Rama z bukszpanu jest na zewnątrz rabaty wzdłuż kostki, w środku dwie hortensje z miskantem.
Tutaj jeszcze z cisami na pniu - nie chciałem zasłaniać tamtych
Może wzdłuż chodnika posadziłbym kępkami żurawki ? Trochę wchodziłyby na chodnik, ale on ma 1,3 metra - wystarczająco
Sebek wiem że się w ogóle nie znam ale wydaje mi się że hortensje i miskanty powinieneś dać po zewnętrznym łuku daleko od kostki a przed nimi coś niższego, np te bukszpany...
w chwili obecnej tak jak to rozrysowałeś strasznie przytłaczają to wejście...
To tylko takie moje rozmyślania...
Asiu - sam nie wiem którą wersję wybrać - czy bukszpan dać przy ścieżce czy na zewnątrz. Szczerze to jakoś pasuje mi przy chodniku...
Ta była pierwsza
Rama z bukszpanu jest na zewnątrz rabaty wzdłuż kostki, w środku dwie hortensje z miskantem.
Tutaj jeszcze z cisami na pniu - nie chciałem zasłaniać tamtych
Może wzdłuż chodnika posadziłbym kępkami żurawki ? Trochę wchodziłyby na chodnik, ale on ma 1,3 metra - wystarczająco
Sebek wiem że się w ogóle nie znam ale wydaje mi się że hortensje i miskanty powinieneś dać po zewnętrznym łuku daleko od kostki a przed nimi coś niższego, np te bukszpany...
w chwili obecnej tak jak to rozrysowałeś strasznie przytłaczają to wejście...
Coś dzieje się z moim laptopem - sam w jednej chwili gaśnie - nie wiem czy to nie jego ostatnie podrygi
Także jakby co, to wiedzcie, że mnie może mnie nie być z tego względu ...
A dziś dla mnie miły dzień - imieniny mam - fajne prezenty dostałem
Dzięki Sebek za odpowiedź, Trzeba je dobrze ułożyć. Znalazłam już instrukcje w wątku o ogrodzie z lustrami. Wszystko ładnie i czytelnie pokazane przez Danusie. Muszę poznać do wiosny całą teorie
Sebku, ale u Ciebie kolory. Wyobrażam sobie Twój ogród latem. A o zapachach nie wspomnę. Pan Bóg wiedział co robi dając nam kwiaty. Nieraz jak patrzę na to finezję płatków, kolory. Jakaś się filozoficzna zrobiłam. To pewnie z tęsknoty za latem.
Szczerze to często go nie wąchałem
Odkryłem dopiero latem przy plewieniu, że ta róża rabatowa pachnie - przepięknie
Mam pytanie, czy gdzieś w postach lub artykułach jest opis jak położyć płyty w trawniku? Chodzi o to aby przy koszeniu kamienie nie przeszkadzały i aby nie niszczyć darni. A może wokół takich kamieni trawę kosi się podkaszarka?
Niee - jeździ się kosiarką po nich bez problemu - mi ani raz nie zahaczyła nawet wtedy, gdy wystawały - teraz wkopane są jeszcze głębiej to tym bardziej
Zmiany na razie zachodzą u mnie w domu...... Szykuje się pokój dla Kuby w poważniejszej odsłonie ..... Miał zwierzaczki a teraz motywem przewodnim będzie Ferrari 458 Italia ....... W końcu od września szkoła
No te zwierzaczki świetne były - są?
A jak ferrari to będziesz fototapetę zamawiać?
tak a taka duża kierownica będzie wtopiona w szafę