Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Wiaan 21:52, 11 paź 2023

Mary napisał(a)
Biały rozchodnik Stardust ma taką przykrą cechę, że czasem pojawiają się gałązki z kwiatami w innym kolorze. Widać to na jednym zdjęciu tego rozchodnika w Albamar.
U Ciebie wszystkie kwiaty są w tym samym kolorze. To chyba inny rozchodnik.

Pewnie pomylony, ta Pani ma w stałej sprzedaży Brillant, może to on? Nie znam się na nich ale najważniejsze aby rosły ładnie. Mam też od Justynki Autumn Joy i dam im wszystkim czasu aby ładnie się powiększyły
Wiaan 21:54, 11 paź 2023

An_na napisał(a)
Nie wiem jaką mam odmianę u siebie,kupiłam kwitnący na różowo, wygląda jak Twój i tu ciekawostka...
ułamałam gałązkę i posadziłam obok, bo chciałam mieć dwa różowe. I mam...
Kwitną naprzemiennie na różowo i biało
W pierwszym sezonie po rozmnożeniu "stary" kwitł nadal na różowo, nowy na biało, a w tym roku kwitną odwrotnie. Stary na biało, nowy na różowo.
Różowy nadal ładny, biały już przekwitł.
Ciekawe co będzie w przyszłym sezonie...posadziłam kilka nowych gałązek

Kameleon Dla mnie najważniejsze aby szybko rosły
Wiaan 21:56, 11 paź 2023

Angelika95 napisał(a)
No jak po 7zł to faktycznie aż się odechciewa samemu rozmnażać

Metamorfozy robią wrażenie

To prawda, tak samo jak kupiłam na giełdzie gaurę po 2,5 zł Ciekawe czy przezimują.

Metamorfozy dziękują
Wiaan 22:12, 11 paź 2023

Widać wyciszenie i spowolnienie na forum, ale to całkiem normalne
Pogoda wróciła, można podziałać. Mnie się nie chce mam parę cebulek jeszcze do posadzenia i szukam im miejsca. Mam też do uporządkowania rabatę przy domku bo szczawik próbuje robić za dywan, a jeżówki Magnus nie przycinałam wcale w tym sezonie i chyba wytnę bo okropnie się sieją. Kompostownik nie zrobiony i nawet trudno się dostać w przeznaczone miejsce, będę w sobotę przerabiać lekko tą właśnie rabatę.
Na różance mam taki busz, że aż się boję co będzie w następnych latach, muszę fotki zrobić.
Rabata połączona z różanką to też kompletny busz i jeżówka Green Jewel gwiazdorzy, jest doskonała, a różyczki też dalej cieszą.

Wiaan 10:56, 12 paź 2023

Nowa pod brzozą ma się całkiem dobrze, w przyszłym sezonie zobaczę co i jak rośnie beż problemu i pewnie coś tam pozmieniam

Rozchodnik biały

W tym roku hakonechloa kwitną prawie wszystkie, czy u Was także?

olciamanolcia 11:11, 12 paź 2023

Wiaan napisał(a)
Nowa pod brzozą ma się całkiem dobrze, w przyszłym sezonie zobaczę co i jak rośnie beż problemu i pewnie coś tam pozmieniam

Rozchodnik biały

W tym roku hakonechloa kwitną prawie wszystkie, czy u Was także?

Super rabata pod tą brzozą nim się obejrzysz będzie buszowato- nie zmieniaj jest fajnie

A zdjęcie róż i werbeny piękne som❤️

Odośnie cebul- dokupiłam ok 30 cebul czochów - takie samotne były w tym Lydlu a i jeszcze jedne tulipany różowe kupiłam - będę wciskać w grabowej
Wiaan 19:50, 12 paź 2023

Justynka cebulki to już uzależnienie ja to nawet kombinuję gdzie rabaty poszerzać

Różyczki z werbeną się polubiły, tulą się a z rabaty nowej jestem zadowolona, są tam wymieszane rozchodniki z Twoimi, rosną w pierwszej, słonecznej linii

Wiaan 19:53, 12 paź 2023

Sezon dyniowy u mnie rozpoczęty, lubię jesień od kiedy mam ogród, wcześniej jej nie znosiłam jak to się człowiek zmienia...

Basieksp 20:39, 12 paź 2023

Wiaan napisał(a)
Sezon dyniowy u mnie rozpoczęty, lubię jesień od kiedy mam ogród, wcześniej jej nie znosiłam jak to się człowiek zmienia...

Coś w tym jest jesień też ma swój urok
DariaB 15:14, 13 paź 2023

Anetka ładnie się zrobiło pod brzozą, dekoracje jesienne super! Moje hakonki też wszystkie kwitną.