrody i do przodu. Figura z pnia jakby jakiś dinozaur chodził po ogrodzie.
Na zbliżeniu podglądałam i szukałam czy ci trawa nie wchodzi na rabaty a tu czysto. Co ty robisz.
Dzisiaj miałam miłą wizytę koleżanki z osiedla, też ogrodniczki Oczywiście obchód obowiązkowy i jak to jednak dobrze jak innym spojrzeniem ktoś zerknie. Zarosło mi przejście do kompostownika, jest za domkiem i miałam przesadzać rośliny co zmieniłoby uład, a teraz mi bardzo pasuje. Koleżanka od razu stwierdziła aby na skos zrobić przejście. Nawet płyty mi zostały kwadratowe, lekko tylko coś przesunę i faktycznie fajnie to może wyglądać. Jutro pomierzę
Mirka kupiłam te lilie jako lilia złotogłów (lilia Martagon).
Tygrysie to lilie z centkami te raczej nie mają..można by się czepić liści, ale teraz przy tylu gatunkach może się zatracić listki na okółkach. Muszę się dokładnie przyjrzeć.
Tygrysie są dużo niższe i nie mają tyle kwiatów.
Zresztą dla mnie to jest obojętne są ładne i tyle.
Będę miała na uwadze przy następnym kupnie
Pijaczki i zakupoholiczki roslinne Doborowe towarzycho.
Zdjecia piekne szczegolnie mi sie podoba to z przeswitem slonca. Ja dzis prawie obsadzilam mise brakuje mi tanaki i neilli. I 3 dzwonki czekaja na wsadzenie. Sil mi juz dzis zbraklo