Przy okazji rozmów o rh czasem miałam problem z podaniem ich nazwy. Większośc nazw znam ale powiem szczerze kiedyś znałam wszystkie nazwy. W czasie tworzenia ogrodu rysowałam plany z zaznaczeniem gdzie jakie rośliny wsadzam, ale potem przez 11 lat nikogo z mojego otoczenia nie interesowały nazwy roślin. Przestałam więc wogóle zapisywac co kupuję, gdzie wsadzam i gdzie przesadzam. Wyrzuciłam częśc przywieszek i tak pomału częśc nazw uciekała z pamieci . Czasem ktoś pytał o nazwę ale zawsze o mniej spotykane rośliny np Przczelarnia czy Ania Monte , wtedy mówiłam że nie wiem i już. Niestety trafiłam właśnie na Anię Monteverde, która łatwo mi nie odpuściła, wkleiła mi linki i kazała szukac. Po samych linkach nie miałabym odwagi nazywac tych kilku zapomnianych roślin bo wiele jest do siebie podobnych, więc zaczęłam grzebac w resztkach przywieszek i starych planach ogrodu, które częściowo gdzieś się jednak zachowały i przygotowałam listę 52 gatunków. Potem policzyłam jeszcze te które na pewno mam,ale nie mam ich zdjęc. Tych jest jeszcze 15. Czyli razem 67 gatunków. Pewnie są jeszcze i takie o których jeszcze i w tej chwili nie pamiętam, najwiecej wśród azalii japońskich, ale teraz przedstawie te które jeszcze pamietam i takie których nazwy i plany nasadzeń odnalazłam.Tak wiec 52 gatunki i około 100zdjęc.Nie wiem czy to wytrzymacie. Na początku wśród tych podpisanych sa te które kwitną najwcześniej, na końcu te które kwitną najpóżniej a największą grupą są te kwitnące na przełomie maja i czerwca i tych jest najwiecej. Tak więc zaczynam a kto cierpliwy lub ma zamiar w tym roku kupowac może mi towarzyszyc.